Mex píše:
Kup si obvod 74HC123, k tomu 1 odpor a 2 kondezátory (jeden časovací a jeden blokovací) a uděláš si pulz jak je jen libo. Tyhle součástky budou dohromady tak do 10 Kč.
Klidně to můžeš nabastlit systémem "vrabčí hnízdo". Pokud to pak strčíš třeba do smršťovačky, tak by to nemuselo být ani ošklivé. A kdybys to předtím ještě oblemcal tavnou pistolí, tak to přežije i 3. světovou válku.
Tohle je docela dobrá informace, kterou bych mohl občas využit. Diky.
řeším něco podobného v jiném projektu, kde potřebuju referovat mašinu přesně pomoci indexu z encoderu ale na krokových motorech. Teda jsou to serva ale s řízením step/dir.
Jedna varianta, která by měla chodit ale nemám to ještě ozkoušené, je vlastní firmware do mesa karty (7i76E) ten už jsem úspěšně vygeneroval, kde používám jen index a index-enable. to dělá přesně to samé co popisuješ s tím 74HC123 ale ještě bych potřeboval nejak zpracovat diferenciální výstup z encoderu RS422 na TTL logiku. šlo by to udělat nejak jednoduše?
Našel jsem mesa kartu (422ENC One channel RS-422 to TTL adapter), která převádí dif vstup pro jeden encoder A B a index na TTL logiku, která by mi stačila pro použití na tři samostatné indexy, ale nevím jestli půjde objednat za rozumné penize s dopravou. Takže hledám nejaké náhradní řešení.
Bohužel těm divnějm černejm součástkám co maj hromadu nožiček moc nerozumím.
M