Vyřezávaní a gravírovaní do plexi

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
ojko181

17. 1. 2017, 2:27

Dobrý den,

vyrábím si doma funkční repliku cockpitu letadla. Rozhodl jsem se nahradit nehezké a lehce poškoditelné panely z kartónu s potiskem za kvalitnější a přesnejší kopie z plexiskla. Celý se ho snažím postavit z neprefabrikovaných dílů, proto si je chci vyrobít sám. Bohužel se mi však nedaří najít společnost, která by mi s tím pomohla. Stručně: potřebuji vyříznout panely o různych rozměrech (orientačně se jedná o rozměry 10x30 cm) z 5mm mléčného plexiskla, následně je nastříknout požadovanou barvou a pak vyříznout otvory na tlačítka a vygravírovat nápisy. Tento postup mi příjde nejlepší pro dosažení požadovaného efektu, kdy chci umístěním LED pásků za panely docílit jejich podsvícení. Pro lepší názornost přikládám fotografie. Jelikož jsou moje znalosti ohledně CNC značně omezené budu rád za každou radu a pomoc v téhle oblasti.

P.S. Panel na obrázku je na ukázku, približně čeho se snažím docílit, hlavně ze strany podsvícení a obecného vzheldu.

FOTO:
Obrázek
Obrázek

Děkuji,
Ondrej.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 1. 2017, 7:33

co vypalit na laseru ze dvou desek a ty slepit na sebe

popisky zkusit udelat tak ze by se to pretahlo folii ktera by se v danych mistech propalila laserem (nevim jak by to fungovalo)

s tim laserem muzu slouzit
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
pleximen
Kontaktovat uživatele:

17. 1. 2017, 9:05

SZ
9/2011 portálka funkční
http://www.khplexi.cz/
PnSn

18. 1. 2017, 7:49

Ahoj,
vyfrézovat by to šlo, co by ne, ale raději bych to nechal někomu zde, co se tím zabývá. nechci si prasit mašinu plastem. Spíš by mě zajímalo, jestli jsi to zkoušel lakovat a čím ? Experimentoval jsem s tím, ale výsledný povrch nebyl oku lahodící.

Jinak to gravírování jde, dodělávají se třeba české znaky na podsvícené klávesnice na dotáhl notebooky ze zahraničí. Při dobrém seřízení to odpálí tu s svrchní vrstvu laku, posleze můžeš přejet bezbarvým lakem, aby se tam nechytaly nečistoty.
havelaircraft

18. 1. 2017, 10:37

Dobrý den.
Nabízím možnost výroby takových dílů.
Jako letecký mechanik tyhle panely poměrně podrobně znám.
Já jsem cca 30km jižně od prahy. Bylo by dobré se domluvit osobně. I vzhledem k následnému provedení výroby.
Mail info@havelaircraft.cz
ojko181

18. 1. 2017, 10:49

Ahoj všichni,

zatím jsem to začal řešit s pleximen-em.

robokop: daná možnost mě napadla, má i svoje výhody určite, čehož se však bojím jsou například okraje, když se to podsvítí. Dále je u mně rozhodující i cena. A3 matné samolepící fólie jsem našel za docela slušnou pálku.

PnSn: zatím jsem zkoušel jen dvě možnosti na kousku plexi. 1) nastříknout na zdrsněný povrch akrylovým sprejem a 2) nastříkat syntetikou. Zkoušel jsem to na odpadový kousek čírého plexiskla černým sprayem a vypadalo to obstojně. Rád se však s tebou podělím o zkušenosti, když nějaké budu mít z tohoto projektu.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

18. 1. 2017, 11:02

Ještě bych skočil do prodejny autolaků a poptal bych podkladový sprej na plasty,používá se při opravách nárazníků atd (jsou tu i kluci co lakujou auta a doporučej ti zřejmě něco do pistole místo spreje ,jenže jsi neprásk jestli máš pistoli nebo jenom spreje)
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
ojko181

19. 1. 2017, 12:01

fmodel: Jenom spreje. Předpokládám že s barvením to bude pár opakování "pokus/omyl", každopádně mám v záloze i podkladový sprej jak říkáš. Až se dají věci do pohybu, rád napíšu způsob, kterým jsem docílil nejlepšího efektu.
turbyho

19. 1. 2017, 9:56

ojko181 píše:fmodel: Jenom spreje. Předpokládám že s barvením to bude pár opakování "pokus/omyl", každopádně mám v záloze i podkladový sprej jak říkáš. Až se dají věci do pohybu, rád napíšu způsob, kterým jsem docílil nejlepšího efektu.
ten plast chce odzakladovat. zaklad neni 2k takze sprej je ok. u laku je trochu problem ze nejsou 2k. melo by to jit ale i malou pistoli na airbrush. tedy pokud je to do modelu. u speju je problem ze nejde vrstvit hodne tenke vrstvy.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“