postprocesor HSMko & HAAS

Odpovědět
Polesovsky
Příspěvky: 369
Registrován: 28. 5. 2011, 9:30
Bydliště: Brno

13. 4. 2017, 2:37

Pratele. Nemate nekdo funkcni postprocesor k HSM Xpres pro 3 osy HAAS.

Diky predem za pomoc
Hověz
Příspěvky: 349
Registrován: 6. 3. 2016, 3:00
Kontaktovat uživatele:

13. 4. 2017, 3:27

funkcni postprocesor je primo v hsmku, zalezi co by to melo delat, ty upravy nejsou drahe.
Polesovsky
Příspěvky: 369
Registrován: 28. 5. 2011, 9:30
Bydliště: Brno

13. 4. 2017, 7:15

Hověz píše:funkcni postprocesor je primo v hsmku, zalezi co by to melo delat, ty upravy nejsou drahe.
Bohuzel. post pro Heiden nebo sinumerik OK, ale HAAS se kouse.
Je mozne, ze ma nejake omezeni, ktere se nesmi zadavat. Sinumerik chtel precislovat nastroje, smazat vnitrni vodu u nastroju, premazat cykl 800. :roll:
Proto diky za rady,
Hověz
Příspěvky: 349
Registrován: 6. 3. 2016, 3:00
Kontaktovat uživatele:

14. 4. 2017, 7:37

jak kouse ? nemas jen spatne nastaveny stroj ?
Polesovsky
Příspěvky: 369
Registrován: 28. 5. 2011, 9:30
Bydliště: Brno

14. 4. 2017, 7:57

Hověz píše:jak kouse ? nemas jen spatne nastaveny stroj ?
spatne nastaveny stroj???
Ja jsem jeste nazvladl postprocesorem vyzvejkat program. Nejake chyby.
Hověz
Příspěvky: 349
Registrován: 6. 3. 2016, 3:00
Kontaktovat uživatele:

15. 4. 2017, 8:21

to se mi nezda. nemas tam 3d operace? ty v expresu nejdou
Polesovsky
Příspěvky: 369
Registrován: 28. 5. 2011, 9:30
Bydliště: Brno

17. 4. 2017, 6:41

Hověz píše:to se mi nezda. nemas tam 3d operace? ty v expresu nejdou
3D operace vcetne indexovaneho nataceni za urcitych podminek jdou. :?

Mne postprocesor nechce vygenerovat ani 2D (frezovani obvodu, kapsy a vrtani). Pro system Heid 530 a sinumerik bez problemu, ale pro HAAS chyba. Nejcasteji chybi nulovy bod G54. :twisted:
Hověz
Příspěvky: 349
Registrován: 6. 3. 2016, 3:00
Kontaktovat uživatele:

21. 4. 2017, 6:15

jak jsi psal ve zprave mas NELEGALNI software takze se nediv
Polesovsky
Příspěvky: 369
Registrován: 28. 5. 2011, 9:30
Bydliště: Brno

21. 4. 2017, 6:51

Hověz píše:jak jsi psal ve zprave mas NELEGALNI software takze se nediv
Mozna nedorozumneni. Solidworks legal ten nejnovejsi a Hsm Xpres priinstaluji.
Ted provizorka na starem PC a jak bude novy ...
strojar12
Příspěvky: 18
Registrován: 25. 5. 2016, 9:50

23. 4. 2017, 12:26

HSM Express nenabízí 3osé obrábění... Nějak si se do toho zamotal :-)

Pokud se jedná o crack, není se čemu divit že to nefunguje v pořádku. Běžně tyto cracky pocházejí přímo od programátorů, vkládají tam chyby a zjišťují pak kdo má nelegální soft
Polesovsky
Příspěvky: 369
Registrován: 28. 5. 2011, 9:30
Bydliště: Brno

23. 4. 2017, 7:37

strojar12 píše:HSM Express nenabízí 3osé obrábění... Nějak si se do toho zamotal :-)

Pokud se jedná o crack, není se čemu divit že to nefunguje v pořádku. Běžně tyto cracky pocházejí přímo od programátorů, vkládají tam chyby a zjišťují pak kdo má nelegální soft
HSM Xpress je 2,5 D. Ja potrebuji jen 2D - frezovani obvodu a jednoduchych kapes + vrtani. Nic zvlastniho. Pokud se jedná o 3ose frezovani - frezovani jen v ose X + Y + Z. Vic os masina nema.
Ovsem na MSV se bude asi kupovat 5X masina a s ni se koupi i plne HSMko. Jen jeste nevim jestli pod Solidworks nebo Inventor. Co jiste vim, ze se nebude kupovat HSMko u 3E Praha :wink: .

Zatim favoritem je prodejce 1C Pro s.r.o. z Prahy a CAD Studio.

PS: Crack ted nemam a ani nepotrebuji, mam zapujceno HSMko vcetne notasu. Jak si koupim vlastni notas budu instalovat Xpress.
Polesovsky
Příspěvky: 369
Registrován: 28. 5. 2011, 9:30
Bydliště: Brno

24. 4. 2017, 9:42

Dekuji vsem za SZ. Problem byl nakonec v cislovani nastroju. HAAS neumi T7080. Musi se precislovat :roll:
Odpovědět

Zpět na „postprocesory“