22. 3. 2018, 7:54
Pokud chceš pilu s dobrými parametry za nízkou cenu, tak ji kup z druhé ruky - chce to sledovat bazary, inzerce nebo dražby. Jinak v této cen relaci je Pilous absolutní špička. a nic levnějšího neseženeš.
Já mám CTR520 - to je ta nejjednodušší a nejmenší pila z řady, kterou nabízejí (vše ovládáno manuálně) a používám ji na výrobu řeziva pro svou potřebu. Pilu mám sestavenou pro řeznou délku 1 m (víc nepotřebuji a je to pro mne zbytečné) Mám ji asi 8 let a mohu říct, že mým potřebám plně vyhovuje. Je sice fakt, že při průřezu větších průměrů se hodně klepe a jede na doraz, ale řezat se s ní dá a v podstatě má docela vysokou produktivitu - za směnu na ní dokážu pořezat kolem 2m3 kulatiny. Je třeba ale velmi pečovat o pilový pás - ten musí být perfektně ostrý, pokud ne, tak se začne v řezu vlnit a uhybat, zvláště, když narazí na suk, zárůst, nebo vlnu ve dřevě. Dobře se řeže absolutně čerstvé dřevo, pokud je zavadlé (několik měsíců na skládce, tak dělá řez problémy (uhybá) Je velmi nutné dbát na čistotu kmene - pokud je na něm hlína a bordel, tak stačí několik řezů aby se pila otupila - je nutné kmen pečlivě očistit (kompresor - vzduch + ocelový kartáč)
Jinak já na ní dokážu pořezat i kmen na obrázku - akorát s tím, že ten špalek si štípnu na čtvrtky, aby mi průměrově pilou prolezl.
-
Přílohy
-