Prosím Tě, co si mám pod tím představit? Nemáš nějaký nákres nebo fotku? Díkfmodel píše: ....... ,udělal bych si jednoduchej lapovací trn (nařízlej kroužek na kuželu )a za chvilku máš naprosto přesnou kulatou díru .
CNC ve FreeCAD
Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
Mám ty motory dva a na obou hřídelích je to 19,05 , možná trochu míň, ale ne mémě než 19,04.RaS píše:To taper mohl použít ještě před vrtáním. ..
Já bych ale ještě jednou změřil tu hřídel. .Většinou jsou v h7
V hřídeli je drážka pro pero které má 4,73.
.
Pracovní část litina nebo texgumoid ,středový trn nějaká ocel s vysoustruženým kuželem třeba 1/50 nebo cokoliv .Do polotovaru kroužku vysoustružíš kužel jako na trnu a podélně kroužek rozřízneš .Potom kroužek narazíš na trn a přesoustružíš na daný průměr ,nakonec mázneš brusnou / lapovací pastou a díru projíždíš , až pujde kroužek lehce zase trochu naklepneš na trn.expertdb píše:Prosím Tě, co si mám pod tím představit? Nemáš nějaký nákres nebo fotku? Díkfmodel píše: ....... ,udělal bych si jednoduchej lapovací trn (nařízlej kroužek na kuželu )a za chvilku máš naprosto přesnou kulatou díru .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
máš dve možnosti:Vepr píše:Mám ty motory dva a na obou hřídelích je to 19,05 , možná trochu míň, ale ne mémě než 19,04.
1.je zlý mikrometer. už som mal jeden, čo meral správne na začiatku aj na konci rozsahu a v strede, kde ho najviac používali mal cca 0,03mm odchýlku. doporučujem premerať koncovými mierkami.
2. kúpil si motor s hriadeľkou pre amíka 3/4"
Posuvka ukazuje přibližně to samé co mikrometr. Motory jsem vymontoval na šroťáku z velké kopírky, nebo tiskárny, nebo co to bylo.r4cv píše:máš dve možnosti:Vepr píše:Mám ty motory dva a na obou hřídelích je to 19,05 , možná trochu míň, ale ne mémě než 19,04.
1.je zlý mikrometer. už som mal jeden, čo meral správne na začiatku aj na konci rozsahu a v strede, kde ho najviac používali mal cca 0,03mm odchýlku. doporučujem premerať koncovými mierkami.
2. kúpil si motor s hriadeľkou pre amíka 3/4"
Ve stroji byly nádoby s barvou, velký čočky, zrcadla a spousta zajímavý elektroniky, leží mi doma už asi 18 let.
.
Nejmenší jsem měl na 5mm díru (menší jsem zatím nepotřeboval),jestli myslíš rozsah tak 0,2mm podle průměru.expertdb píše:Jo takto. Díky. A od jakého průměru to asi funguje?
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Nevím jestli vám to nějak pomůže ale mám v plánu řemenice pouze lepit ...díra s vůlí suvně lepidlo loctite 648
Demontáž stahovákem po nahřátí...
Jo a sundal bych na jedný řemenici jednu vnější bočnici
Bude se to lépe nandavat a nebudete muset moc napínat
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Pomohlo - už jsem to přilepilgrade065 píše:Nevím jestli vám to nějak pomůže ale mám v plánu řemenice pouze lepit ...díra s vůlí suvně lepidlo loctite 648

.
Lahvička s lepidlem na válcové díly jné značky než Loctite se mi po letech nepoužívání ztratila, přišel tedy na řadu epoxy 1200.
Stavitelným výstružníkem jsem přidával tak dlouho až šla řemenice na hřídel nasunout rukou bez znatelné vůle.
Namazal jsem hranu jak hřídele, tak i řemenice a pomalu to do sebe zajelo.
Snad až se motor při práci zahřeje epoxy nepovolí..
Stavitelným výstružníkem jsem přidával tak dlouho až šla řemenice na hřídel nasunout rukou bez znatelné vůle.
Namazal jsem hranu jak hřídele, tak i řemenice a pomalu to do sebe zajelo.
Snad až se motor při práci zahřeje epoxy nepovolí..
.
Máš tam alespoň pero?
Pokud se dobře pamatuji teplota pro mez stanovitelnosti u epoxidu je okolo 90°.
Myslím že ani ten locktite není úplně vhodné řešení. Dáš tam alespoň z boku červík?
Pokud se dobře pamatuji teplota pro mez stanovitelnosti u epoxidu je okolo 90°.
Myslím že ani ten locktite není úplně vhodné řešení. Dáš tam alespoň z boku červík?
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Počítače už jsou všude davají se do aut do letadel pomalu každý přístroj má nějaký .Dokonce už i frézky a soustruhy řídí počítač ŘEMESLO BRAŇ SE!!........origosch píše:Lepí se boty, klobouky, krabice na boty, dokonce i řemenice. Zavání to už "řemeslo braň se!"

Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!