Poptávám CNC soustruh
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Dobrý den,
hledám rozumnou nabídku na použitý CNC soustruh. Nemám preferenci ohledně výrobce i když se mi docela líbí stroje značky EMCO přesněji stroj EMCO TURN 345.
Moje představy o výbavě stroje:
průchod vřetene pro tyčovinu někde kolem 40mm
C osa a poháněné nástroje
příprava na podavač tyčoviny - nebo rovnou i s podavačem
pokud by bylo i protivřeteno bylo by tu SUPER.
ale co je rozhodující je systém siemens sinumerik buď 828 nebo 840 pokud by v tom byl ShopTurn opět jenom zase výhoda.
Nechci kupovat stroj od překupníka pokud máte někdo takový stroj naprodej nebo víte o nějakém který je k prodeji za poskytnutou informaci jsem ochoten poskytnout odměnu.
Děkuji za případné informace.
hledám rozumnou nabídku na použitý CNC soustruh. Nemám preferenci ohledně výrobce i když se mi docela líbí stroje značky EMCO přesněji stroj EMCO TURN 345.
Moje představy o výbavě stroje:
průchod vřetene pro tyčovinu někde kolem 40mm
C osa a poháněné nástroje
příprava na podavač tyčoviny - nebo rovnou i s podavačem
pokud by bylo i protivřeteno bylo by tu SUPER.
ale co je rozhodující je systém siemens sinumerik buď 828 nebo 840 pokud by v tom byl ShopTurn opět jenom zase výhoda.
Nechci kupovat stroj od překupníka pokud máte někdo takový stroj naprodej nebo víte o nějakém který je k prodeji za poskytnutou informaci jsem ochoten poskytnout odměnu.
Děkuji za případné informace.
Taková malá obrobnička.
Hurco BMC 4020, Cincinnati Arrow 500 (Acramatic), OptiMill F-150 (novej mazlik), OptiTurn S600 (novej mazlik), ELE2040 portálek 2000x4000x400mm
Hurco BMC 4020, Cincinnati Arrow 500 (Acramatic), OptiMill F-150 (novej mazlik), OptiTurn S600 (novej mazlik), ELE2040 portálek 2000x4000x400mm
Přeně něco takového taky hledám ale bez podavače. Zatím jsem narazil jen na pár nabídek s cenovkama okolo 50 tis eru ( od překupáků)
Nakonec jestli to dobře dopadne budu mít 342.
Bohužel překupníci za tyhle stroje chtějí okolo mega což je skoro víc než polovina ceny nového stroje, nechápu že to někdo koupí.
Nakonec jestli to dobře dopadne budu mít 342.
Bohužel překupníci za tyhle stroje chtějí okolo mega což je skoro víc než polovina ceny nového stroje, nechápu že to někdo koupí.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
Moje představa je samozřejmě co nejnižší. Ale jak tu psal kolega překupníci neví co si za tyto stroje říct. Rozhodně nejsem ochotný koupit stroj z roku 99 za mega. To raději půjdu a vezmu si další úvěr a koupím stroj nový se zárukou a se všemi výhodami nového stroje.
Strop který jsem ochotný za takový použitý stroj je tak do 500.000,- Kč bez DPH, ale hodně záleží na tom v jakém stavu to bude, kde a co se na tom dělalo.
Strop který jsem ochotný za takový použitý stroj je tak do 500.000,- Kč bez DPH, ale hodně záleží na tom v jakém stavu to bude, kde a co se na tom dělalo.
Taková malá obrobnička.
Myslím že s takovým rozpočtem budeš mít opravdu velkou kliku, a i tak by to byl stroj z roku 99.
Přesně to co hledáš sleduju už 2 roky a do půl mega v podstatě nic.
Přesně to co hledáš sleduju už 2 roky a do půl mega v podstatě nic.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
IQ156
Letos v únoru nebo tak se mi objevil Index s protivřetenem 2x revolver a 2x c osa a hnané na obou revolverech, sinumerik 808D a ten stroj byl za 300k
Taková malá obrobnička.
a proč jsi ho nevzal?ja_jaros píše:Letos v únoru nebo tak se mi objevil Index s protivřetenem 2x revolver a 2x c osa a hnané na obou revolverech, sinumerik 808D a ten stroj byl za 300k
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS píše:a proč jsi ho nevzal?ja_jaros píše:Letos v únoru nebo tak se mi objevil Index s protivřetenem 2x revolver a 2x c osa a hnané na obou revolverech, sinumerik 808D a ten stroj byl za 300k
Bohužel to mělo nekolik chyb na kráse. Za prve šlo o.prodej přes obchodníka sice rozumného ale nebylo to na přímo takže moje nabidka byla relativně pomalá a druhy problem byl v tom že těch překupníků bylo víc a prehazovali se ještě mezi sebou. Takže proste smůla proto jsem řekl ze přes prekupnika uz nikdy nic.
Taková malá obrobnička.
No takže ve výsledku jsi nám sdělil pouze vyvolávací cenu... to je jako bych napsal, že na e-bay je stroj za 1 EURo a že se všichni přehazovali a já do toho teda nešel.
Mě tady z lidí co poptávají stroje fakt hlava nebere - chci super moderní cnc stroj ale jsem ochoten dát tak třetinu tržní bazarové ceny... měl by jsi spíš inzerovat: "chci někoho oškubat kdo se hlásí?"
Ještě jsem tady na foru stroj neprodal, protože nakonec vždy vyšlo najevo že to má bejt raketoplán za třetinu běžné ceny a já zázraky bohužel neumím - pro mě nakonec ztráta spousty času - zadarmo.
Původně jsem ti chtěl nabídnout starší stroj na přestavbu, ale je mi jasné že je to zbytečné.
Mě tady z lidí co poptávají stroje fakt hlava nebere - chci super moderní cnc stroj ale jsem ochoten dát tak třetinu tržní bazarové ceny... měl by jsi spíš inzerovat: "chci někoho oškubat kdo se hlásí?"

Ještě jsem tady na foru stroj neprodal, protože nakonec vždy vyšlo najevo že to má bejt raketoplán za třetinu běžné ceny a já zázraky bohužel neumím - pro mě nakonec ztráta spousty času - zadarmo.
Původně jsem ti chtěl nabídnout starší stroj na přestavbu, ale je mi jasné že je to zbytečné.
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík 

Ono to nebylo tak jak ty to popisuješ, ale to je relativně jedno. Jednání překupníků prostě nebylo seriozní a tím bych to ukončil. A stejně pokud by jsi mi chtěl nabízet stroj na přestavbu neměl bych zájem já potřebuji vyrábět a ne se v tom hrabat.martasg1 píše:No takže ve výsledku jsi nám sdělil pouze vyvolávací cenu... to je jako bych napsal, že na e-bay je stroj za 1 EURo a že se všichni přehazovali a já do toho teda nešel.
Taková malá obrobnička.
Původně jsem nechtěl ani psát, ale trochu k tématu to je ... Stroj, tak jak jej chceš koupit a jak si to maluješ je na 99% nesehnatelný. Vysvětlím proč. Malej "garážovej" podnikatel jako je tady asi většina z nás co ještě podnikáme, obvykle nemá na novou mašinu, takže bere vesměs co se namane po bazarech (dnes už spíše E-bay) s tím, že si ty mašiny repasujeme, retrofitujeme a nebo jen prostě opravujeme a udržujeme funkční sami, protože jak známo návštěva servisáka je zpravidla finanční sado-maso. Z toho logicky plyne, že si až tak moc nemůžeme vybírat a diktovat co všechno by mašina měla umět, jaká značka, jakej systém atd. a ještě k tomu aby byla v podstatě za hubičku. Takže zpravidla cenově nejlepší kauf je poctivá mašina od dobrý firmy 20-25 let stará s mrtvým systémem, která se někdy cenově blíží ceně šrotu protože oprava a retrofit na západ od naší hranice je kurevsky drahá sranda.
Ty chceš ale poměrně výkonej produkční a vcelku moderní stroj. Pokud ho někdo má a už poplatil leasingy, má práci, a stroj mu spolehlivě funguje, tak nemá vůbec potřebu se toho zbavovat. Velká firma takový stroje prodává obvykle tehdy když jsou totálně dojetý a začínají brutálně narůstat ceny za servis a zkracuje se perioda oprav, pak je pro majitele firmy jasnou volbou prodej překupníkovi, protože mu absolutně nestojí za to se následně s někým dohadovat co vše se na stroji sere.... a kde byla jaká skrytá vada, nemluvě o všemožných dalších potencionálních malérech.
A pokud je to zánovní mašina v solidním stavu (firma třeba mění výrobní program), tak pak zase není za hubičku a i v těchto případech je pro firmu lepší prodávat přes překupníka, aby to bylo bez starostí.
Navíc je teď aktuálně prý konjunktura, takže asi krachuje málo firem a sekundárních prodejů lepších strojů je naprostý minimum.
Pokud máš dostatek práce, potřebuješ vyrábět, tak si spočítej ekonomiku a kup si novou mašinu na leasing, protože jinak si troufnu tvrdit, že aktuálně budeš na vhodnej bazarovej stroj dle Tvojich představ a čekat taky třeba i roky a stejně to bude zajíc v pytli. Pohybuju se na trhu se strojema přes 20 let a věř mi, že vím o čem píšu. Navíc k opravdu zajímavejm prodejům lepších strojů třeba z konkursů se nikdo z nás nemá šanci dostat!!!! Detaily proč to tak je tu uvádět nebudu, ale většině to je asi v tomhle zkorumpovaným systému jasný.
Ty chceš ale poměrně výkonej produkční a vcelku moderní stroj. Pokud ho někdo má a už poplatil leasingy, má práci, a stroj mu spolehlivě funguje, tak nemá vůbec potřebu se toho zbavovat. Velká firma takový stroje prodává obvykle tehdy když jsou totálně dojetý a začínají brutálně narůstat ceny za servis a zkracuje se perioda oprav, pak je pro majitele firmy jasnou volbou prodej překupníkovi, protože mu absolutně nestojí za to se následně s někým dohadovat co vše se na stroji sere.... a kde byla jaká skrytá vada, nemluvě o všemožných dalších potencionálních malérech.
A pokud je to zánovní mašina v solidním stavu (firma třeba mění výrobní program), tak pak zase není za hubičku a i v těchto případech je pro firmu lepší prodávat přes překupníka, aby to bylo bez starostí.
Navíc je teď aktuálně prý konjunktura, takže asi krachuje málo firem a sekundárních prodejů lepších strojů je naprostý minimum.
Pokud máš dostatek práce, potřebuješ vyrábět, tak si spočítej ekonomiku a kup si novou mašinu na leasing, protože jinak si troufnu tvrdit, že aktuálně budeš na vhodnej bazarovej stroj dle Tvojich představ a čekat taky třeba i roky a stejně to bude zajíc v pytli. Pohybuju se na trhu se strojema přes 20 let a věř mi, že vím o čem píšu. Navíc k opravdu zajímavejm prodejům lepších strojů třeba z konkursů se nikdo z nás nemá šanci dostat!!!! Detaily proč to tak je tu uvádět nebudu, ale většině to je asi v tomhle zkorumpovaným systému jasný.

Děkuji za názor, v podstatě to je tak jak píšete. Já nemám vůbec žádné zkušenosti s retrofit strojema nikde jsem to neviděl pracovat na vyšší úrovni než u někoho v garáži kde si na tom dělá nějaké blbůstky pro svojí potřebu. Takže nevím... je tu někdo kdo má retrofit stroj třeba na linuxu a dělá s ním zakázkovou výrobu??
Taková malá obrobnička.
Počkej do jara a já snad budu mít retrofit s Linuxem
pak to můžeš přijet shlédnout (a časem na čtyřech strojích a pak všechno do pěti a více -os...
) a vše tak aby se to dalo provozovat profi 24/7 se vzdáleným dohledem k manažerovi výroby do PC
Na grafy jsem masochista, všechno si počítám v Excelech a pokud možno dělám grafy - takže budu chtít sledování příkonů do jednotlivých servopohonů a vřetena v závislosti na prováděných operacích. Z toho předpokládám by se dalo posuzovat ve známých operacích opotřebení nástroje a vhodné řezné podmínky apod.
Plánuju předělat co se mi nebude líbit na HW a SW k obrazu svému
I když jsem po prodeji jednoho stroje zase v počátcích - tak teď momentálně repasuju motor a připravuju se na rozborku tříosýho centra a po večerech ležím ve studování regulační kaskády obecně, tak abych pak uměl zapojit a doladit řídící elektroniku. Protože co jsem zatím z odborné literatury pochopil tak u těch systémů jde hlavně o kvalitu regulační kaskády a její naladění, a dále o kvalitu interpolátoru a jaké všechny interpolace zvládá (Mitsubishi má dneska už asi 7 druhú interpolací, z nichž nejzajímavější je asi NURBS. GUI už není tak podstatný - a pokud je to Linux tak to může být jistá výhoda, protože se bude vyvíjet k lepšímu a můžeš si tam dát xicht jakej chceš. Možná že se pustím i do studování interpolátoru v Linuxu pokud je napsaný v Céčku a pak bych byl možná schopen i tam něco málo poupravit k obrazu svýmu. Ale možná z toho nic nebude potřeba - prostě jen zrepasuju mechaniku, zapojím Mesa karty, naladím serva a naprogramuju M-kody. Práce s cenou za můj čas na první mašině asi tak za půl mega za tuhle zimu
Jsem zvědavej jestli se zadaří. Přemejšlím jestli to budu všechno dokumentovat a co zveřejním 

Plánuju předělat co se mi nebude líbit na HW a SW k obrazu svému

I když jsem po prodeji jednoho stroje zase v počátcích - tak teď momentálně repasuju motor a připravuju se na rozborku tříosýho centra a po večerech ležím ve studování regulační kaskády obecně, tak abych pak uměl zapojit a doladit řídící elektroniku. Protože co jsem zatím z odborné literatury pochopil tak u těch systémů jde hlavně o kvalitu regulační kaskády a její naladění, a dále o kvalitu interpolátoru a jaké všechny interpolace zvládá (Mitsubishi má dneska už asi 7 druhú interpolací, z nichž nejzajímavější je asi NURBS. GUI už není tak podstatný - a pokud je to Linux tak to může být jistá výhoda, protože se bude vyvíjet k lepšímu a můžeš si tam dát xicht jakej chceš. Možná že se pustím i do studování interpolátoru v Linuxu pokud je napsaný v Céčku a pak bych byl možná schopen i tam něco málo poupravit k obrazu svýmu. Ale možná z toho nic nebude potřeba - prostě jen zrepasuju mechaniku, zapojím Mesa karty, naladím serva a naprogramuju M-kody. Práce s cenou za můj čas na první mašině asi tak za půl mega za tuhle zimu

Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík