Ocelová z-osa

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
kibo

5. 5. 2017, 9:31

Ahoj
koupil jsem si ocelovou z-osu z Aliexpresu - ocel, kolejnice, vozíky - .

Osa je ocelová a za výbornou cenu.
Cena: 13 000,- osa + 3 000,-clo
Obchodník nabízí zdvih 300mm, ale nebyl problém s objednáním menšího zdvihu, změnou na kuličkový šroub 1605 a NEMA23 držák.
Komunikace s obchodníkem byla moc dobrá.
Doručení do 14 dnů.

Z fotky jde vidět, že kolejnice nejsou přitlačeny na referenční hranu, ale to třeba THK, Thompson stoly také nejsou a stojí o řád výše.
Zatím nemám možnost kolejnice přeměřit úchylkoměrem, ale stůl jezdí pěkně hladce.

Až budu mít osu zapojenou můžu napsat nějaké další zkušenosti.

Nevím jak dlouho bude odkaz na zboží aktivní, ale přikládám.
Přílohy
foto.jpg
nakres-1.jpg
nakres-2.jpg
Naposledy upravil(a) kibo dne 5. 5. 2017, 9:50, celkem upraveno 1 x.
Thomeeque

5. 5. 2017, 9:47

Chválíš den před večeří :) Z toho, co zatim víš, vůbec neni jasné, jestli je to dobrý kup nebo vyhozené peníze.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
kibo

5. 5. 2017, 9:48

Už to mám doma na stole :)
Thomeeque

5. 5. 2017, 11:09

Chleba se bude imho lámat, až to bude na stroji nebo alespoň trochu proměřené. Že stůl jezdí pěkně hladce nic moc neříká (může to být i špatně).
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
martasg1
Sponzor fora

5. 5. 2017, 11:30

Cena mi přijde tak akorát na hraně - vzhledem k čínskému šroubu a vedení, které jsou samostatně velice levné a vzhledem k tomu, že negarantují žádné tolerance rozměrů.
Myslím, že za tyhle peníze by se to dalo vyrobit už i v ČR se shodnýma čínskýma komponentama.
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
tomik.tk

5. 5. 2017, 11:48

no tak pres tohle jsem chtel napsat :) je "skoda" , ze je doprava drazsi nez zbozi. bez tehle polozky by to bylo o moc zajimavejsi.
samotne komponenty jsou za babku a to zelezo, 3 placaty dily by asi nekdo mel umet za tech 300 ecek dopravnyho udelat tady ?
pockame na vysledek .
tomik.
martasg1 píše:Cena mi přijde tak akorát na hraně - vzhledem k čínskému šroubu a vedení, které jsou samostatně velice levné a vzhledem k tomu, že negarantují žádné tolerance rozměrů.
Myslím, že za tyhle peníze by se to dalo vyrobit už i v ČR se shodnýma čínskýma komponentama.
lubbez

5. 5. 2017, 11:58

Trochu mě mrzí, že aniž by tu osu někdo viděl tak stojí za hov...no. Ono postavit něco, když nemáš dílnu taky není úplně pohoda a kompletní výrobek, byť čínskej je mnohdy lepší než samodomo. Když autora článku hned osolíte, tak jsem zvědavej, jak sem bude dávat další příspěvky. A když si k tomu vezmu ještě drobnou cenzůru, tak co nám tu zůstane? Lifiho dřevěná mašina, pár inzerátů a to bude vše.
martasg1
Sponzor fora

5. 5. 2017, 12:10

Já nenapadám ten nákup ani výrobek - je to OK. Jen mám radost, že Čína není v těhle věcech tak levná - kvůli dopravě :) a dává tím šanci místním výrobcům v konkurenceschopnosti.
Proti kvalitě jsem neřekl ani slovo - osobně znám kvalitu čísnkých šroubů, THK a třeba Steinmayer a každý z nich odpovídá kvalitou své třídě a ceně.
Až jej bude vyrábět za stejnou cenu někdo v ČR tak bychom moli srovnávat, zatím je to pouze hypotéza.
t256

5. 5. 2017, 3:28

Mi to taky jako buhvijaka vyhra neprijde. Pri tehle cene tam uz celnici urcite napali DPH, takze cena v CZ bude kolem 19k.
Kdyz jsem secetl cenu komponent ktere se daji koupit samostatne a s malou pravdepodobnosti ze celnici zkasnou DPH tak mi vyslo cca 5k bez dane a to jsem prilis nehledal nejlevnejsi.
Takze zbyva 14k na vyrobu tech dvou desek. Kovovyrobou se tedy nezivim, ale tipuju ze mi to v nastrojarne vyrobi levneji a kvalitneji nez soudruzi...

http://www.ebay.com/itm/400mm-End-Machi ... OSw-0xYfcN~" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.com/itm/1Pair-BK12-BF12 ... SwIgNXqJt4" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.com/itm/1pcs-HGH20-20mm ... SwARZXmscu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.com/itm/aluminium-alloy ... SwsW9YyjJe" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.com/itm/New-Nema23-Step ... SwTM5Yw5cq" onclick="window.open(this.href);return false;
filla
Kontaktovat uživatele:

5. 5. 2017, 3:36

martasg1 píše:Cena mi přijde tak akorát na hraně - vzhledem k čínskému šroubu a vedení, které jsou samostatně velice levné a vzhledem k tomu, že negarantují žádné tolerance rozměrů.
no vidis, uz mas vyrobni program, budes v baliku
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
martasg1
Sponzor fora

5. 5. 2017, 4:15

filla píše:
no vidis, uz mas vyrobni program, budes v baliku
Já nikdy nebudu v balíku - zase najdu něco co budu potřebovat a vrazim do toho poslední prachy :roll: :lol:
Ale jestli rozfunguju Mazak a časem zprovoznim větší brusku tak proč by ne? :)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

5. 5. 2017, 4:25

martasg1 píše:tak proč by ne? :)
Protože je to blbě navržený a skoro k ničemu ,kdo by to potřeboval ,a pro těch několik hračičkářů se to nevyplatí.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
filla
Kontaktovat uživatele:

5. 5. 2017, 4:43

fmodel píše:
martasg1 píše:tak proč by ne? :)
Protože je to blbě navržený a skoro k ničemu ,kdo by to potřeboval ,a pro těch několik hračičkářů se to nevyplatí.
covece. proc uz nedelas u nejake spickove firmy, co vyrabi stroje sefa konstrukce?
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
fmodel
Kontaktovat uživatele:

5. 5. 2017, 4:50

Protože dělám ve své firmě :lol: a špičkový závodní motory ode mě taky pocházej :wink: Tak co víc si přát když děláš co tě baví a ještě na svém :wink:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
kibo

6. 5. 2017, 7:31

Ahoj
Protože je to blbě navržený
#fmodel
můžete být trochu konkrétnější. Třeba by to pár dalších hračičkářů co shání kvalitní z-osu zajímalo.

Profíkům a závoďákům zdar :)
Naposledy upravil(a) kibo dne 6. 5. 2017, 11:38, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“