hospudka
Moderátor: sysel
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je vec nad kterou casto premyslim v jinem kontextu
Delas li nekde ve fabrice tak tvoje prace primo ovlivnuje tveho zamestnavatele a ten vyplatou zase tebe.
Spousta lidi vsak flaka a rozkrada a pak se divej ze jsou na 50% doma. Ze neni na vyplaty. Ze se zhorsuji podminky v zamestnani. Ze vztahy na pracovisti stoji za prd. Pak jsou najednou bez prace. Kdyz se s takovym clovekem bavim neni ochoten pripustit ze je za to svym podilem zodpovedny.
V takove fabrice je takovych mozna nadpolovicni podil. Pak to nelze ukocirovat zadnym zpusobem.
Odsouzeni ke krachu
Delas li nekde ve fabrice tak tvoje prace primo ovlivnuje tveho zamestnavatele a ten vyplatou zase tebe.
Spousta lidi vsak flaka a rozkrada a pak se divej ze jsou na 50% doma. Ze neni na vyplaty. Ze se zhorsuji podminky v zamestnani. Ze vztahy na pracovisti stoji za prd. Pak jsou najednou bez prace. Kdyz se s takovym clovekem bavim neni ochoten pripustit ze je za to svym podilem zodpovedny.
V takove fabrice je takovych mozna nadpolovicni podil. Pak to nelze ukocirovat zadnym zpusobem.
Odsouzeni ke krachu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
NATO? K cemu ho potrebujem, na jedne strane dela devku nadnarodnim korporacim, po kterych uklizi bordel po prevratech a obcanskych valkach v afrifrice i jinde a na druhe strane, misto toho aby staly kolem sevseokorejskych hranic a chranili nas pred realnou hrozbou, tak provadeji spanile jizdy kolem ruskych hranic, odkud ta raketa fakt jen tak nepoleti
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Mě jde ve zkratce o to, že nechci aby o např. EU hlasoval někdo, kdo si myslí, že EU může za jeho po*ranej život. Nesouhlasím s tím, že se to zprůměruje - u každých voleb jde vidět, že debilita je v převaze. Jinak mi nejde do palice, jakto, že Babiš dostal zase trilion hlasů? Jak je to možný? No, velice jednoduše. Tímto zdravím Máru PrchalaMex píše:Na tohle nemám vyhraněný názor, ale skoro se spíš přikláním k možnosti těch referend.Lishaack píše:Já jsem hodně rád, že nemáme závazná veřejná referenda o čemkoliv. Představa, že lidé bez elementárních znalostí dané problematiky a se sklonem věřit bludům jdou a rozhodujou např. o vystoupení z EU nebo z NATO, mě děsí.
Já bych ty lidi (zvlášť ve velkém množství, které zprůměruje případné extrémní názory) zas tak nepodceňoval.
Nezapomeň, že ti lidi pak nesou důsledky toho rozhodnutí. Takže mi přijde spravedlivější, když si to ti lidi odhlasují a pak to na ně dopadne (takže nesou plus i mínus toho rozhodnutí), než když si to prolobuje nějaký stranický sekretariát, který z toho pak má výnosy, ale náklady nese ten zbytek společnosti.
Navíc u toho referenda se rozhoduje o podstatě věcí. Kdežto u voleb tam třeba jde strana, která hlásá něco a pak dělá něco úplně jiného. Jenže ti lidi hlasovali o tom, co ta strana hlásala, a dostali něco jiného.
Takže u referenda se nestane, že tam půjde strana hlásající větší svobodu, omezení byrokracie a korupce, ale po zvolení utáhne šrouby, přijme dvojnásobek úředníků a zprivatizuje si stát.
U každých voleb mě vždycky překvapí, jak relativně konzistentní je výsledek napříč republikou. Samozřejmě není stejný, ale úplně ode zdi ke zdi to není.
Když se po skončení hlasování začnou zveřejňovat postupně výsledky, tak napřed jsou jen z malých okrsků, takže asi z nějakých menších vesnic atd. A přesto už i ty výsledky z těch pár malých lokalit jsou celkem dost blízko tomu, jak to pak ve výsledku dopadne. Samozřejmě to lítá o pár procent nahoru a dolů, ale hrubý trend se dá vysledovat.

Je sice fakt, že pak následky nesou, ale právě ANO je důkazem toho, že to ti lidi nevnímají, nebo nejsou schopni to vnímat.
Jinak ať si každý volí koho chce, jen když je schopný to obhájit a vyargumentovat bez použití demagogie, nepodložených informací a násilí. Jinak je to k ničemu.
A tož já sem tu přes povlaky, pokud chcete poradit, v tomhle mohu sloužit.
No ale to je právě ono.Lishaack píše:Mě jde ve zkratce o to, že nechci aby o např. EU hlasoval někdo, kdo si myslí, že EU může za jeho po*ranej život. Nesouhlasím s tím, že se to zprůměruje - u každých voleb jde vidět, že debilita je v převaze. Jinak mi nejde do palice, jakto, že Babiš dostal zase trilion hlasů? Jak je to možný? No, velice jednoduše. Tímto zdravím Máru PrchalaZkrátka marketing, všechno je kampaň a fik ho, volby sou v kapse. To mě děsí.
Ti lidi hlasovali o tom, že jim Babiš slíbil zastavení rozkrádání (a pak si zprivatizuje stát), snížení byrokracie (a pak zdvojnásobí počet úředníků) atd.
Kdežto kdyby bylo referendum třeba na téma "Má platit pravidlo, že za každou novou regulaci se musí 2 stávající zrušit", tak by se pak těžko realizovalo to, že bude počet regulací naopak silně narůstat.
(uvádím samozřejmě hypotetický příklad)
Kdežto když je zvolena "protibyrokratická strana", tak klidně měsíc po volbách začne realizovat přesný opak toho, co hlásala před volbama.
bures vyhral proto, protoze volebni system, zatimco buresovic poslanci staci na mandat (placnu) 500 hlasu, tak pirat potrebuje 1500, pak take zalezi i na velikosti orsku, doporucuji nastudovat, pak je jasne, jak to maji po cela leta pekne osefofovane, vcetne penez na stare vs nove poslance
- Pepa z depa
.. tááák, jste jim na to všechno přišli a teď se můžete pozabíjet,
o to politikům jde "Rozděl a panuj!", tak se k sobě prosím chovejte hezky,
to nám ještě nezdanily
Běžte si na ten hroooznej stres z voleb raději zacvičit chalani https://www.youtube.com/watch?v=3dKFQpGPwuY" onclick="window.open(this.href);return false;
o to politikům jde "Rozděl a panuj!", tak se k sobě prosím chovejte hezky,
to nám ještě nezdanily

Běžte si na ten hroooznej stres z voleb raději zacvičit chalani https://www.youtube.com/watch?v=3dKFQpGPwuY" onclick="window.open(this.href);return false;
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že je to dost jedno, jestli přímo nebo nepřímo, stejně se nakonec prosadí to, co si lidi přejí. A že si na sebe ochotně navymýšlejí kdejakou šikanu. Viz třeba poslední návrh statisícových pokut a rok bez řidičáku za nevelké překročení rychlosti. Kdyby to lidi většinou fakt nechtěli, tak nebudou volit stranu, která dosadí Ťoka za ministra...
Aleš Procháska
To nejde.prochaska píše:Já myslím, že je to dost jedno, jestli přímo nebo nepřímo, stejně se nakonec prosadí to, co si lidi přejí. A že si na sebe ochotně navymýšlejí kdejakou šikanu. Viz třeba poslední návrh statisícových pokut a rok bez řidičáku za nevelké překročení rychlosti. Kdyby to lidi většinou fakt nechtěli, tak nebudou volit stranu, která dosadí Ťoka za ministra...
Ve volbách kupuješ celý balík - ber všecko nebo nechej být.
Takže volili stranu, která je jim v něčem sympatická, a k tomu bohužel jako "povinný odběr" dostali taky kreténa Ťoka.
V případě referenda by to takto nebylo, tam by se hlasovalo o konkrétním problému.
(píšu to proto, protože debata vznikla nad otázkou jestli referenda ano nebo ne)
to mas jirko tak, ze kdyz se hlasovalo pro vstup, tak mohl hlasovat kdejaky trouba, ktery tomu vubec nerozumi, protoze nevedel do ceho jde a byl radne kadrove proskolen, v otazce exitu se kavarna nechala slyset, ze pro tak vaznou vec nemuze hlasovat kdejaky trouba, ktery tomu vubec nerozumi, obvzlaste v pripade, ze jiz prozrel, takze o tom muzou rozhodovat jen elity, ktere jsou na tom zahackovane
ad. Tok, je upne jedno, kery tok tam zrovna bude, protoze ten tok jen preklada navrhy a vu bec nemusi byt z jeho hlavy, toto je jasna vec na obednavku, aby se vybralo vice penez, proto je v kade druhe obci budka a vsude okolo nesmyslna omezeni, ktere tam nejsou pro nase bezpeci, ale pro plneni obecnich a statnich pokladen
ad. Tok, je upne jedno, kery tok tam zrovna bude, protoze ten tok jen preklada navrhy a vu bec nemusi byt z jeho hlavy, toto je jasna vec na obednavku, aby se vybralo vice penez, proto je v kade druhe obci budka a vsude okolo nesmyslna omezeni, ktere tam nejsou pro nase bezpeci, ale pro plneni obecnich a statnich pokladen
Co chcete řešit referendem, všechno? To bychom nic jiného asi nedělali, než chodili k urnám. Obecní (městské) záležitosti, krajské, celostátní. To by zase přibyly další pracovní místa - členové komisí, protože za normálních podmínek (stávajících) by to už nikdo dál nechtěl dělat. Pokud se výsledků týká, tak mám obavu, že lidi jsou dnes manipulovativnější, než kdykoliv dříve. Myslíte, že valná většina (a to myslím, jen ty, co chodí k volbám) volí rozumem? Ani ze srandy! Normálně se nechají zblbnout a nejvíce platí na lidi závist a strašení. A kdo bude to referendum, třeba celostátní, vyhlašovat a formulovat přesnou otázku? Zase referendum o otázce v referendu? Dovedete si to představit, ten blbákov? Jak může průměrný občan kvalifikovaně rozhodnout třeba o setrvání v NATO, nebo zavolání internacionální pomoci z Ruska, když nemá informace od tajných služeb a další relevantní vstupy pro správné (z jeho hlediska) hlasování. Pokud se zveřejní tajné informace, tak už tajné nejsou, odhalí se možné zdroje těchto informací, další už nikdy nebudou, pak třeba i zařve nějaký agent, tajné služby už můžeme klidně rozpustit, staneme se zranitelnějšími, nikdo nám nic tajného už nesdělí, takže potom budeme takové Věci Veřejné a na všechno budeme říkat ANO. Ona ta přímá demokracie nefunguje ani u dobrovolných hasičů, nebo třeba svazu zahrádkářů. Stačí se podívat třeba na fotbalisty od Horní Dolní až po fotbalový svaz. Proč lidi chtějí přímou demokracii a referendum, když si nedovedou zvolit ani zastupitele, poslance, senátory a pořádného presidenta ve volbách, kdy je to ještě docela možné!
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ťok moc dobře ví, čím se lidem zalíbí. Podívej se na diskuse na netu, a to nejen na Novinkách, ale klidně i na iDnes - to je samé "kdyby se jezdilo pomaleji, bude to bezpečnější, omezit rychlost, zvýšit pokuty". Politici sami nic nevymyslí, jen prohlásí to, co už lidi stejně chtějí.Mex píše:Takže volili stranu, která je jim v něčem sympatická, a k tomu bohužel jako "povinný odběr" dostali taky kreténa Ťoka.
Aleš Procháska