No vida.filla píše:na arduinu mega 6 os
To je nějaký fork? Na githubu je u původního GRBL pořád jen konfigurace pro 3 osy.
Michnov píše:Zdar,
mám zhruba toto - http://cnc-frezky.webnode.cz/cnc-frezka-40x60/" onclick="window.open(this.href);return false; s 2,2kw vřetenem a ER20 kleštinou...koupil jsem použitý ve stavu novýho...
Na dřevo v pohodě...dělám s tim elektrický kytary a zbraně pro děcka, do plastu asi taky v pohodě - dělal jsem z umělé perleti - ale jakejkoliv kov nee.
Je to absolutně netuhý, mezi vřetenem a zbytkem není 90st v žádné rovině, stůl je z profilů, takže bez ofrézování se na to nedá nic položit, aby se to nehoupalo...přesnost ale překvapivě dobrá...nepíšu si nikam žádný měření, ale je řádově menší než průhyb dřeva, aby ne, na johansonky to bylo pár stovek. Krk do těla skvěle pasuje s mírným přesahem...kytary ladí, takže pohoda...u mečů, nožů, seker je to jedno
.
Zásadní nevýhoda je, že se tomu absolutně nedá věřit a čas od času mi to něco posere...zatím jsem vyrobil 6 těl kytar, 4 krky, 3 hmatníky, ňáký přípravky, ňáký blbinky a milion mečů, nožů a pár seker. U třech těl kytar jsem musel opravovat. Jednou při velkým zatížení, dvakrát při šlichtu, kdy to bralo prd...
Původně to mělo Mach3...přešel jsem na LinuxCNC a vypadalo to, že mám klid, ale nedávno mi to ulítlo i pod Linuxem...při šlichtu...
Po nedávných telefonickým konzultacích s panem Nevařilem - Comets a panem Konečným - CNC Konečný, to vypadá na rušení nestíněných káblů, tak jsem na radu p. Konečného přetáh silovej kábl od vřetena na druhou stranu mašiny a uvidíme...
Takže - i přes totální frustraci, kdy všechno udělám správně, ale v kytaře je vo díru víc, to stojí za to...nemůžu si dovolit pořádnej stroj a doufat, že budu prodávat kytary, ale takhle jsem moh začít a zkusit to.
neda se zobrazit odkaz. dnes jsem objednal pres ebay 4-axis cnc router 3040 s dopravou 25800kc tak jsem zvedav zda neco dojdeMichnov píše:Uvažovals o tomhle? https://www.cnc1.eu/sk" onclick="window.open(this.href);return false;
ti píšu, že si jej máš stáhnout a ty píšeš, že soft máš a nevíš jak na něj - máš nebo nemáš ?megaman píše:ahoj, tak 3 krabice doma cnc smontováno ,ale zadnej software u nej neni takze nevim jak to zprovoznit