robotický vysavač

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
cncDavid

4. 12. 2017, 12:15

Nemáte někdo nějaké zkušenosti s robotický vysavačem..? Případně s jakým :)
chb

4. 12. 2017, 12:29

používám Vorwerk - myslím, že má cenu jen model, který si zmapuje místnost/místnosti a systematicky pak vysaje vše. Máme ale všude dlažbu.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
cncDavid

4. 12. 2017, 1:06

[quote="chb"]používám Vorwerk - myslím, že má cenu jen model, který si zmapuje místnost/místnosti a systematicky pak vysaje vše. Máme ale všude dlažbu.[/quote

Díky, mě se docela zamlouvá tento - https://vysavace.heureka.cz/irobot-room ... e/#section" onclick="window.open(this.href);return false; Ale je toho tolik že člověk prostě neví.. :D Co se týče vsávaného povrchu taktéž dlažba. :)
elbarto

4. 12. 2017, 2:16

Co soudruh to nazor. Vratil jsem ho po tydnu, stale visel nekde na prahu, hrane koberce nebo se seknul pod nabytkem. Byt byl projektovany s ohledem na roboticky vysavac a to bylo zklamani vetsi. Dnes ukrajinka a plna spokojenost. Vysavac navic nevypigluje okna, koupelnu, atd, atd, pouze bych rad nejakou mladsi "verzi", bohuzel UA studentky dnes uklizet nechteji.
Korejci vyrabi i velke provedeni vysavace na baterku velikosti cca motorkove baterky. Dalo mi dost prace dopidit se za nazorem generalniho importeta. Prodava se pouze v Korei a ve statech, dovoz do evropy se neplanuje. Informacer stara ca 3 roky, mozna je dnes uz neco jinak.
packa

4. 12. 2017, 2:29

Jestly robotický vysavač tak jedině Irobot, prošlo mi rukama hodně robotických vysavačů a kromě iribot a samsung to byly jen takový potulný vysavače , irobot má perfektní orientaci v prostoru - strategie úklidu taky bomba . jen musíš počítat že baterka je max na dva roky .
t256

4. 12. 2017, 2:40

Potvrzuji co napsal chb. Vysavac si musi prostor zmapovat. To zadny stroj od Roomba neumi takze nebrat. Ty se jen vicemene nahodne odrazi od zdi (navzdory marketingovym kecum), coz funguje maximalne tak v garsonce. Ve vetsim a clenitejsim byte je bez sance. Ja mam nejaky Samsung, ten se napriklad v klidu dojede v pulce uklidu nabit a pak pokracuje tam kde skoncil. Mapu si dela podle kamery, mereni ujete vzdalenosti a cidel priblizeni. Ale je to uz par let stary stroj, dnes bych sel do laseroveho mapovani.
Naposledy upravil(a) t256 dne 4. 12. 2017, 2:45, celkem upraveno 1 x.
Mex

4. 12. 2017, 2:42

A má to na dlažbě nějaký přínos, který by stál zato?
Mám dlažbu v několika místnostech, a tam mám vpodstatě pořád čisto. Dlažba se smetákem udržuje tak snadno, že když jsem třeba v kuchyni (dost velké) a postavím si vodu na kafe, tak než mi to rychlovarka ohřeje, tak jen tak z nudy tu kuchyň pozametám.
Pokud mi v místnosti s dlažbou padne něco na zem nebo tam nějaký bordel vidím, tak to rovnou pozametám, určitě bych to tam nenechal rozšlapávat až do doby dalšího robotického úklidu.
Výhodou by bylo, kdyby jezdil pod nábytek. Ale dneska se už moc nábytek na nožkách nenosí.
Na kobercích je to jiné, vysávání je opruz (aspoň pro mě). Tam by se mi robot líbil. Ale mám pocit, že to tím velmi nízkým výkonem moc nepořeší.
t256

4. 12. 2017, 2:59

Na velky uklid to moc neni, ja to pouzivam kdyz odejdu z bytu, vysaje to prubezne bordel ktery se za den vytvori. Zametat kazdy drobek je pruda. Ono to moc nevysava, spis to kartacuje a to co kartac zvedne pak uz vysaje. Ja mam vsude drevenou podlahu, ale rodice maji koberec a taky to pomuze. Napriklad vycese psi chlupy ktere se obycejnym vysavacem blbe z koberce vytahuji. Zaklad je pouzivat to opravdu denne. Co nesebere dnes, najde zitra a dost se daji prodlouzit intervaly vysavani beznym vysavacem.
elbarto

4. 12. 2017, 3:02

Trosku cisel, prumyslovy vysavac ma 2.5kW, domaci prcek 1.6kW a kolik ma samochodna hracka Watu ? Bude to pro hadam pri 100x mensim prikonu fungovat, nebude :-( Nechci tazatele odradit, za sebe jsem uz bohuzel nad robotama zlomil hul. U domacich mazlicku jeste navic zalepene chlupama. Idealne si to nekde pujcit a proste vyzkouset.
packa

4. 12. 2017, 3:05

t256 píše:Potvrzuji co napsal chb. Vysavac si musi prostor zmapovat. To zadny stroj od Roomba neumi takze nebrat. Ty se jen vicemene nahodne odrazi od zdi (navzdory marketingovym kecum), coz funguje maximalne tak v garsonce. Ve vetsim a clenitejsim byte je bez sance. Ja mam nejaky Samsung, ten se napriklad v klidu dojede v pulce uklidu nabit a pak pokracuje tam kde skoncil. Mapu si dela podle kamery, mereni ujete vzdalenosti a cidel priblizeni. Ale je to uz par let stary stroj, dnes bych sel do laseroveho mapovani.
Tak tohlejsi si vycucal kde ? roomba si ukládá mapu místností a to tak že si ji oťuká a při dalším úklidu jede podstatně efektivněji navíc od řady 500 se lecos změilo a je to od dost dál . samsung co vím mapoval podle stropu a v jídelně se židlemi a stolem byl docelav lese, ale to bylo taky už déle .
t256

4. 12. 2017, 3:19

Roomba si mapu nedela, je to opravdu jen hloupe odrazeni. Mel jsem to pujcene. U malych mistnosti to nepoznas, ja mam vetsi byt, chovalo se to tak ze vysavac vzdy nekam nahodne odjel, tam se chvili motal a az najel nekam kde mohl dal, motal se zas nekde jinde. Po chvili zase nahodne najel do prostoru kde uz byl a motal se tam znovu. Proste zmatek. Neco bylo ulizeno nekolikrat, neco vubec. Treba ke vstupnim dverim se nedostal za tyden zkouseni vubec nikdy. Nabijecku nasel malokdy, o nejakem nabiti a pokracovani tam kde prestal si taky mohl nechat jen zdat. Proste o kolik mel dealer vic kecu, o tolik to umelo min. Samsung pouziva k mapovani zjevne vic prostredku, mam podkrovni byt bez rovnych stropu a funguje to bez problemu.
Mex

4. 12. 2017, 3:32

t256 píše:... Treba ke vstupnim dverim se nedostal za tyden zkouseni vubec nikdy ...
Tak to mně ta Roomba přijde chytřejší než Samsung.
Ví, že u vstupních dveří bude největší bordel a tedy nejvíc práce, tak se tam moc nehrne.
;-)
t256

4. 12. 2017, 4:11

Tady je to o cem mluvim https://www.youtube.com/watch?v=V7PIjwfw30U" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale musim se packovi omluvit. Konecne uz i roomba ma model ktery dokaze delat mapy. Loni mi dealer tvrdil, ze oni nic takoveho nepotrebuji, ze maji milion supr-cupr algoritmu a podobne kecy.
prcek

4. 12. 2017, 4:24

Poptal/pohledal bych se nekde na psich forech - lidi co maji psy doma to resit musi. Ono "o chlup lepsi jidlo" clovek snese, ale kazdy den se to taky preji.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
cncDavid

4. 12. 2017, 4:33

Sem rád že se tady rozjela taková diskuze. :D
Nic méně co se týče řízení vysavače, tak přišlo že to mají irobot zmáknuté viz odkaz na iAdapt - https://www.irobot.cz/iadapt.html" onclick="window.open(this.href);return false; Docela mě zaráží názory že si vysavač prostě cestuje jak se mu chce bez nějaké logiky...
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“