Díl na RC auto

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
kveton

22. 8. 2017, 11:03

Dobrý den,
bolo by možné vyfréovat díl cca 5x5x5cm, který byl vyroben na CNC fréze? Mám jeden k dispozici, tak by mohl posloužit jako předloha. Pokud možno, nastřelil by mi někdo cenu?
Díky
Honza
Přílohy
20150823_200930.jpg
20150823_200935.jpg
Jagi

24. 8. 2017, 7:24

Ahoj, z fotek toho neni moc videt... Dost by pomohlo ten dil alespon otrit hadrem :-) zavolej na 737679830 a zkusime to nejak vyresit

Marek
martasg1
Sponzor fora

24. 8. 2017, 8:45

Tohle mě taky trochu zaráží... díl který byl vyroben na CNC frézce chci vyrobit a možná i více kusů že?

Trochu to hraničí s pravidly fora ve smyslu původu zboží - předpokládám že zadavetel není autor daného dílu a tudíž se bude jednat o kopírování a krádež know how.

Čirou náhodou takovéto a podobné díly vyrábím pro jeden eshop s dílama na RC auta. Ten člověk co má ten eshop stráví mnoho času vymejšlením, konstruováním, přípravou výkresů pro tuningové díly nebo náhrady nekvalitních originálních dílů co se často rozbíjí. Vše financuje dopředu z vlastní kapsy. A pak přijde nějakej vychytrálek co nemá ani výkres a zadá si vyrobit kopii nebo x kopií daného dílu a rozdá kamarádům nebo co hůř prodá na inzertních serverech nebo forech levné kopie dílu. A ani se neobtěžuje to oměřit a udělat výkres. Už z morálních důvodů bych takový díl nevyráběl.

Pokud prokážeš že se daný díl nedá v ČR koupit tak budiž, jinak je to krádež know how.
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík :)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

24. 8. 2017, 9:04

martasg1 píše: Trochu to hraničí s pravidly fora ve smyslu původu zboží - předpokládám že zadavetel není autor daného dílu a tudíž se bude jednat o kopírování a krádež know how.
Pokud to má původní autor patentovaný nebo průmyslovej vzor ,což asi na diferák nebude :lol: :lol:
To by ses za chvíli ani nevysral protože pokud by si nechal soused patentovat tvar hovna a ty bys udělal nechtěně podobný platil bys mu autorský poplatky :wink: :mrgreen:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 8. 2017, 9:07

paklize to mas pro sebe muzes si pokud vim vyrobit i patentovanou vec
jakmile bys to ale delal na kseft vztahuji se na tebe patentova omezeni
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
martasg1
Sponzor fora

24. 8. 2017, 9:13

Tyvoe Franto :) jsem málem spadl pod stůl... :roll: :lol:
martasg1
Sponzor fora

24. 8. 2017, 9:15

robokop píše:paklize to mas pro sebe muzes si pokud vim vyrobit i patentovanou vec
Já souhlasím, pro sebe asi ano, ale problém nastává pokud toho vyrobí více ks a hodí někam na RC forum a ten autor přijde o zisky za svou práci...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 8. 2017, 9:42

o tom ani po tom
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Engineer
Kontaktovat uživatele:

24. 8. 2017, 9:49

martasg1 píše:Tohle mě taky trochu zaráží... díl který byl vyroben na CNC frézce chci vyrobit a možná i více kusů že?

Trochu to hraničí s pravidly fora ve smyslu původu zboží - předpokládám že zadavetel není autor daného dílu a tudíž se bude jednat o kopírování a krádež know how.

Čirou náhodou takovéto a podobné díly vyrábím pro jeden eshop s dílama na RC auta. Ten člověk co má ten eshop stráví mnoho času vymejšlením, konstruováním, přípravou výkresů pro tuningové díly nebo náhrady nekvalitních originálních dílů co se často rozbíjí. Vše financuje dopředu z vlastní kapsy. A pak přijde nějakej vychytrálek co nemá ani výkres a zadá si vyrobit kopii nebo x kopií daného dílu a rozdá kamarádům nebo co hůř prodá na inzertních serverech nebo forech levné kopie dílu. A ani se neobtěžuje to oměřit a udělat výkres. Už z morálních důvodů bych takový díl nevyráběl.

Pokud prokážeš že se daný díl nedá v ČR koupit tak budiž, jinak je to krádež know how.
Problém je spíš jinde ... Ty jsi nainvestoval stovky litrů do strojů, nářadí, dílny, atd. platíš daně, řešíš EET a jiný píčoviny co si na nás stát vymýšlí a pak příjde někdo, kdo je dobře zaměstnanej na vhodné pozici a nic z toho co jsi musel financovat Ty on nemusí, ale výrobu zde nabízí stejnou jako Ty. Cenově tomuto "podnikání" nemáš šanci konkurovat. :twisted:
Námět pro Robokopa .... co kdyby se zavedla povinnost pro ty co veřejně nabízí své výrobní "služby" mít v podpisu uvedeny firemní nacionále, webovky apod? :wink:
fmodel
Kontaktovat uživatele:

24. 8. 2017, 10:20

martasg1 píše:
robokop píše:paklize to mas pro sebe muzes si pokud vim vyrobit i patentovanou vec
Já souhlasím, pro sebe asi ano, ale problém nastává pokud toho vyrobí více ks a hodí někam na RC forum a ten autor přijde o zisky za svou práci...
Pořád platí co jsem říkal ,ochrání ti jedině průmyslovej vzor nebo patentování ,i tak je problém u nás něco vysoudit .Můžeš kopírovače jen morálně odsoudit a hřát tě může to že se kopírují většinou ti nejlepší.
(samochvalně se pochlubím ,před 14 dny se stal kamarád s mojí lodí mistrem světa ,a to jako první Čech)
Jinak je ten diferák na první pohled zaostalej ,nevidím prvky k rychlému nastavení svornosti (ale třeba nejsou na fotce vidět)
martasg1
Sponzor fora

24. 8. 2017, 10:24

fmodel píše:(samochvalně se pochlubím ,před 14 dny se stal kamarád s mojí lodí mistrem světa ,a to jako první Čech)
No tak to se ale pochlub... a neodbejvej to jen tak větou v závorce :) fotky a příběh - prosííííím ;-)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

24. 8. 2017, 10:34

To je ale na jiný forum ne CNC stroje :wink: Za 14 dní jedem oslavit vítězství na další závody (asi mě bude strašně bolet hlava)tak pak můžu dodat fotky a nějaký povídání ,ještě čekám jak dopadne příští týden jiný kamarád v Maďarsku na mistrovství Evropy,ten ale jezdí se svou lodí a ode mě má jenom úpravy motoru a vědomosti .
atlan

24. 8. 2017, 10:41

Myslim ze mu stacilo povedzt cenu a zaujem by padol :D
milan584

24. 8. 2017, 2:23

atlan píše:Myslim ze mu stacilo povedzt cenu a zaujem by padol :D
V tomto případfě je stejně zcela jedno, co se tady dozví a kdo mu co nabídne.
Protože to stejně skončí :) na těch kuželových ozubených kolech - ty jsou v těch diferenciálech problém a ne ten futrál - ten vyhlodá kdokoli a na skoro čemkoli. Kdežto ty kola, v dobré kvalitě a za použitelnou cenu - konečná.
Nejsou kola - není diferák, není ani třeba futrál, není riziko výroby nějakých plagiátů - celkem easy :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“