No nevim kde žijete a co máte kolem sebe, ale kamarád co má kovoobrábění neví kam skočit, každou chvilku je tam někdo. Moderní centrum je dobrý když chceš dělat serii, ale nevěřil bys jakej je problém když se ti na moderním zemědělským stroji vysere kus nějaký kraviny která stojí nová desetitíce, a ty potřebuješ jeden kus a potřebuješ to rychle, to by ti i ruce utrhli, navíc to už dneska pomale nikdo nedělá, takže sehnat kovoobraběče kterej umí, to je pro ty dnešní agropodniky a malý firmy člověk ze zlata.
Např. ty moje packy do spojky na horizontku, dones je někam kde maj centrum, dokud toho nebude 5000ks tak se s tebou nebude nikdo bavit, a když tak výkres v CAD, a nebo si to pěkně zaplatíš... že se na to radši vysereš. Takhle když najdeš někoho kdo má doma dvě klasiky, tak ti to udělá do druhýho dne.
Problém je právě když nabereš moderní stroje na splátky a jedeš ty super zakázky, pak najednou jedna vypadne a firma jde do kopru.
Nejlepší co je z mýho pohledu, je právě vlastní dílna, vlastní stroje bez dluhů a člověk co na nich opravdu umí dělat a má čas na lidi co maj problém. Myslim že by jste se mohli zeptat Tumlíka, jak to má, myslim že se taky nezastaví a taky má klasiky.
Já jsem horizontku z roku 1949 ještě ani nesložil a už je po ni poptávka

H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...