CNC ve FreeCAD
3-15 nmVepr píše:Radu jsem podcenil, ale už vybírám.Kuba68 píše:Momentový klíč jsem doporučoval už na straně 21. A doporučím ještě zajistit šroubový spoj lepidlem na závity. (třeba Loctite)
Všechno jsem skutečně utahoval minimálně dvojnásobnou silou, možná i více, skoro se mi zdá jako by ten klíč byl porouchaný, že to utahuju teď zdánlivě tak málo..
.
tak si ho zkalibruj ,stačí ti kuchyňská váha nebo mincíř třeba digitální . pokud nemáš tak provázek a nějaký závaží 

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Jestli je jeden nm přibližně 0,1kg na metru, tak je klíč úplně vpořádku, jen jsem doposud všechno utahoval jako blázenfmodel píše:tak si ho zkalibruj ,stačí ti kuchyňská váha nebo mincíř třeba digitální . pokud nemáš tak provázek a nějaký závaží

.
jj ,jseš prostě silák 

Když jsem mnohonásobně nasazoval a sundaval kolejnice, tak jsem je utahoval jen lehce,grade065 píše:Myslím že to bude správně ... Blbý je že jste to všechno měřil a škrábal hodně utažené ...co to ukazuje teď správně utažené?
abych neopotřebil závity, takže asi k velkým změnám nedošlo.
Teď mám již nasazenou desku na X i upínací desku na Y, tak jsem schopen změřit akorát tak hotový výsledek - ne tedy jednotlivé kolejnice tím že bych jezdil jedním vozíkem s hodinkama po pravítku na druhé straně. Obě dvě železa nejsem schopen sám sundat a ani se mi už nechce.
Zdá se ale že se nic nezměnilo, jen asi 7cm od kraje při pojížděni X uhnou hodinky ve směru Y o necelou setinu.
O tom místě ale vím již z doby kdy jsem to zaškrabával, kde mi chyběl materiál,
ale nechtělo se mi snižovat celý zbytek, tak jsem si řekl že to v budoucnu vyřeším jinak.
.
On myslel Nm
Věci které mám v plánu vyrábět budou super dokonalé i v desetině, snažím se ale o přesnost proto,grade065 píše:Na nějakou pulstovku bych se v mžiku vykašlal...
A měřil jste to přes nějakou johansonku nebo přímo desku?
že když se s jakým-koliv projektem blížím do finále začne se kvalita rychle snižovat, tak abych se nakonec vešel do milimetru

Na výšku ve směru osy Z při pohybu osou X na které jsou hodinky je to zdá se rovné, odchylky zaniknou v poskakování tisícinových hodinek po upínací desce,
případně jsou neidentifikovatelné kvůli pružení stojánku.
Odchylku o které byla řeč jsem změřil stovkovýma, páčkovýma hodinkama za $11 opřenýma o menší pravítko, které je vidět na obrázku výš.
Ty páčkový používám nejraději, jdou lehce že se neprojeví pružný stojánek a navíc všechno je 10x rovnější

.
Já vím co myslel.fmodel píše:On myslel Nm
Ale docela mě štve, když někdo kašle na správné jednotky a aspoň základní terminologii. A překlep to nebyl, psal to takhle i jinde.
Teď obecný OT (nevztahuje se na tohle vlákno a jeho autora).
Že někdo neumí rozlišit jaké kde napsat i/y nebo s/z - no budiž.
Ale když třeba někdo neumí ani na konci otázky napsat otazník, tak na takové "otázky" neodpovídám, ani když vím a jinak bych poradil.
Je to sice fórum, ale stále je to veřejný psaný projev. Tak by to podle toho mělo aspoň trochu vypadat.