Jdete na to? Třeba se pak za devět měsíců dočteme o motorovém kočárku.magi píše:Však se tady snad kromě těhotenství a základů péče o dítě probralo snad úplně všechno
Nicméně je pátek a tzn. je to výzva na večer

Jdete na to? Třeba se pak za devět měsíců dočteme o motorovém kočárku.magi píše:Však se tady snad kromě těhotenství a základů péče o dítě probralo snad úplně všechno
Nicméně je pátek a tzn. je to výzva na večer
Tak to už mám asi 9 let skluz, měl bych se nad se nad tím zamyslet.Reinkarnace píše:Jdete na to? Třeba se pak za devět měsíců dočteme o motorovém kočárku.magi píše:Však se tady snad kromě těhotenství a základů péče o dítě probralo snad úplně všechno
Nicméně je pátek a tzn. je to výzva na večer![]()
https://www.youtube.com/watch?v=PDpECXP ... Mvv1Xiq9lr" onclick="window.open(this.href);return false;Reinkarnace píše:Tak to už je minimálně na motokáru.
Je to na ni malé, potřebovala by o číslo větší velikost, ta už je bohužel 125ccm a vzhledem k tomu že je úplná začátečnice z toho mám trochu obavu.Reinkarnace píše:Paráda! Je šikovná!
Princip posuvu hodin je v přepínání polarity v minutovém intervalu. Co se týče 12V a 24 V hodin není to až takový problém - lze buď u 24v hodin dát cívky paraleleně jako například tu:magi píše:Impulz ti musí dodávat tzv. "mateční hodiny" (řídící hodiny). Princip je úplně jednoduchý, každou minutu pošlou do linky vteřinu trvající impulz o určité polaritě, která se neustále každou minutu střídá.
V hodinách je krokový motorek který každou minutu udělá půlotáčku.
Tzn. příklad: máš linku vedoucí k hodinám, jeden drát je červený a druhý modrý. 12:00 připneš na 1 sekundu na červený drát + pól a na modrý - pól, 12:01 připneš na 1 sekundu na červený drát - pól a na modrý + pól. A tak pořád dokola.
Toto celé se děje prostřednictvím dvou relátek (zapojené stejně jako reverzace DC motoru).
Pokud je systém rozsáhlý a hodin je na lince hodně kusů pak je 1 sekunda málo - originální mateční hodiny co máme v práci posílájí impulzy asi 3sec, ale doma jak to teď testuju tak mi 1sec úplně v pohodě stačí.
Jde o to aby se systém příliš "nerozcházel" od reálného času, tzn. čítač 60sec musí být přesný.
Další potíž u mě je ta, že některé hodiny jsou na 12V a některé na 24V. Aby fungovaly všechny tak musí být impulzy 24V, což podle Pragotronu 12V hodinám nevadí, jen bude rychleji slábnout magnet v krokovém motorku.
Jo jo máš to pěkné!!!magi píše:Mateční hodiny (po našem) + další po baráku
ty mrňata obdivuji, na takovýchto vozítkách, malých kolech, traktůrcích a podobně atd ...magi píše:https://www.youtube.com/watch?v=PDpECXP ... Mvv1Xiq9lr" onclick="window.open(this.href);return false;Reinkarnace píše:Tak to už je minimálně na motokáru.