Poptávám výrobu dílů z javoru

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
kubajzlik

3. 2. 2017, 5:52

Dobrý den,
poptávám výrobu dílů viz, příloha.
Materiál javor - bez suků a vad.
Síla materiálu 28mm
Prosím kalkulaci na 10000ks, 15000ks.
Dále termín případné výroby od objednání a platební podmínky.

Děkuji
Jakub Kachlíř
tel. 736 252 323
Přílohy
80139_Lion_outline.dxf
(419.31 KiB) Staženo 421 x
Naposledy upravil(a) kubajzlik dne 6. 2. 2017, 11:52, celkem upraveno 1 x.
pleximen
Kontaktovat uživatele:

4. 2. 2017, 8:31

Ahoj,
na výrobu dílů mas cca kolik casu?
material je javorovy masiv, nebo prekližka?
požadavek na vzhled hrany je jaky?
Mas urceny nejak smer let ve dreve na dilu?

Dík za odpoved, bez toho se kalkulace dela spatne
Karel Hrdlička
9/2011 portálka funkční
http://www.khplexi.cz/
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 2. 2017, 9:18

Co to je za zakázku, pro koho to je, co ta firma dělá, jakou má historii, kde má web?

To jsou základní otázky, než vůbec začnu uvažovat o nějaké kalkulaci nebo nabídce.
RaS

4. 2. 2017, 9:38

R - stick píše:Co to je za zakázku, pro koho to je, co ta firma dělá, jakou má historii, kde má web?

To jsou základní otázky, než vůbec začnu uvažovat o nějaké kalkulaci nebo nabídce.
nic mi do toho není se dřevem nedělám.. ale pokud bude neznámá třeba začínající firma a výroba bude tajná tak má u Tebe smůlu?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 2. 2017, 10:07

Ano, má. Podívej se na ten výrobek a hlavně na množství, které požaduje. Začínající firma nikdy nemůže takové množství udat na trhu, bez toho, aby měla nějakou podporu obchodníků, nebo delší historii. Podobných poptávek mám za sebou stovky, a každá z nich skončila ve fázi, kdy jsem nabídl cenu, nebo max výrobou vzorků. Nikdy se ale nerealizovala - většinou proto, že dotyčný hrubě přestřelil své možnosti a nebyl to celé schopen dotáhnout až do konce.

Dále mi v nabídce chybí podrobnější zadání parametrů, odrazuje mě věk poptávajícího (25 let) a hlavně z toho mám pocit, že hlavně zkouší hledat co nejmenší cenu a na základě této ceny pak jednat s potenciálním odběratelem. To je hodně málo důvodů, abych se vůbec o takovou zakázku zajímal, protože je to zbytečná ztráta času.
RaS

4. 2. 2017, 10:12

zase na druhou s takovýma jednám tak, peníze předem a je mi pak jedno co s tím bude dělat..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 2. 2017, 10:19

RaS píše:zase na druhou s takovýma jednám tak, peníze předem a je mi pak jedno co s tím bude dělat..
Ale ano, souhlasím - má to ale jeden háček. V momentě, kdy od takového zákazníka cokoliv v tomto smyslu požaduješ, tak jakákoliv komunikace ustává. Takže zde se musíš spolehnout na svůj odhad a vyhodnotit, jestli má vůbec smysl se o to zajímat. Já jsem si to za základě svých zkušeností vyhodnotil jako poptávku se 100% mírou neúspěšnosti a nikdy bych do toho nešel.

Už jen z důvodu, že Číňani takových komponent sekají na laserech, nebo vodním paprsku tuny za cenu ani ne materiálu.
kubajzlik

4. 2. 2017, 12:07

pleximen píše:Ahoj,
na výrobu dílů mas cca kolik casu?
material je javorovy masiv, nebo prekližka?
požadavek na vzhled hrany je jaky?
Mas urceny nejak smer let ve dreve na dilu?

Dík za odpoved, bez toho se kalkulace dela spatne
Karel Hrdlička
Děkuji za reakci.
Čas si určete sám - je to pro našeho partnera do Německa a záleží na vás kdy to bude.
Javorový masiv.
Hrany nezaoblené.
Směr let je jedno.

Děkuji.
kubajzlik

4. 2. 2017, 12:10

RaS píše:
R - stick píše:Co to je za zakázku, pro koho to je, co ta firma dělá, jakou má historii, kde má web?

nic mi do toho není se dřevem nedělám.. ale pokud bude neznámá třeba začínající firma a výroba bude tajná tak má u Tebe smůlu?
Pokud máte takový přístup ke zpracování kalkulace a povýšeně reagujete na poptávku výroby, tak s takovou firmou nechci mít nic společného.
Myslím si, že profesionálovi je jedno zda je mi 25let a nebo 50let.
kubajzlik

4. 2. 2017, 12:13

Nabídka bude pro našeho partnera do Německa, který by odebíral i více tvarů a pravidelně.
Hades

4. 2. 2017, 1:39

@ R - stick
udělej kalkulaci, nabídni ji, a pokud budeš dobrej a zákazník schválí, pak můžeš požadovat třeba 100% krytí

já už těch kalkulací za svůj život udělal tolik, že kdybych dostal za každou neuskutečněnou kalkulovanou zakázku Kč 10,- koupil bych si celý Agrofert i s "SoryJakem..."
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 2. 2017, 3:37

kubajzlik píše: Pokud máte takový přístup ke zpracování kalkulace a povýšeně reagujete na poptávku výroby, tak s takovou firmou nechci mít nic společného.
Myslím si, že profesionálovi je jedno zda je mi 25let a nebo 50let.
Nabídka bude pro našeho partnera do Německa, který by odebíral i více tvarů a pravidelně.
Další důvod, proč mi u této poptávky naskakuje červená: Pokud to pujde do Německa, tak vy budete prostředník. Německý výrobce to zkompletuje - a přes obchodníky bude prodávat. Každý článek tohoto řetězce si bude k ceně přirážet minimálně 100%

Aby jste neřekl, že jsem libový frajer, který je hned se vším hotov, tak si jen takovou malou kalkulaci pro sebe zkusím udělat:

Takže plošně má ta figurka rozměr 13x14 cm (pokud sedí to DXF) při 15 000 figurkách se dostáváme na celkovou požadovanou plochu 273 m2 materiálu. K tomu připočítáme 30% na prořez a vady materiálu, takže jsme na 355 m2 - tzn plocha 20x18 m Figurka má být silná 20 mm - na tuto sílu je potřeba prkno 30 mm silné, které se na požadovaných 20 mm vyhobluje, případně prožene bruskou. Na kubíky je to 11 m3 materiálu. Kubík javoru ve dvojkové kvalitě sušený stojí zhruba 9000,- + DPH, pokud budu počítat i hoblování, tak kolem 13000 Kč. Za materiál se vším všudy jsme tedy na 143 000,- Kč.

Frézování na CNC frézce (nebo na laseru by mohlo trvat kolem 1 minuty - počítán celý cyklus. Další minutu sežere manipulace s materiálem, zakládání materiálu a čištění figurky. To máme 2 minuty na finální výrobek - tedy 30 ks za hodinu a 250 ks za směnu. Na práci je to tedy 480 hodin - nebo-li 60 dnů. Mzdové náklady na jednoho zaměstnance jsou se vším všudy kolem 20000/měsíčně - a to nedostává nijak horentní výplatu. Mzdové náklady mi budou dělat 40000,- měsíčně. Dále mám režijní náklady, dopravu, balení, energie - což mi dělá zhruba dalších 10000 měsíčně. Na zakázce budu dělat 2 měsíce.

Takže celkové náklady na tuto zakázku mi budou dělat 143000 + 40000 + 10000 což je 193000 měsíčně. Děleno 15000 figurkami to dělá 12.86 Kč na figurku Bez jakéhokoliv zisku !!! Když si na to nasadím 50%, tak jsme na nějakých 19.2 Kč za figurku. Přes prostředníka dodávajícího výrobci to bude nějakých 30 Kč/figurka, od německého výrobce to bude 48 Kč/figurka od německých distributorů to bude 96 Kč/figurka a od koncových prodejců to bude 195 Kč/figurka. A to neberu v úvahu fakt, že ta figurka může být jen součástí sestavy, kde tvoří jen zlomek ceny.

Jak znám němce, tak budou chtít co nejnižší cenu, nejlépe 1/3 původní ceny 12.86 Kč Dále pokud to hrnou v takových objemech, tak se budou snažit ušetřit každý desetník. To znamená, že pokud najdou někoho levnějšího, jde celá zakázka do hajzlu. Dodavateli pak zbývá zásoba materiálu, investice do strojů a do výrobních postupů, protože aby to jelo efektivně, musí udělat spoustu přípravků, doprovodných prací a vymyslet celou technologii. Takže konečné resumé je naprosto tristní: Z výšeuvedeného vyplývá, že celá zakázka je natolik riziková a nejistá, že nemá smysl o tom ani uvažovat, natož se do něčeho takového pouštět. A toto říkám na základě 30 letých zkušeností s podobnými zakázkami a na základě toho, že takto pro Němce dělám.
reta

4. 2. 2017, 5:38

Jaký má ta figurka rozměr? Pokud to načtu do SolidWorksu bez úprav vychází mi okótování 3500 mm x 3200 mm x (20 mm) a to se mi nezdá.
Thomeeque

4. 2. 2017, 6:41

Vyděl to 25.4mi :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
reta

4. 2. 2017, 8:02

Pokud to vydělím palcema tak je to už asi OK.
10 000 i 15 000 kusů umím.
Omlouvám se ale na cenovou nabídku je to málo informací.
Bylo by nutné specifikovat například balení, časy jak bude zakázka odebrána, co je to vada atd atd.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“