hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
Josef
Sponzor fora

11. 1. 2017, 10:34

Pepa z depa píše:.. tady jsem náhodou narazil na zmínku o Aero-sáních, ale prý vynálezce Tupolev ... https://youtu.be/att11Vk_G_c?t=4m2s" onclick="window.open(this.href);return false;
Mně to přijde jako už kdysi. Ruská propaganda, že oni byli vždy na světě nejmíň o krok napřed....
O tom motoru pro traskáče je to taky dost přitažené za vlasy. pokud vím, tak zabavili a odvezli do Ruska motor, který jsme my dostali od anglánů za naši pomoc Británii v době války. Tam jej měli okopčit a teprve poté se dostal k nám. A je tam toho dost.
Tak mi to trochu připomíná knihu "Světové vynálezy v datech", nebo tak nějak se jmenuje (někde ji mám v rodném domě) a v ní je vždy u popisu vynálezu nějakého západního hochštaplera napsáno, že Rusák nebo Sovět na tom už dávno před tím pracovali....
salus

12. 1. 2017, 4:26

Josef píše:Tak mi to trochu připomíná knihu "Světové vynálezy v datech", nebo tak nějak se jmenuje (někde ji mám v rodném domě) a v ní je vždy u popisu vynálezu nějakého západního hochštaplera napsáno, že Rusák nebo Sovět na tom už dávno před tím pracovali....
Tak tuhle knihu neznám, ale v této knize: http://www.databazeknih.cz/knihy/vyprav ... ich-133907" onclick="window.open(this.href);return false; by ses dočetl, že vlastně všechno vynalezli rusáci. Kdysi dávno jsem to četl, ale bohužel ji nemám, měl jsem ji jen půjčenou.
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Pepa z depa

12. 1. 2017, 8:22

.. taky mi to přišlo hodně přiRuštěné, ale jak si Stalin "hýčkal" inženýry je teda drsný, prý gulag, protože zjistil, že pod přímou hrozbou smrti dělají nejproduktivněji, sakra, my se dneska máme nejlíp, fakt jo
P.S. To je dodnes, všude rusák nejlepší borec na světě a v 2/2 dokumentů je to pro změnu amík, jak tady někdo říkal: "Američan je jen Rusák se žvýkačkou" :mrgreen: :mrgreen:
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Mex

12. 1. 2017, 5:13

Já bych Rusy nepodceňoval. Zvlášť co se týče mechanických věcí (elektronika jim moc nejde a nikdy nešla, ale programování už jo).
Jen vždy měli a myslím pořád mají velký problém s kázní, a to jak technologickou, tak dodavatelsko-odběratelskou.
A nemají (podle mě) tržní myšlení. Když něco vymyslí nebo obšlehne Amík, tak se mu hned začnou v hlavě točit kolečka, jak to vyleští a zaplaví tím trh. Tohle u Rusů nefunguje.
A myslím, že ani u Čechů/Slováků taky moc ne.
Habešan
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2017, 5:18

Beketov, Ciolkovskij a Mendělejev snad opravdu prvenství ve svých objevech dosáhli.
Sikorskij byl sice Rusko-Polsko-Ukrajinského původu, a působil v USA, ale jméno je typicky východoslovanské.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
Hades

13. 1. 2017, 8:20

Mex píše:Já bych Rusy nepodceňoval. Zvlášť co se týče mechanických věcí (elektronika jim moc nejde a nikdy nešla, ale programování už jo).
Jen vždy měli a myslím pořád mají velký problém s kázní, a to jak technologickou, tak dodavatelsko-odběratelskou.
A nemají (podle mě) tržní myšlení. Když něco vymyslí nebo obšlehne Amík, tak se mu hned začnou v hlavě točit kolečka, jak to vyleští a zaplaví tím trh. Tohle u Rusů nefunguje.
A myslím, že ani u Čechů/Slováků taky moc ne.
což byl vždy důkaz "TEchnicky SLAbší"...
celkem slušné parametry, bohužel provedení na úrovni opic.... :lol:
Thomeeque

13. 1. 2017, 9:07

Hades píše:což byl vždy důkaz "TEchnicky SLAbší"...
celkem slušné parametry, bohužel provedení na úrovni opic.... :lol:
To jde spíš na vrub tehdejšího zřízení než národní povaze.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
picom

13. 1. 2017, 11:51

Ferona Praha Holešovice končí :-(
Tak rychle nakupujte. V létě zavírají.
Budou tam byty
testone
Sponzor fora

13. 1. 2017, 11:57

picom píše:Ferona Praha Holešovice končí :-(
Budou tam byty
hmmm :cry:
dalo se to čekat, takhle v centru prodávat železo a navíc tam asi nějakej extra obrat mít nemohli....
docela se divím že to tam vydrželo tak dlouho
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
lapa
medaile za lepsi forum

13. 1. 2017, 6:29

Budou tam byty
No to je teda v pr...heli. Jako hobík jsem tam vždycky sehnal skoro všechno - pokud jsem se přizpůsobil jejich možnostem :-).
Jak je na tom Ferona v Malešicích - je taky i "maloobchod"? A je jiná/shodná i sortimentem?
Odpovídejte jenom ti, kteří s ní mají osobní zkušenost - díky.

Aha - teď jsem si z webu Ferony odvodil, že Malešice nejsou maloprodejna. Takže smůla....
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

13. 1. 2017, 6:56

presne tak

zkus kondor
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
4rest

13. 1. 2017, 7:11

Budou tam byty
Taky jsem se dnes dověděl tu smutnou zprávu :( Ještě že aspoň na nerez bude v Praze Akros. Průšvih budou ale jekly, pásovina atd., protože ve Feroně měli i měď, mosaz atd.
Elektrochemik holdující strojařině :-)
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
lapa
medaile za lepsi forum

13. 1. 2017, 7:12

robokop píše:presne tak

zkus kondor
Kondora v Radotine jsem parkrat zkusil a zpusob prodeje a i ochota tech u prepazek mne moc nepresvedcila ... ale nouze mne mozna nauci byt ponizenym ... :(, ktery zna sve misto v potravnim retezci ...
RaS

13. 1. 2017, 7:59

zase pokud zavřou Holešovice, tak třeba otevřou maloobchod v Malešicích..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

13. 1. 2017, 8:00

nebo by to mohl byt zajimavy podnikatelsky zamer
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“