soustruh SU-32-ovládací přepínač
-
Zdravím,dávám dohromady soustruh SU-32/750 a chybí zde ovládací přepínač.Zjistil jsem,že tam mám být KSP 15,tak jsem ho sehnal ale nevím jak ho sestavit,myslím vačky aby správně vypínal a přepínal.Je tam pět polů a nevím v jaké poloze mají být,při 0 l nahoru 2 nahoru a l dolu a 2 dolů.Existuje nějaké shema tohoto přepínače,Poradí mě někdo,Děkuji moc.
-
Nevím co je to za typu KSP 15,ale pokud tam je origo motor 5,5kW,tak je tam reverzační přepínač D-Y.Číslo schematu 9153 v příloze kde je i požadovaný spínací diagram.Osobně jsem poskládal spousty přepínačů (v dobách reálného soc.) kdy nic krom dílů nebylo,ale dnes bych ho koupil hotový a nepáral se s tím.Pokud budeš skládat,tak přeji pevný nervy.
-
Děkuji pěkně za ochotu a za pěkné schema,ale dle manuálu je tam ten KSP 15-4 04 62 263,který jsem sehnal a tento reverzační D-Y motorem točí napřímo,ale já ho potřebuji topovat a brzdit a KSP 15 ovládá čtyři stykače ,vyřadit je spojit napřímo to bych asi nezvládl,Ještě jednou děkuji a jsem s pozdravem JH.
Ahoj, letela zde dokumentace a bylo zde i elektricke schema k SU32, tak se tam podivej. Nicmene v dokumentaci se pise sedmipolohovy spinac a mely by byt dve polohy nahoru tj. prvni hvezda, druhy trojuhlenik, to same dole, ale s opacnym smerem otaceni. Jenze ja napriklad dam paku dolu a stykace si motor automaticky prepnou pres hvezdu do trojuhleniku. Vypnu spinac a zabrzdi se. ... tak se v tom vyznej. Nicmene dle toho schematu by se to melo najit. Ma to fungovat tak, ze pri vypnuti se ti prenou stykace a jsi v brzdnem rezimu... dle meho nazaoru tamt vubec mezipolohu hvezdu na kontaktech spinace nemam, jen prepina ovladaci napeti na stykacich a ma to dve polohy na jeden smer, aspon u me. Z toho schematu se to da dat dohromady.
Jirka
Jirka
-
Zdravím páni kolegové,již jsem to vyřešil,majitel SU-32,mě ukázal ovládací přepínač,já jsem si
nafotil všechny polohy a dle toho jsem sestavil vačky přepínače,sice je to na" palici "a již to běží tak jak má,spíná jak do trojúhelníku,tak do hvězdy,to jest plný jmenovitý výkon,ale to není třeba,jednak při přepínání otáček je to nápor a dosti to žere.Takže problém vyřešen.Děkuji za pomoc a ať se dílo daří.J.H.
nafotil všechny polohy a dle toho jsem sestavil vačky přepínače,sice je to na" palici "a již to běží tak jak má,spíná jak do trojúhelníku,tak do hvězdy,to jest plný jmenovitý výkon,ale to není třeba,jednak při přepínání otáček je to nápor a dosti to žere.Takže problém vyřešen.Děkuji za pomoc a ať se dílo daří.J.H.