Výroba H profilu - železo
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Ahoj, samozřejmě nepočítám se zhotovením za pár stovek. V případě, že to bude funkční a dle představ, bude se vyrábět sériově. Přemýšlím, když to tak vidím, jestli by nebylo jednodušší rozřezat model jako při 3D tisku "po vrstvách" kde by se řezalo vertikálně - vždy na šířku zubu. Celek se dá potom spojit závitovou tyčí, to už takový problém není a vše by se vyřezávalo z plechu příslušné tloušťky... Myslíte, že by to bylo jednodušší?
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ano, pokud by to mohlo být z plechu, tak se z úkolu do kterého se nikomu nebude chtít stává poměrně jednoduchá a nijak drahá věc
A dalo by se třeba i přemýšlet o možnosti plechy stáhnout dohromady v nějakém přípravku a ve dvou protilehlých místech svařit. A určitě někoho napadne i nějaké další zjednodušení.

Aleš Procháska
Skládat to z plechů? To jako že by to bylo levnější než jednoho kusu? Něco takovýho si nedovedu představit.
Zkusím pro srandu to obrážení, jak by to šlo na mém CNC.
Ještě jsem zapoměl na pilový kotoučky, tohle by mělo jít dělat i na horozontce. Tak dvě hodiny práce.
Zkusím pro srandu to obrážení, jak by to šlo na mém CNC.
Ještě jsem zapoměl na pilový kotoučky, tohle by mělo jít dělat i na horozontce. Tak dvě hodiny práce.
jasně, psal jsem to hned.. že by to bylo nejefektivnější naskládat jich několik zasebou a udělat to klidně na jeden zátah.. jenže kdo ty pilky zaplatí v jedné kusovce? když to budu dělat po jedné na horizontce zase to musím na dvakrát přehazovat, pokud to udělám stopkovou frézou můžu to udělat celé na jedno upnutí bez jakýchkoliv přípravků v obyčejném svěráku jen "o trochu pomaleji" a to je to co je u kusovky důležité.. zajímá mě celkový čas zakázky a tedy výsledná cena dílu.. to jestli to budu dělat tak či jinak objednatele většinou nezajímá..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU