Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Takovýhle špunt jsem jednou dělal, protože ten původní polyethylenový nevydržel vyšší namáhání. Zjednodušil jsem ho, aby to šlo snadno vyrobit, viz výkres. Dělal jsem to z POM. Závit je nakreslený jako plochý, ale protože jsem ho nakonec frézoval malou kotoučovou frézou, trochu se při tom "ztrapézovatěl", ale to jsem už ve výkrese nezohlednil
Pokud někomu pomůže model, klidně pošlu.

Aleš Procháska
- Pepa z depa
.. taky tam mám tenhle typ 10W LED "halogen" z čajny za půl sta
a naprosto spokojenej

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
- Pepa z depa
.. jóó, díky - to je přesně ono, ten první mám na stoleLify píše:Tady máš odkazy https://www.thingiverse.com/thing:1953920" onclick="window.open(this.href);return false; https://www.thingiverse.com/thing:1200505" onclick="window.open(this.href);return false; Ten druhý vypadá lípPepa z depa píše:jde stáhnout 3D model PET uzávěru a z toho si ten závit "vykuchej" nebo jestli je to redukce mezi PET závit a sifónovač Sodastream, tak to někde je 3D model přímo, kamarád mi to tisknul na 3D tiskárně, kdyžtak se můžu zeptat, kde vzal model

Jenom pozor na to, aby se svetlo pohybovalo soucasne se "spickou vysunovaneho nastroje" - takove podobne jsem si zbastlil asi pred rokem na vrtacku, ale bylo pevne nahore a jak jsem vysouval vrtak, tak mi sklicidlo postupne zastinilo prave to, co jsem potreboval videt - kontakt spicky vrtaku s materialem.novic píše:to svetlo je luxus
Takze nakonec jsem dal 2 svetla sikmo zboku (asi pod uhlem 45 st.), asi ve vysce zacatku "pinoly" (pokud se to tak jmenuje na vrtacce), upevneno na "noze/sloupu" vrtacky a sviti to uzasne. Navic takova ta hodne tepla bila (skoro lehce oranzova) - takova pohodicka i psychologicky

Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Tak zase kousek hotovejPepa z depa píše:.. hustý, mám taky v plánu, tak jsem tajně doufal, že jsi objevil nějaký zdrojMonteg píše: Sam
Je to odměřené podle rozebrané karty - chladiče
Mám z toho trochu fedry, že netrefím všechny paměti (X,Y) a právě různé výšky hlavního
čipu a těch VRAM (Z), uvidíme .. budeš dávat pastu a na VRAM pásky, nebo jen pastu?
Ono stejně se není čeho moc chytit měl jsem v ruce asi 3 karty na měření a výšky jsou u každé karty úplně jinak +/- 0.1mm no problémo proto tam dávají ty pásky
A pokud jde o díry tak každej výrobce to má jinak řešené někdo má chladič na 10 šroubech někdo na 6 takže ani toho se nedá chytit
-
suším ve sklepě starou dětskou autosedačku - poměrně velkou a masivní - nechcete to někdo na podobné vozítko. Do popelnice ji hodit mi přijde škoda
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
- Pepa z depa
pěkné to máš, to my jsme neměli motor a museli káry tahat na kopec, ale i tak to byla prča
Taky jsme tahali do kopce a rvali se kdo bude ridit....
Nevidim tam brzdu, pedal jo ... dodelej ji, opravdu se obcas hodi co si pamatuju
A volant, pouzivali jsme velkou remenici z pracky a na dalsim "stroji" uz byl volant ze skodovky omotanej kuzi, prevodka na rizeni z lanka co se motalo na tyc, odpruzena sedacka, bamtamky od vojaku z letiste, motor z pincka a kotoucova brzda....
Jo to byly casy.... dneska si koupis ctyrkolku... ach jo
Nevidim tam brzdu, pedal jo ... dodelej ji, opravdu se obcas hodi co si pamatuju
A volant, pouzivali jsme velkou remenici z pracky a na dalsim "stroji" uz byl volant ze skodovky omotanej kuzi, prevodka na rizeni z lanka co se motalo na tyc, odpruzena sedacka, bamtamky od vojaku z letiste, motor z pincka a kotoucova brzda....
Jo to byly casy.... dneska si koupis ctyrkolku... ach jo