Ahoj potřeboval bych vyrobit 2ks ocelové destičky na přípravek pro řezání DIN lišt.
Našel by se někdo nejlépe v severo českém kraji kdo by to zvládnul ?
Pro příklad přidávám odkaz https://www.skeldo.cz/eshop-strihacka-d ... id=1&pid=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Takovéhle nůžky jsou až zbytečně drahé, já bych to řezal na pile ale je problém s upnutím, takže bych dvě destičky cca po 10-15cm přimontoval na plocháč a pak celý přípravek upevnil do svěráku.
Díky za pomoc
ocel destička s frézováním
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Já mám tyhle nůžky: https://www.forsteel.eu/strihacka-din-list-duo" onclick="window.open(this.href);return false;, je fakt, že cena je dost brutální - já za ně v době jejich pořízení dal 16200,- bez DPH.
Ale k tématu, pokud chceš pouze zhotovit upínací přípravek, tak by určitě stačilo vypálení potřebného tvaru laserem. Frézování bude taky docela nákladné. Pálení ocelí laserem dělá spousta firem a bude to oproti frézování stát pakatel. Kromě toho pokud to chceš řezat na pile (pásové ???) tak určitě by existovaly i jiné způsoby upnutí DIN lišty.
Ale k tématu, pokud chceš pouze zhotovit upínací přípravek, tak by určitě stačilo vypálení potřebného tvaru laserem. Frézování bude taky docela nákladné. Pálení ocelí laserem dělá spousta firem a bude to oproti frézování stát pakatel. Kromě toho pokud to chceš řezat na pile (pásové ???) tak určitě by existovaly i jiné způsoby upnutí DIN lišty.
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Ty nůžky se mě líbej moc, ale návratnost? Pilu mam malou přenosnou se svěrákem a přípravek by byl lepší.. Navíc flexou to řežu taky, ale nic moc .. musíš se fakt snažit aby to bylo hezké, ale přivedl jsi mě na myšlenku nechat to vyříznout vodním paprskem, do 5mm destičky by to neměl být problém, předpokládám, že to nebude stát žádný ranec.salus píše:Já mám tyhle nůžky: https://www.forsteel.eu/strihacka-din-list-duo" onclick="window.open(this.href);return false;, je fakt, že cena je dost brutální - já za ně v době jejich pořízení dal 16200,- bez DPH.
Já už jsem trošku po netu koukal, ale narazil jsem jen na různý nůžky a žádný přípravek pro inspiraci.
Návratnost investice do nůžek na dělení DIN lišt si budeš muset spočítat sám, je také třeba kromě jiných aspektů zahrnout i čas stříhnutí/uříznutí lišty, kvalitu střihu/řezu a případné další operace (odhranění otřepů atrd.). Dle Tvého profilu jsi poměrně mladý, takže, pokud se zabýváš profesionálně výrobou rozvaděčů, nebo jiných zařízení, kde se DIN lišty používají, šel bych jednoznačně do nůžek. Flexu vidím jako ten nejhorší způsob pro dělení DIN lišt. Než jsem pořídil nůžky, tak jsem to raději řezal ruční pilkou na kov, tam nebyly tak velké otřepy jako od flexy a odhranění bylo snadnější.jgeez píše:Ty nůžky se mě líbej moc, ale návratnost? Pilu mam malou přenosnou se svěrákem a přípravek by byl lepší.. Navíc flexou to řežu taky, ale nic moc .. musíš se fakt snažit aby to bylo hezké, ale přivedl jsi mě na myšlenku nechat to vyříznout vodním paprskem, do 5mm destičky by to neměl být problém, předpokládám, že to nebude stát žádný ranec.
Já už jsem trošku po netu koukal, ale narazil jsem jen na různý nůžky a žádný přípravek pro inspiraci.
Nechat si vyříznout potřebný tvar přípravku vodním paprskem, nebo laserem bude opravdu za "babku". Jen informativně, jedna firma tady u nás v okolí to dělá za tyto ceny (bez DPH a materiálu - ten si můžeš dodat sám):
Vodní paprsek: Laser: Podklady pro pálení ve formátu DXF.
Soustruh: S-28 Žebrák
Jasný bavim se ale o destičce formátu 50x40mm a do ní dva řezy o délce 50mm ..salus píše:Návratnost investice do nůžek na dělení DIN lišt si budeš muset spočítat sám, je také třeba kromě jiných aspektů zahrnout i čas stříhnutí/uříznutí lišty, kvalitu střihu/řezu a případné další operace (odhranění otřepů atrd.). Dle Tvého profilu jsi poměrně mladý, takže, pokud se zabýváš profesionálně výrobou rozvaděčů, nebo jiných zařízení, kde se DIN lišty používají, šel bych jednoznačně do nůžek. Flexu vidím jako ten nejhorší způsob pro dělení DIN lišt. Než jsem pořídil nůžky, tak jsem to raději řezal ruční pilkou na kov, tam nebyly tak velké otřepy jako od flexy a odhranění bylo snadnější.jgeez píše:Ty nůžky se mě líbej moc, ale návratnost? Pilu mam malou přenosnou se svěrákem a přípravek by byl lepší.. Navíc flexou to řežu taky, ale nic moc .. musíš se fakt snažit aby to bylo hezké, ale přivedl jsi mě na myšlenku nechat to vyříznout vodním paprskem, do 5mm destičky by to neměl být problém, předpokládám, že to nebude stát žádný ranec.
Nechat si vyříznout potřebný tvar přípravku vodním paprskem, nebo laserem bude opravdu za "babku". Jen informativně, jedna firma tady u nás v okolí to dělá za tyto ceny (bez DPH a materiálu - ten si můžeš dodat sám):
Vodní paprsek: Laser: Podklady pro pálení ve formátu DXF.
Nicméně jsem se už domluvil na výrobě tak díky za pomoc
Sorry za OT.salus píše:jedna firma tady u nás v okolí to dělá za tyto ceny (bez DPH a materiálu - ten si můžeš dodat sám):
Vodní paprsek: Laser:
Tahle firma si opravdu zaslouží pochvalu, že zveřejní ceny svých služeb.
Když jsem zkoušel poptávat pálení laserem, tak mi nikdo nebyl schopný (teda spíš ochotný) dát nějaký podobný ceník. Vždycky jenom kecy, že se na to musí udělat nabídka ... je to složité ... závisí to na spoustě parametrů (asi i na fázi měsíce a menstruačním cyklu účetní předpokládám) ...