Dobrý den.
Píši ohledně prosby. Koupil jsem starou frézku FV2 a zjistil jsem, že je v hrozném stavu a chtěl bych si ji spravit. Jsou opotřebené klínové lišty na příčném i podélném stole, vylomený zub na ozubeném kole v rychlostní skříni (kolo 21z/28z na spojkové hřídeli) a další. Mám problém. nemůžu sehnat nikde návody ani výkresovou dokumentaci podle které by se faly vyrobit nové díly, tak jsem chtěl poprosit Vás, jestli někdo nemáte výkresy, návody, popř. náhradní díly na frézku FV2 (Viz foto). Pokud ano mohli byste mi něco poslat na meil: sulak22@seznam.cz
Frézka FV2
Pokud nejsou poškozené i sousední zuby z fotky to není patrné tak bych to neřešil - zkouška při spuštění
Klínové lišty budete stejně dělat nové - větší podle ofrézovaného stolu - předpokládám že jej budete frézovat jinak by lišty nedávali smysl
Takže lišty oměříte podle stroje
Klínové lišty budete stejně dělat nové - větší podle ofrézovaného stolu - předpokládám že jej budete frézovat jinak by lišty nedávali smysl
Takže lišty oměříte podle stroje
-
Takže byste používal i ten převod, kde je vylomený zub? Tuším že je tam jen 1 vylomený? Sousední zuby jsou zatím v pořádku. Já si také myslím, že ten co měl tu frézku přede mnou, běžně frézoval i s tím vylomeným zubem, protože o tom neměl ani tušení, ale nemůže se něco stát vážného s převodovkou (např. aby se nepotkaly zuby a neohnul se hřídel apod.?) Jaký je váš názor? Vy byste normálně používal ten převod s tím vylomeným zubem? děkuji
ještě je jedno řešení zajeď do nástrojárny kde opravují vstřikovací formy a nech zub navařit pulzním tigem je na to technologie a dokáží to navařit aby to bylo i tvrdé kolem 50hrc, a pak si zub vypilujes diamantovým pilníkem. Zdá se to být hummpolácké ale opravdu to jdde a kolikrát je to jediné a přitom levné řešení když neseženeš kolo nové.
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
-
A je to bezpečné? Nemůže se ten navařený zub vylomit? mám z toho trochu obavy. Co když po krátké době uletí a já to nepoznám a pak se mě potkají 2 ozub. kola a ohne se mi hřídel nebo něco horšího?