Linearni posuv NSK 280mm + servo Omron- prodano

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
ms.dar
Protřelý bazarník

15. 6. 2017, 9:25

prodano
Naposledy upravil(a) ms.dar dne 2. 10. 2017, 7:51, celkem upraveno 5 x.
ms.dar
Protřelý bazarník

13. 9. 2017, 6:27

aktuální
Mex

13. 9. 2017, 7:20

Já bych to případně vzal.
Jak moc je to jeté? Co to má za sebou?
Jak je to s vůlemi?
A z čeho to prosím je? Neumím si udělat představu, jak moc tuhé to v reálu je.
ms.dar
Protřelý bazarník

13. 9. 2017, 8:45

Jezděné to moc není, sloužilo to jako náhradní díl, co se materiálu týče tak nedokážu říct. Ale přesné to je i dost bytelné, bez vůlí.
Mex

13. 9. 2017, 9:16

Tím materiálem jsem myslel, jestli je to hliníkové nebo ocelové.

Ale ono to nakonec asi nedopadne. Já jsem teď hledal, jaké enkodéry Omron používá. A vypadá to, že mají nějaké své speciály. Jestli jsem to správně pochopil, tak používají normální kvadraturní signály A, B, ale místo indexu jako třetí signál mají datový kanál S, kde nějakým protokolem posílají informace o indexu a o signálech U, V, W.
Takže to asi nebudu schopný připojit (potřeboval bych to připojit na driver Rexroth s EtherCATem).

Nebo nemáte někdo zkušenost s připojováním motorů Omron na nějaké obecné drivery? Nakonec Ty jsi nedávno jeden motor Omron prodal, tak třeba to někdo má zvládnuté.
ms.dar
Protřelý bazarník

14. 9. 2017, 6:01

Tak teoreticky je to jen posuv. Motor tam muzes dat jiny. Jen by sis musel dodelat nove celo na uchyceni motoru. Jinak material je ocel.
lubbez

14. 9. 2017, 7:47

Nazdar, jsetli jsem to z té fotky správně pochopil, je to vlastně šroub s uložením a s motorem a neobsahuje lineární vedení.
ms.dar
Protřelý bazarník

14. 9. 2017, 7:59

Presne tak. SZ
Thomeeque

14. 9. 2017, 9:37

To je trochu zavádějící. Lineární vedení to obsahuje. Akorát ne ve formě (a zatížitelnosti /a asi i dalších parametrech/) alá třeba HGR.

http://www.jp.nsk.com/app01/en/ctrg/ind ... &pno=E3422" onclick="window.open(this.href);return false;
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Thomeeque

14. 9. 2017, 11:10

Mex píše:Neumím si udělat představu, jak moc tuhé to v reálu je.
Porovnej si Mro/Mpo/Myo s Mx/My/Mz malého HGH15CA, zbytek bude asi odpovídat..

EDIT: Alespoň tak jsem postupoval já, teď se asi dozvim, že je to blbost :mrgreen:
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
ms.dar
Protřelý bazarník

16. 9. 2017, 9:00

prodáno...
Mex

16. 9. 2017, 3:04

Mohl by pak prosím ten, kdo to koupil, napsat k jakému driveru to připojil?
Zajímalo by mě, jestli to někdo zvládne připojit k něčemu jinému než z originál Omronovému driveru.
Děkuji předem.

Protože se mi ta osa celkem líbila, tak už jsem skoro začal vymýšlet zoufalé řešení, že bych ten S kanál připojil na samostatný procesor, on-line ho rozkódovával a generoval podle něho signály Z a U,V,W.
No ale život mě předběhl a už je to fuč.
Thomeeque

16. 9. 2017, 3:17

Mex píše:Protože se mi ta osa celkem líbila..
Na co bys jí použil?
Mex

16. 9. 2017, 4:06

Napřed na hraní.
A pak do light-CNC, které plánuju a pořád odkládám. Nebude určeno k silovému obrábění, ale bude vozit je laser, nůž, dispenser, vakuovou přísavku pro Pick and place atd. Z opravdového obrábění možná jen vrtačku na mikrovrtáky.
Zatím to příležitostně dělám na frézce, ale ta je v mechanické dílně, kde nerad dělám s elektronikou (špony atd.).
Ale taky by to možná skončilo jen u toho bodu 1, tj. u toho hraní. ;-)
Thomeeque

16. 9. 2017, 4:54

Ono to má i dost malý rozjezd, alespoň na XY.. a když už stavíš light-CNC, tak je asi škoda neudělat ho s pořádnými rozjezdy :)
Zamčeno

Zpět na „Prodej“