rád bych se zeptal, zdali někdo nevlastníte tenhle QCTP: https://www.ebay.co.uk/itm/RDGTOOLS-QUI ... SwWTRWxwlI" onclick="window.open(this.href);return false;
Rád bych ho použil pro svůj soustruh podle USS SU 110/500 a nejsem si jistý, jestli bych se potom při použití nožů 12x12 (největší, co jdou do tohohle QCTP upnout) dostal do osy nebo bych byl nad ní.
Přikládám obrázek, kde jsem v CADu podle modelu SU 110/500 studenta z VUT (tisíceré díky, že ho vytvořil

Jakmile budu doma, ještě to přeměřím. Soustruh jsem nestavěl já, ale zhruba před rokem jsem ho pořídil prakticky za odvoz v rozestavěném stavu a od té doby ve volném čase dělám na zprovoznění. Mám pocit, že osa vzhledem k podstavě bude u mě trošku výše. Při použití nože 20x20 a aktuální nožovky, dole vysoké 10 mm, jsem přesně v ose obrobku.
Pokud někdo tenhle QCTP má na svém stroji, byl bych vděčný, kdyby mi změřil rozměry nakreslené na obrázku níže. Tedy šířku spodní části nožového držáku (rozměr x) a dále potom šířku upínací kostky i s upnutým držákem (rozměr a + b).
Pokud by jste někdo měl tip na lepší QCTP pro tenhle stroj, tak budu taky rád.