Mohl bych tě poprosit o foto štítku z motoru ? To co jsem viděl u Thunderlaseru když jsem to poptával nebylo servo který mám třeba v laseru od GCC a který je znatelně svižnější
, ale hybridní krokový motor NEMA phase 3 a stejný mám i v Bodoru. Odpovídala by tomu i udávaná rychlost, která je na servo poměrně malá.
Pokud už montuje Thunderlaser pravá serva, tak to by bylo o něčem jiném

.
Hlava je úplně normální, a můžeš si v ní vyměnit čočky podle toho jestli chceš řezat tlustší materiál ( 4" hlava - silnější paprsek lineární po větší vzdálenost) standart nebo čočka na gravírování kdy to musíš precizně zaostřit- to jde u všech čínských laserů a stejně to řeší i GCC nebo Epilog.
Co se týká mechaniky, tak Bodor má osy X a Y řešeny lieárním vedením HIWIN - v tom nevidím nic špatného, Thunderlaser má na X kladky, na GCC jsem je měnil po třech letech, protože se vymačkaly.
Lasery neprodávám, pouze užívám a Bodor jenom za listopad rozřezal cca 200m2 překližky bez nejmenších problémů a investice do nákupu se velmi rychle vrátila.
---------------
Ještě jsem trochu pátral a našel pár fotek z doby kdy jsem poptával laser , v příloze fotografie z Thunderlaseru, kde jsou osazeny drivery HBS57 od Leadshine, což jsou drivery pro krokový motor 3-phase s uzavřenou smyčkou.
Leadshine tohle řešení označuje jako easy servo , ale není to pravé servo ale krokový 3 phase motor s řízením s uzavřenou smyčkou, který má velkou výhodu třeba u CNC frézy ale u rychle se pohybujícího laseru je skoro stejně nepřesný jako řízení s otevřenou smyčkou.
Jestli je to už dnes jinak tak se omlouvám , ale tohle je stav cca začátek roku 2017, a thunderlaser nabízel za cenu serv krokové motory