Laser gravírka

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
martasg1
Sponzor fora

25. 1. 2017, 12:07

Já fakt čumim jak ty číňani jedou... jestli se nemýlím tak použily dvě CD nebo DVD mechaniky a laser a udělali z toho velice levný strojek :)
Tu cenu fakt nechápu - za chvíli bude dražší bochník chleba než složité elektricko-mechanické zařízení s mnoha součástkami.

http://www.dx.com/cs/p/neje-dk-8-pro-to ... IiUUnandah" onclick="window.open(this.href);return false;

Asi prodám stroje a začnu se učit péct chleba :)
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
aleshonsa

25. 1. 2017, 9:47

Tohle zařízení kdyby viděl náš bezpečák tak by se poblil a já taky bleju. 300mW už bohatě stačí na vážné poškození zraku, ne-li trvalou ztrátu zraku (laser ve viditelném spektru projde dovnitř do oka, nechá se pěkně fokusovat oční čočkou a hezky spálí sítnici). Celé to má být zakrytované a dvířka dovnitř jištěna jednak magneticky, aby nešla za chodu otevřít, a druhak tam mají být koncové spínače co budou kontrolovat, jestli jsou zavřená - při otevřených dvířkách nemá být vůbec umožněno spuštění laseru a při jakémkoliv uvolnění dvířek má laser okamžitě vypnout.
Ty brýle co jsou k tomu to totiž nezachrání - jednak si je 1/2 lidí ani nevezme a druhak jestliže celé to udělátko stojí tolik, kolik stojí včetně těch brýlí, tak mam pochybnosti jestli ty brýle nejsou jen pro frajeřinu. Nemluvě o dalších věcech, jako kde je nějaké STOP tlačítko, abych to mohl zastavit, když se to zblázní.

Takhle může vypadat jen nějaké experimentální zařízení v laboratoři, který je pod přísným bezpečnostním dohledem a hlavně kde s tím smí dělat jen někdo, kdo prošel adekvátním školením. Pro koncového uživatele má být zařízení dostatečně zabezpečené, aby z toho byl v podstatě laser tř. 1, tj. vlastně stejné jako když si koupíte třeba DVD vypalovačku. Jinak je to neskutečný hazard. Proto je to tak levné, protože po bezpečnostní stránce je to neskutečný šunt. Technické parametry nejsem schopen jen podle foto posoudit.

Takže martasq1 stroje určitě neprodávej. Maximálně si k nim paralelně otevři oční pohotovost, nebo kožní oddělení, protože když se tohle rozšíří po trhu tak určitě nebude o úrazy očí a popáleniny kůže nouze.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mex

25. 1. 2017, 10:37

Jsem si málem hrůzou cvrnknul do spoďárů. ;-)

Je to stejně nebezpečné jako jakýkoli laserový modul srovnatelného výkonu, který si spousta lidí v Číně kupuje a montuje si je na své frézky a 3D tiskárny (včetně mě, mám 3 výkonové laserové moduly).
aleshonsa

25. 1. 2017, 10:57

Mex jsi chytrý jako rádio a asi u nás nebudeme příště na školení najímat chlapa, co dělal pro LLNL najmeme si tebe. Rád se nechám poučit.

Zjisti si něco o laserové bezpečnosti. To, že si 300mW laser může koupit kde kdo neznamená, že je vše v pohodě. Nejspíše se jedná o laser třídy 3B. Já bych tohle prostě v takovémto provedení provozovat nechtěl (nebo být u toho když někdo něco takové provozuje). A zodpovědně prostě musím každého odrazovat od toho něco takového provozovat. Nicméně ať si každý dělá co chce – jeho oči jsou jeho a ne moje.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mex

25. 1. 2017, 11:05

To nepůjde. Já bych bezpečnostní školení asi nedělal. Jsem rozený hazardér. V dílně i na zahradě chodím bez přilby, když jdu po schodech tak se velmi často nedržím zábradlí a dokonce mám doma papuče bez vyztužených špiček.

Mně to taky nepřipadá jako vrchol bezpečnosti. Ale je to prostě stejné jako každý jiný nekapotovaný stroj s laserem o podobném výkonu.
Mě na tom prostě zaujal ten tvůj barvitý popis nebezpečnosti. ;-)
Nic ve zlém.
aleshonsa

25. 1. 2017, 11:12

To není barvitý popis, to je prostě realita.

No vždyť taky jakýkoliv stroj s laserem o podobném nebo vyšším výkonu bez krytů je blbost.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
fmodel
Kontaktovat uživatele:

25. 1. 2017, 11:28

No dávaj k tomu zdarma brýle ,tak se asi jistěj.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

25. 1. 2017, 11:40

Jo, ale to je co tam píšu - jestli ty brýle vůbec za něco stojí, protože skutečně funkční brýle taky nějakou tu nemalou korunu stojí.
Navíc když to vezmu do detailu, tak pak bys musel zajistit, aby za chodu nikdo nemohl vstoupit do místnosti, kde to provozuješ (v laboratořích, kde se takové lasery provozují to tak je - na dveřích je výstraha + info že je laser v chodu + jištění dveří magnetickým zámkem a koncovými spínači). Jinak riskuješ, že jestli se něco stane tak ty jsi sice chráněný (za předpokladu, že máš brýle nasazené a že jsou reálně použitelné), ale může to schytat ten dotyčný, A pak ten průšvih půjde za tebou, protože ty to provozuješ a ty ses měl postarat o bezpečnost.

Prostě dělat zařízení s 300mW pro běžného uživatele bez krytí je blbost a provozovat ho v takovém stavu ještě větší.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
lubbez

26. 1. 2017, 7:58

Ale přátelé, můj nový laser s trubicí, která generuje až 100W NEVIDITELNÉHO!!!! záření nemá na sobě jedinou ochranu. Klidně si tedy můžeš strčit pazouru do paprsku koherentního světla o průměru 2mm, nebo schytat do xichtu odražený zaostřený paprsek. Mašina se samozřejmě chlubí CE, našinec sice ví, že to znamená China Export, ale spousta naivních kupců si může namlouvat cosi s shodě s Evropskými normami. Na druhou stranu, už dnes se mílovými kroky přibližujeme Americe s "pozor, čerstvě uvařená káva může být horká", jeptišky brzy dostanou ke svíčkám upozornění EU " pozor, jedna guma nestačí" .... Není možné člověka ochránit před všemi nebezpečnými věcmi, sice se to snažíme, ale je to holý populismus a u lidí to vyvolává pouze pocity absolutní nezranitelnosti. Něco jiného je produkční stroj, tam ta bezpečnost je jasně na místě, ale takové hračky z internetu? Tam je to na intelektu každého jedince. Pokud by došlo k nejhoršímu, oči jsou párový orgán a alespoň si toho druhého bude víc vážit.
martasg1
Sponzor fora

26. 1. 2017, 10:01

Myslím že u profi strojů lidi ví do čeho jdou... ale u hraček by nějaká norma a kontrola hraček měla být. Až si něčí syn u sousedovic kluka vypálí sítnici tak komu budeš nadávat? Sobě nebo sousedovi? Nebo idiotům co to jako hračku vyrobily a prodávali? A když budeš chtít ty takovou hračku v ČR vyrábět zabezpečenou tak tě smete konkurence z číny protože nemusí mít povolení, nemusí dodržovat normy, nemusí platit zdravotní a sociální svým lidem a nemusí platit daňe v EU. Proč někdo nekontroluje dovážené zboží? Jeho kvalitu a bezpečnost? To už tady všichni ve státní správě rezignovali a raději budou dusit místní výrobce za píčoviny a dělat jim nesmyslný podmínky? Je to nespravedlivý bordel a proto fandím Trumpovi a chci takového politika do čela EU!
filla
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2017, 10:21

ve svobodne zemi je clovek odpovedny za sve ciny a podle toho se zachova, vse zavisi na inteligenci daneho jedince, priroda to ma zarizeno obdobne a nijak tim netrpi, resir vsechno narizenimi, predpisy a zakazy vede pouze k tomu, ze se vychova tupe stado, ktere si ve finale nedokaze zavat tkanicku, jelikoz by si mohl skrpnout prst, proto je tedy nutne ridit se pokyny moudrych dobroseru v cele s heslem "neolizujte zmrzle zabradli!"
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Thomeeque

26. 1. 2017, 10:23

Pokud by tvý dítě kvůli blbý hračce přišlo o oko, mluvil bys stejně?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
elbarto

26. 1. 2017, 10:27

EU dela vsechno obracene. Vzduchovky na zbrojaky, zehlicky na povoleni, atd. Kdyz se dite bude divat predem do hlavne ac mu otec 100x rikal co se stane, bude jednooky idiot. Mas pravdu, ze pokud laser objednaji rodice nemajici technicke poneti, nemusi to dopadnou dobre. Trump to docela rozjizdi, vcetne obnoveni Guantanama a dalsich zakladen. Emigracni politika "chcipnete si ve sve" zemi by evrope dost pomohla. Ted je zima na jare nas cmoudici zase vezmou utokem :-(
martasg1
Sponzor fora

26. 1. 2017, 12:12

Ty bláho a dokonce jsem s Elbartem za jedno :)
filla
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2017, 1:13

moje dite si oko laserem nevypali, protoze ho poucim, ze to neni dobry napad, pokud nekdo neznaly, bez dovzdelani poridi diteti laser, pak je debil a rozhodne neni ucelne, aby se jeho genofond predaval dalsim generacim
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“