Je složena z přístrojových hliníkových profilů, L, novodurových desek atd.. Vedení je po ložiskách, motory staré MEZ Náchod 0.75Nm 5.5A, trapézy 12x3 s podstivě udělanýma silonovýma maticema závitníkem (nevím jaká je vůle ale jsou o dost lepší než kovové, které jsem přiobjednal k tyčím), vřeteno obyčejné z GME (zatím). Většinu vecí jsem sehnal prakticky zadarmo, je to postaveno doma (v bytě

Není to žádný zázrak, zatím jsem zkousel malovat a řezat do novoduru.. ovšem vřeteno háže jak prase tak povrch je trochu drsnější + možná špatný technologický postup. G kódy na zkoušení zatím stahuju z netu, se softama se teprve budu učit

Má to několik nedostatků, spoustu věcí zatím nezvládám (jsem vyučený mechanik-elektronik rok po škole). CNC stroj mě začínal zajímat už během 2 měsíční práce na CNC soustruhu, pak jsem zjistil že ono to zas není tak těžké neco vyrobit... no teď se živím jako elektrikář.
Nedávno dorazila elektronika z cnc shopu, mám tu tedy 3x M542 (4,2A 50V) a desku. Původně jsem se pokoušel postavit vlastní drivery, ale příliš se nedařilo (ikdyž to fungovalo celkem schopně, ale přes tranzistorový analogový omezovač to trochu více topilo, na PWM mi štěstí nepřálo).. rozhodl jsem se že se nebudu dal trápit s hotovou mechanikou mašiny bez elektroniky a nakoupil něco pořádnýho

Teď mám v plánu investovat do vřetene a stůl udělat, hlavně nějaký plexi krytí po celém obvodu protože ten bordel lítá všude kolem a hned vedle stroje mám postel...

Kdyby měl někdo dotazy, připomínky, rady co, jak zlepšit, sem s nima