Dotaz na zkušené odborníky !
Jaké zvolit otáčky pro tyhle frézy chci-li řezat do železa ?
Frézy HHS Co8 Co5 kolik točit na železo ?
Zagoogli a máš....
www.mavslovakia.sk/pdf/frezovani/frez_tech.pdf
To vše pro ideální chlazení. Pokud chladíš chabě, tak úměrně snížit vzhledem ke kvalitě chlazení.
To vše pro ideální chlazení. Pokud chladíš chabě, tak úměrně snížit vzhledem ke kvalitě chlazení.
- Zdenek Valter
Jozef MOC DÍK !!Josef píše:Zagoogli a máš....
To mi píchne !
Nechladím vůbec a taky jsem si vlastně neuvědomil co mám strýčkovi Googlovi napsat aby mi správně odpověděl.

Při zadávání čísel ze stopky na me vyběhlo spousta prodejců, ale návod jsem v té spousě informací prostě nezahlédl
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ono se dá sem tam nějaké to želízko ofrézovat i bez chlazení, ale je to na prd, hlavně životnost nástroje jde zu grunt. Aby to pěkně frézovalo, chce to určitý otáčky, které jsou ovšem natolik vysoký, že bez chlazení to při nich rychle uvaříš. I když se zdá, že nástroj Ti nemodrá či nefialoví, tak na těch břitech vznikají vysoké teploty, které urchlují proces tupení.
- Zdenek Valter
Budu na to myslet, aby se mi to nevymstiloJosef píše:To neděláš dobře Zdenku, to se ti jednou vymstí..Zdenek Valter píše:
Nechladím vůbec
Taky jeden citát, i když pozměněný.

Jo abys pak neřek:Zdenek Valter píše:Budu na to myslet, aby se mi to nevymstiloJosef píše:To neděláš dobře Zdenku, to se ti jednou vymstí..Zdenek Valter píše:
Nechladím vůbec
Taky jeden citát, i když pozměněný.
Jéééé já ho mám asi spálenýho!!!Ale na fukci to nebude mít vliv....