
Dobrý COčko je takový který stojí 1/4 původní ceny. Čili použitá průmyslová mašina. Mezi 15-20 se dá docela slušně vybírat mezi značkovejma mašinama.
Jestli koupíš 205 za 25, tak si nic nepochopil..
S tím bych si dovolil nesouhlasit, cočko nenahradíš jen při vaření tenkých plechů, ale jinak až na tu strusku je to srovnatelný. Samozřejmě nemluvím o tom, že je člověk línej oklepávat strusku, tak radši sáhne po cočku. Cočkový mašiny většinou uměj i elektrodu, ale člověk vaří tím, co má zrovna nainstalovaný. S cočkem se svařuje líp v polohách, a určitě bych ho preferoval při požadavku následného žárového zinkování. Ale pro 80% svařování můžeš použít oboje.DwPetr píše:Ono to ani tak není o nějakým hučení, ale o tom, že ty mašiny máš všechny, a viš co jak použiváš, je to tak 90%co, 7%el a3% tig. Elektrodu cočkem nahradíš, vyjma mobility, ale cočko elektrodou ne, a suplovat to drahým tigem je blbost, takže z toho důvodu se to ceočko hodně zmiňovalo, akorát nemůže bejt nový za 5tis. Záleží kdo jak co dělá no.
Je sice pravda že cočkem muže vařit i opice, ale musí bejt dobře seřízený a udržovaný. Obojí bývá občas problém.