CNC ve FreeCAD
Nic jiného než to pravítko nemám. Při testování portálu jsem na jeden vozík na kolejnici přišrouboval asi 30cm dlouhý kus železa, na něj magnetický stojánek.grade065 píše:To je teda pěkně blbý a jak jste to měřil jenom tím pravítkem?
S nataženým stojánkem na maximum jsem si sahnul na stejnou kolejnici - ani se to nehnulo a nic jsem nezjistil ani pravítkem.
Jak jsme ale zde již probírali i můj nový stojánek prostě pruží a na tohle se nehodí, proto jsem u spodní části stroje ohnutí zkoumal pravítkem a tím jsem zjistil průhyb necelou jednu setinu milimetru. Jak by se asi ohnula běžná amatérská železná konstrukce zatížená v jednom místě 100kg si ale nedělám iluze - jsem tedy spokojen.
Teď jsem hodinkama vyzkoušel že i samotné pravítko s profilem 60x12mm se ohne jen vlastní vahou když ho vezmu na koncích do rukou.
.
Ono je měřit a měřit. Minulý týden mrzlo a zazvonil u mne nějaký člověk, co chtěl proměřit klikový hřídel do Subaru, co měl v kufru auta. Když jsem přinesl mikrometr, tak se zeptal, jestli je ten mikrometr vytemperovaný. Řekl jsem že není tak on na to, že to tedy nebude žádné přesné měření. 

[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
No co narazils na Profíka co se naučil hledat na netuorigosch píše:Ono je měřit a měřit. Minulý týden mrzlo a zazvonil u mne nějaký člověk, co chtěl proměřit klikový hřídel do Subaru, co měl v kufru auta. Když jsem přinesl mikrometr, tak se zeptal, jestli je ten mikrometr vytemperovaný. Řekl jsem že není tak on na to, že to tedy nebude žádné přesné měření.

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
A taky se to kroutí to máš pravdu, ale jinou možnost nemám.robokop píše:A nechces si radsi poridit mostovy pravitko?
Tohle se musi kroutit jak se na to podivas
Neznám nikoho kdo by mi mostové pravítko půjčil a 30000 korun
je na pravítko pro mě dost, navíc manipulaci s 26kg těžkým pravítkem bych ani sám nezvládl.
Naučil jsem se pravítko co mám používat a v kombinaci s vodováhou
a dalšima přípravkama snad dosahnu rovinnosti, která bude stačit mým záměrům.
Bez možnosti plochy pod kolejnice brousit bych dnes do betonové stavby
nešel a postavil raději svařenec který by tuhostí ladil k frézovánim dosažitelné přesnosti.
.
nedelej z toho raketovy inzenyrstvi, ta nejpresnejsi kolejnice s vozikem ma vyrobni toleranci +-0.01, talze stejne nakonec budes rovinost a geometrii doladovat softverove, stejne jak na “profi“ masinach, tim nechci rict, ze neni potreba rozumna vychozi rovinost!, ovsem nic se nema prehanet
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Tos nepochopil .Myslí to tak že když vznikne nějaká nepřesnost tak se kompenzuje při závěrečném proměření ,jako třeba u šroubu když nemá konstantní stoupání (tím se nemyslí milimetry nebo centimetry
)

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Myslel jsem co psal vepř o tom že by šel raději do" svařence co by svou tuhostí ladil k přesnosti ofrézování"fmodel píše:Tos nepochopil .Myslí to tak že když vznikne nějaká nepřesnost tak se kompenzuje při závěrečném proměření ,jako třeba u šroubu když nemá konstantní stoupání (tím se nemyslí milimetry nebo centimetry)
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
A nemyslel tim, že když je takový výsledek, že by stačilo si to ulehčit svařencem a netrápit se s betonem? ten svařenec pak jen vyplnit a přeleťet na horizontce
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...