cnc dimension 200x gerber

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
harry.barry 1

26. 3. 2012, 9:04

Dobrý den. Mám k lidem na tomto foru dotaz, Doufám, že se najde spřízněná duše, která mi pomůže. Mám cnc dimension 200x gerber. Byl to vlastně šrot a já jej uvedl do stavu,, že běží. Po prvních testech jsem narazil na problémek. Pokusím se jej popsat. Nejsem ale zběhlý v odborných výrazech. Tak se omlouvám. Na ose Z je nějaký gerber patent. Prostě celé to uchycení je volné asi tak 5 mm běhá volně na ose. Dá se to takovou páčkou zaaretovat ve vrchní poloze, jenže jak se mašina opře o materiál tak se to uvolní a potom to plave po materiálu. Je zde ,prosím někdo, kdo zná tuto mašinu a ví jak se to používá. Děkuji za odpovědi . Harry
Přílohy
100_6728[1].JPG
100_6729[1].JPG
Martin Marek
Kontaktovat uživatele:

28. 3. 2012, 4:16

Podobné uchycení mám na starém pantografu. Tam mi páčka kolmo k ose nástroje slouží k desetinovému zdvihu nástroje a páčka v ose nástroje k aretaci, nebo uvolnění v ose nástroje. Hlavička mi občas vypadávala i s nástrojem. Musel jsem podvihnout hlavičku a v rukou otáčet. Je cítit jakási drážka do které po chvíli otáčení zapadne vnitřní kolík.
Nevím, jestli je to to samé, ale bylo to takhle problematické. Před každým použitím jsem musel rukou zkoušet, zda je hlavička někde zapadnutá , nebo je volná.
http://figury.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
harry.barry 1

28. 3. 2012, 5:18

Díky za odpověď. koukal jsem na netu na obrázky a vypadá to, že to budu muset rozebrat a podívat se dovnitř. Vůbec se mi to nelíbí.
harry.barry 1

29. 3. 2012, 9:46

Tak se mi to snad podařilo,, už to drží v zaaretované pozici a nepadá. Teď jen přijít jak se to používá.
mejdej

5. 3. 2017, 8:02

Ahoj Harry,
taktiež som sa dostal ku GERBER DIMENSION 200. Je v celkom dobrom stave, no je dosť starý a chcel by som ho zmodernizovať.
Funguje na Win 3.1 a ovláda sa len cez soft ArtPath ktorý funguje len na 2D rezanie a gravírovanie.
Chcel by som od teba vedieť, ako ho ovládaš ty?
Ja by som ho chcel ovládať cez MACH3, ktorý vraj v pohode spolupracuje s Aspire.
Chcel by som sa na ňom naučiť frézovať 3D :)
Aké komponenty si vymenil a čo by som potreboval na renováciu?
Predpokladám, že budem musieť vymeniť minimálne ovládač. Krokové motory by mali byť OK, no idú rýchlosťou 35mm/s čo je dosť pomaly ak by som chcel frézovať 3D - ak by som kúpil silnejšie, išlo by to rýchlejšie, či sú tam nejaké obmedzenia?

Za odpoveď ďakujem
harry.barry 1

14. 3. 2017, 7:48

uz jsem ti psal. najdes to asi v SZ.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“