Ruční vrtání AL profilů

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
Luigy

28. 3. 2017, 8:19

Zdravím,
potřeboval bych vyvrtat cca 1500 děr do hliníkových profilů (tloušťka 2mm). Netřeba dělat strojově, stačí někdo se stojanovou vrtačkou. Dál bych potřeboval profily k sobě přinýtovat trhacíma nýtama (3-4mm), cca 750 nýtů a dál 600 nýtovacích matic. Nýtovací kleště můžu dodat.
Pak bych tam měl ještě nějaký broušení hliníku (stačí obyč bruska) a ohýbání a řezání plechů (na to případně můžu poptat někoho jiného).
Nic z toho není třeba dělat strojově a zároveň to nemusí dělat někdo kdovíjak zkušený, stačí šikovný ruce a dostatek volného času během dubna. Pokud se najde někdo šikovný a levný, můžeme navázat dlouhodobější spolupráci.
Ideálně, kdyby se našel někdo z okolí Prahy nebo Hradce Králové, to bych pak jednoduše zajistil i transport všeho (bude to cca 90kg hliníku). Jo a potřeboval bych to na fakturu, takže živnostník, nebo firma.
P.S. Vím, že poptávka ruční práce se uplně nehodí na cnc fórum, ale nevím, kde jinde poptat. Budu rád i za doporučení.

Podrobnější zadání:
Jedná se o 5 hliníkových konstrukcí, každá z 16 dílů, každý díl je tvořen jeklem 30x30x2mm a na ně je třeba přinýtovat L profily a menší pásy tloušťky 2mm. Díly budou k sobě následně smontovány pomocí spojek, které jsou určeny pro ty hliníkové stavebnice s drážkou. Proto ty spojky mají výčnělky, a ty výčnělky potřebuju zbrousit (to je ta brousící práce). AL spojek je celkem 200. Já jich pár zbrousil pilníkem a šlo to dobře, na brusce by to šlo ještě líp.
Tloušťka všech materiálů je 2mm. Trhací nýty mají průměry 3mm a 4mm, nýtovací matice M5 a M6 (díra 7mm a 9mm). Průměry děr: 3 4 4,5 7 9 mm
Náhled hotové konstrukce
Náhled hotové konstrukce
Detail
Detail
2s.jpg (25.6 KiB) Zobrazeno 2885 x
Detail
Detail
3s.jpg (22.99 KiB) Zobrazeno 2885 x
AL spojky profilů, ten vlevo je již zbroušený, ty ostatní dva ne
AL spojky profilů, ten vlevo je již zbroušený, ty ostatní dva ne
Jeden z výkresů
Jeden z výkresů
Andy V

29. 3. 2017, 6:56

Doufám, že to není jako OT, ale přijde mi, že hliník je lepší tím pilníkem. Na brusce zalepí kotouč a má tendenci se tavit teplem než brousit. Alespoň moje zkušenost. Ale třeba to záleží i na slitině, já ani nevím, z čeho ten profil byl vyrobený, ale řezat úhlovou bruskou to nešlo. Ruční pilkou to bylo rychleji.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2017, 7:03

neboj na to jsou kotouce
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Andy V

29. 3. 2017, 7:21

No vida. Přesně proto sem chodím. Tak to se omlouvám za mystifikaci. Alespoň jsem se zase něco dozvěděl.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2017, 8:25

A hlavně lojová pasta která nedovolí zalepit kotouč http://www.nakol.cz/pasta-lojova-07-kg? ... 0wod-ZwA9w" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
testone
Sponzor fora

29. 3. 2017, 9:39

kotouče na hliník prodává Wuerth
jak je nemám rád, tak jim to funguje
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Andy V

29. 3. 2017, 11:16

Omlouvám se za OT a všem děkuji za rady, třeba užitečné i pro zájemce.
Luigy

29. 3. 2017, 9:27

Tak už se ozvalo několik zájemců, děkuju.
CNC fórum mi udělalo radost. Poptával jsem to u spousty řemeslníků z firmy.cz, poptával jsem to na aaapoptavka, ale většina neodpověděla, nebo odpověděli negativně. CNC fórum funguje nejlépe :)
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“