Výroba H profilu - železo

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
romoli

3. 11. 2017, 7:10

Dobrý den, poptávám výrobu železného profilu "H". Maximální rozměry 210x20x20mm cca. Výce informací rád poskytnu po mailové nebo tel. dohodě. Děkuji předem podnikavým jedincum, kteří se ozvou.
Kvako1
Sponzor fora

3. 11. 2017, 7:57

máš ten rozměr správně ?

co je 210 a co 20 ?
tlošťka materialu ? nechceš to nakreslit ?
kolik toho chceš ? metr , kilometr ?

:roll:
romoli

4. 11. 2017, 11:17

Dobeý den, jedná se o maximální rozměry celku, jak jsem zkusil nastínit slovem "max". Nakresleno mám, potřebuji pouze vyrobit, rsp. nakresleno na papíře.
RaS

4. 11. 2017, 11:30

a proč to sem nedáš?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
romoli

9. 11. 2017, 8:21

Každému, kdo má zájem, výkres zašlu. Omlouvám se, patrně to bude má vrozená nedůvěra, ale většinou sto lidí remcá, k čemu je to dobré, co mám špatně, jak to udělat lépe... Ale nikdo se vlastně nevyjádří k tomu, zda to vyrobí nebo ne. Takto je to vcelku slušně eliminováno. Potřebuji výrobek, nikoli sáhodlouhou debatu na foru.
RaS

9. 11. 2017, 8:30

taky přístup.. zase na druhou stranu případný výrobce se mrkne na obrázek, výkres, model, řekne si umím, neumím a nabídne se.. takhle se musí ptát po modelu a na to se většina lidí rovnou vykašle..

a k té kritice.. kritika je vždycky dobrá, rovnou máš pár návrhů co můžeš nebo nemusíš udělat lépe, stejně finální rozhodnutí bude na Tobě.. ALE dost názorů může vypadnout z praxe o kterých nemá mnohdy začínající (a mnohdy ani letitý) konstruktér ani páru.. ono totiž v dnešních kreslících programech se dá nakreslit každá blbost, ale ne všechno je uplně snadno a tedy levně vyrobitelné.. pak se může stát to, že ti někdo obyčejnou věc nacení třeba 5000,- potože do toho napočítá nějakou dlouhou slabou frézu a dlouhý strojní čas jenom proto, že nějakej konstruktér udělal někde v kapse 1ku rádius, přičemž by tam ničemu nevadila ani r4ka která by vypadla z normální běžné levé frézy.. to jen tak například..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 11. 2017, 8:48

romoli píše:Potřebuji výrobek, nikoli sáhodlouhou debatu na foru.
Ovšem, že ti do toho budou kecat :-) Tady je kecací fórum, ne poptávkový server :-) To, že ti to případně nakonec někdo vyrobí, ber jako milý bonus :-)
Aleš Procháska
Kenya

9. 11. 2017, 10:53

Ahoj.
Pošli mi výkres a dle něj usoudím, jestli jsem schopen to vyrobit, nebo ne.
Můžu ti nabídnout vypálení z plechu.
Obrázek, nebo výkres je vždy nejlepší, pokud se jedná o nějakou výrobu a není to přesně specifikovaný kus.
Takhle nevím, jestli to má být svařené, opracované, nebo bude stačit výpalek.
Kdyby jsi sem ten obrázek dal hned, tak se do tebe nebude nikdo navážet a ozvou se ti jedinci, kteří to dokáží vyrobit.
Takhle se zde strhává nesmyslná debata a nikdo vlastně neví o čem!!!
S pozdravem Kenya
Svět přichází o géniusy. Zemřel W. A. Mozart, A. Einstein, S. Jobs a mě už taky začíná být nějak divně.
romoli

9. 11. 2017, 2:00

Dobrá, chcete obrázek, zde je obrázek :) . K té nesmyslné debatě: děje se přesně to, co jsem nechtěl. Debatuje se o tom jak je špatné nedat sem výkres ale přitom mi dva lidé napsali o výkres a dostali ho, neměli potřebu tady nic psát a řešit že ho nevidí ve vláknu. Samozřejmě rád uvítám rady co zlepšit, zjednodušit a udělat lépe, bohužel z vlastní zkušenosti vím, že přesně toto se děje jen málokdy. Nicméně, zde je výkres, za kvalitu se omlouvám, muj Mac nezvládá cad program.
Přílohy
verze A - kol.jpg
verze B - voz.jpg
Kenya

9. 11. 2017, 2:11

Bohužel - já tohle nevyrobím.
A nebuď naštvaný - kdyby jsi to sem dal hned, tak na to mrknu a hned vím, že tohle nejsem schopen vyrobit. A ani bych se neozval a zbytečně nic nepsal.
On si totiž každý pod H profilem představí něco jiného. A konec diskuzí.
Kenya
Svět přichází o géniusy. Zemřel W. A. Mozart, A. Einstein, S. Jobs a mě už taky začíná být nějak divně.
bobik

9. 11. 2017, 2:58

U toho delšího kusu nevychází vroubování podle nákresu. Se to nezdá, ale docela výrobní oříšek. Ten delší kus se může prohnout do oblouku o několik desetin po obrobení.
Přílohy
H_KRATSI.zip
(9.73 KiB) Staženo 164 x
H_DELSI.zip
(154.03 KiB) Staženo 193 x
H_DELSI.pdf
(54.43 KiB) Staženo 265 x
H_KRATSI.pdf
(40.84 KiB) Staženo 264 x
romoli

9. 11. 2017, 4:52

Naštvaný nejsem :) . Nemusí to být nutně z jednoho kusu, teoreticky by se dala spodní šást vynechat a udělat z toho jenom "žebrované Té" Ani prohnutí není až takový problém, celek bude přišroubován ještě v těle. Výrobek by měl vycházet na zuby přesně - jen ten delší kousek začíná zubem a končí dírou, to je ale schválně.
RaS

9. 11. 2017, 5:17

jaké to má mít tolerance? ono vyrobit se to asi i dá, ale je to neskutečnej opruz.. jen ty zoubky nějakou 0,5kou frézou pojedou odhadem 2hodiny, možná i déle.. takže i když to celé někdo udělá za 4hodiny po 500/hodinu jsi ochoten za takový díl zaplatit 2000? a nebo to skončí na tom, že jsi myslel že to bude stát pár stovek?
ty zoubky by se dali jet na horizontce pilkama a klidně jich poskládat několik zasebou (všechny) což by bylo neskutečně efektivní pro velké série, ale pro pár kousků to nemá smysl..
bobik

9. 11. 2017, 6:26

Ono kolik drážek by ta malá fréza vydržela do oceli? Posuv s bídou 300mm/min hloubka špony po dou stovkách. Co to spíše obrážet? To by mělo jít i na CNCčku. A udělat program pro takové obrážení je celkem snadný. Sundá se vřeteno a místo něho se upne nůž. Jo trocha sraní s nějakým držákem. Ale pak by to i odsejpalo. Hloubka špony po pěti stovkách, posuv 1000mm/min a jedna drážka se udělá možná i 10x rychleji, než frézou.
Naposledy upravil(a) bobik dne 9. 11. 2017, 9:18, celkem upraveno 1 x.
RaS

9. 11. 2017, 6:34

toť otázka co ve finále vyjde nejlevněji, když započítáš i cenu různých držáků, přípravků, atd. to je prostě u kusovky problém....
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“