[quote="kenybz"]mašina má centrální mazání všech os a z toho důvodu je lepší dát do posuvové převodovky olej KV46 protože se tím maže i vedení os...
dobré je že pinola jde ručně spoštět a tak je možné napříklat vrtání děr i pod úhlem
posuvy jsou na všechny osy a zapínají se příslušnýma pákama Je třeba si nato zvyknout jsou tam zubové spojky a je potřeba s citem zaltačit na páku a počkat až budou zuby naproti sobě a zapadnou do sebe.
Pozor na jednu věc rychloposuv je hodně rychlý ! a nabořit svěrák neni žádný problém
stroj má dostatek převodových stupňů maximální otáčky tuším že 2800 a minimální kolem 50-ti
posuvů má taky mraky...
ještě jedna nevýhoda neni příliš mnoho místa mezi stolem a vřetenem a tak je nutné vybírat upínače a nástroje co nejkratší aby se vešel dostatečně velký obrobek na stůl či do svěráku
výška je tak 170cm i s 8cm špalkama na kterých stojí váhy cca 1600kg ostatní rozměry si najdi v pasportu ...já jsem je před lety skenoval a z uložto to smázli mám návod i v češtině katalog dílů prostě vše[/
Ahoj, tak jsem dnes složil zálohu na frézku. Nějaké "mouchy" sice má, ale vše je opravitelné...vyhovují mi její menší rozměry a tuhost. Nebylo by možné od Vás získat ten návod a katalog v češtině?? Předem díky.
Petr