Ocelová z-osa

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

6. 5. 2017, 9:29

Z osa je namáhaná ze směrů X ,Y a všech možnejch kombinací X-Y tak že návrh má splnit podobnou ohybovou pevnost v těchto směrech .Jenže tady je osa ve směru X placka která má několikanásobně menší pevnost v ohybu než ve směru Y kde je pevnost víc než dobrá ,problém bude síla třeba 45st k ose X tam se to bude podivně překrucovat .Jak to tedy bude s tou pevností ? osa bude tak dobrá jako její nejhorší pevnostní výsledek ,a to jsme ještě nezabředli do rezonancí.Jak to řešit na hobby mašinkách?? třeba tak že Z osa bude vlastně jekl s žebry a v něm uložené vřeteno -pokut koukneš na vlákno co jsem řešil s Tomíkem jestli jde udělat lehká frézka tak tam jsem to kreslil.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
kibo

6. 5. 2017, 12:25

Ahoj
moc děkuji za odpověď. Zajímavé.
Jenže tady je osa ve směru X placka která má několikanásobně menší pevnost v ohybu než ve směru Y kde je pevnost víc než dobrá
Určitě máme každý jinou představu o tom co je pevné, ale ta "placka" je 12mm ocel vystužená v ose X 2x ocelovým hranolem 20x20mm na kterém leží 2x kolejnice 20x10mm.
S tou pevností v ose X bych to vůbec neviděl špatně.

Po montáži snad přidám nějaké měření.

#fmodel
Nadruhou stranu vůbec nemám problém s Vaším pohledem na osu, akceptuji ho a chápu ho.

#all
I přes veškerou kritiku té osy jsem rád, že ji mám. Myslím, že vím co chci a co vyrábím. A ta osa přesně sedne na můj hrnec :)
Zda by se to dalo ČR vyrobit levněji nevím. Pokud ano, tak mi to nevadí.

Mám za sebou výrobu x-osy, překreslování výkresů, ježdění do dílny, mnoho úprav. Všechno vždy znovu. Protože dřevo je jednoznačně na ho***, tak to stavíte na hliníku, ptáte se na 5 místech jakou slitinu, každý vám řekne něco jiného. Hliník se kroutí, blbě se obrábí, a vlastně, hliník je na ho***. Tak to stavíte na ocely, ale to aby jste si přikoupili jeřáb, a vlastně je to na ho*** protože litina je litina. A vlastně dělat si doma frézu je na ho*** protože přesnost bude vždy na ho*** :)
A tak to jde stále pokud si člověk neuvědomí kde stojí a co dělá.
RaS

6. 5. 2017, 12:37

to je vrchol poznání.. všechno je na ho.. :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
fmodel
Kontaktovat uživatele:

6. 5. 2017, 12:38

Jasně to neznamená že se to nedá použít ,jde o to když něco dělám a chci to prodávat mělo by to mít co nejlepší vlastnosti.Vlastně to byla odpověď martasg1 že by se to vyplatilo vyrábět.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pafik

6. 5. 2017, 4:16

RaS píše:to je vrchol poznání.. všechno je na ho.. :D
:D Ale včely jsou na med ..... :D
mirek42

6. 5. 2017, 11:52

6 kusů prodáno do CZ !
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“