moje cnc mašinka
moc pěkné,
ta se povedla
ale všiml jsem si že některé díly jsou svařované a tak se chci zeptat jestli nejsou problémy s přesností nebo s kroucením konstrukce?

ale všiml jsem si že některé díly jsou svařované a tak se chci zeptat jestli nejsou problémy s přesností nebo s kroucením konstrukce?
Svařovaný je jen ten spodní rám a rámeček osy Z.Svařoval jsem to na rové litinové desce ve čtyřech pravouhlých svěrkách.Nehoním na tom tisíciny mám to opravdu jen na modelařinu.Řežu na tom na tom opravdu jenom překližku a balzu a jsem maximálné spokojen,jen bych chtěl ještě zvýšit rychlost vyměnou metrických závitových tyčí za trapézové.
PETR
tak jsem tady zas.
chci se zeptat jaké tam máš tyče a jak jsou dlouhé a jaká je pracovní plocha.
Jěště by mě zajímalo jakou hmotnost má celkově osa Z i s vřetenem.
chci se zeptat jaké tam máš tyče a jak jsou dlouhé a jaká je pracovní plocha.
Jěště by mě zajímalo jakou hmotnost má celkově osa Z i s vřetenem.
Tyče májí průměr 25 jsou z materialu 11109. Na ose X jsou dlouhé 900mm a na ose Y 560mm.Pracovní plocha je cca 700x300mm.
Nevím jak je těžký budu to dnes nebo zítra rozdělávat, tak to můžu zvážit
Motor je Sanio denki 3,9V 0,9A.Pohon je závitovou tyčí M10x1,5
Motor je Sanio denki 3,9V 0,9A.Pohon je závitovou tyčí M10x1,5
PETR
Dík,
no to mam asi podobne vymyslené, pohon stejny M10x1,5, práve ta jedna osa Z mi ide najťažšie aj vplyvom vlastnej váhy, zatím tam nemám motory zapojené tak rozmýšlam či mi to utiahne 1,2Nm KM. Počítat sa mi to nejak nechce, (neviem jak a nechce sa mi to hľadať) tak odvodzujem .... Podľa obr. to vypadá na nenší Nm KM.
no to mam asi podobne vymyslené, pohon stejny M10x1,5, práve ta jedna osa Z mi ide najťažšie aj vplyvom vlastnej váhy, zatím tam nemám motory zapojené tak rozmýšlam či mi to utiahne 1,2Nm KM. Počítat sa mi to nejak nechce, (neviem jak a nechce sa mi to hľadať) tak odvodzujem .... Podľa obr. to vypadá na nenší Nm KM.