Inkscape problém s rozměry...

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
Odpovědět
peetzn
Příspěvky: 43
Registrován: 15. 7. 2016, 7:06

14. 11. 2017, 10:52

Inkscape problém s rozměry... udělám v Inkscape čtverec 10x10mm dám uložit do DXF a otevřu v RDWorks a je z toho 26,237x26,237 ??? pomoc! :D
Mad_BOXs
Příspěvky: 1309
Registrován: 14. 1. 2008, 4:30
Bydliště: Dvůr Kálové n.Labem

14. 11. 2017, 12:06

Klasika, tyhle sw jedou v palcích.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
RaS
Příspěvky: 7747
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

14. 11. 2017, 12:13

no jenže ten přepočet je takovej nepalcovej .. :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
peetzn
Příspěvky: 43
Registrován: 15. 7. 2016, 7:06

14. 11. 2017, 12:19

RaS píše:no jenže ten přepočet je takovej nepalcovej .. :D
jj, přesně tak, v Inkscape mám nastavené mm, v exportu do DFX také, nebo Vám to sedí? děkuji :)
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 4934
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

14. 11. 2017, 12:25

dxf zlobí i v corelu skus to exportnout do plt
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 1780
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

14. 11. 2017, 1:09

export pracuje s dpi
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
gnat
Příspěvky: 867
Registrován: 24. 2. 2009, 9:14
Bydliště: doma
Kontaktovat uživatele:

14. 11. 2017, 6:47

Podle spousty uzavřených duplicitních bug reportů by mělo by stačit nastavit Basic unit na px.
SABLE-2015
peetzn
Příspěvky: 43
Registrován: 15. 7. 2016, 7:06

17. 11. 2017, 9:46

filla píše:export pracuje s dpi
při převodu z Inkscape do DXF přes px, ale i do plt mi to ze 100mm udělá 99.582, netuší někdo proč, děkuji... :)
prcek
Příspěvky: 70
Registrován: 31. 10. 2016, 2:26

17. 11. 2017, 11:27

Proc to netusim, ale ted jsem v tom neco matlal a mam pocit, ze inkscape - nejak pro me ne uplne predvidatelne - do rozmeru objektu caruje s tloustkou obvodove cary. Nemuze byt pes tam?
edit: ted jsem se docetl, ze je to zamer a jde to prepnout https://graphicdesign.stackexchange.com ... -rectangle
peetzn
Příspěvky: 43
Registrován: 15. 7. 2016, 7:06

17. 11. 2017, 12:21

prcek píše:Proc to netusim, ale ted jsem v tom neco matlal a mam pocit, ze inkscape - nejak pro me ne uplne predvidatelne - do rozmeru objektu caruje s tloustkou obvodove cary. Nemuze byt pes tam?
edit: ted jsem se docetl, ze je to zamer a jde to prepnout https://graphicdesign.stackexchange.com ... -rectangle

moje plachá angličtia si s tím asi neporadí, nemohl bys, nebo někdo... nějaký návod, popostrčit, děkuji... :)
gnat
Příspěvky: 867
Registrován: 24. 2. 2009, 9:14
Bydliště: doma
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2017, 12:28

Velikost objektu Inkscape zobrazuje včetně obvodové čáry. Prostě vnější obrys. V okamžiku nakreslení je ale vidět velikost bez čáry.
SABLE-2015
prcek
Příspěvky: 70
Registrován: 31. 10. 2016, 2:26

17. 11. 2017, 4:41

V zásadě jde o to, že inkscape má dva režimy práce zobrazování/zadávání vnějších rozměrů (Bounding box) objektu.
  • počítá s obrysovou čárou (Visual bounding box)
  • nebo nepočítá s obrysovou čárou (Geometric bounding box)
Přepnout jak se to dělá lze v Preferences -> Tools -> "Bounding box to use"

Pochopil jsem to tak, že obrysovou čáru kreslí vždy tak, že 1/2 její tloušťky je vně geometrického obrysu (to je ten obrázek s obdélníkem, červeně je naznačena geometrie)
Pokud používá "Visual bounding box" a tloušťku čáry mám 0.1 mm a nastavím objektu šířku 100 mm, geometrická šířka objektu bude jen 99.9 mm (počítá i s čárou a ta je 0.05 mm na každou stranu navíc)
Pokud používá "Geometric bounding box" tloušťku čáru mám opět 0.1 mm a objekt nastavím na 100 mm tak by měl mít opravdu 100 mm ale bude vypadat 100.1 mm protože je tam ta čára opět jaksi nějak navíc.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“