Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
- Pepa z depa
obdélníkový závit, to je dobrý, taky budu používat, jinak je to Trapézový závit, to sou vždycky nervy, jestli to vyjde a nehukneš do něčeho
.. ale povedlo, svěráček zachráněn

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Jasně, stejně jako se "per huba" používá čtvercový závit, pilový závit, palcový závit, plochý závit a ani jedno nejsou oficiální názvy. Navíc Trapézový závit je pro mě "lichoběžníkový rovnoramenný závit" označený Tr. Nastuduj strojnický tabulky. Tohle co je tam vyřezáno je plochý závit, když už budeme slovíčkařit, trapézový opravdu ne.
To se zase strhne debata o ničem
To se zase strhne debata o ničem

- Pepa z depa
.. OK závity znám všechny, jsem strojař, vypadalo to z dálky jako Trapéz i nůž mi přišel do lichoběžníku (já teda nikomu neříkám řízni mi tam prosím Lichoběžníkový závit rovnoramenný, raději řeknu krátce Trapéz, je to to samé) a psal jsi do svěráku, kde se trapézy běžně používají, čtvercový jsem viděl naposledy někde u hoblice
tak se ti moc omlouvám, že jsem pozorně nečetl co píšeš

to navíjení statorů a tyhle motory vůbec,to bych chtěl taky umět nebo aspon rozumět z letadla,dá se tom někde přečíst?
Bohužel literatury moc není, pokud by tě něco zajímalo ptej se případně pošlu nějaké docela zajímavé čtení ( english).
Jinak je to pak relativně snadné , ale navinout to pěkně chce trochu trpělivosti a praxe, možná trochu i estetického cítění.
Jinak je to pak relativně snadné , ale navinout to pěkně chce trochu trpělivosti a praxe, možná trochu i estetického cítění.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
- Martinhora
Já sem dneska dopotil 3d modely + kinematiku pro F-104 do DE. Teď se začne dělat prototyp - po doladění by se měla rozběhnout serie.
https://youtu.be/fY642w5IzsQ
https://youtu.be/fY642w5IzsQ
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
dnes 3d testovaci obrobek k nastaveni dynamiky
masina vyrobena podle pozadavku v cine, na krokacich, Gravos GVE64 osazeny v CR
po nedeli jdem na ty scanovane vrtule
masina vyrobena podle pozadavku v cine, na krokacich, Gravos GVE64 osazeny v CR
po nedeli jdem na ty scanovane vrtule
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Vyrobil jsem si rotační osu pro měřící profilprojektor, abych nemusel otáčet a nastavovat úhly manuálně. Teď stačí zadat požadovaný úhel, a pak už jenom mačkám tlačítko. Vyrobeno z šuplíkových zásob, krokový motor z tiskárny, uvnitř těla ozubený převod 1:6, sklíčidlo D80 z Alufix. Řízení pomocí Arduino Nano.
- Pepa z depa
.. pěknýý, kdybych tak uměl s drátkama