No, jestli to nutně

chceš slyšet, tak já s tím (s těma kolečkama a obecně rádlováním) nemám sebemenší problém. Stařešinové a vůbec ti co vlastně nic neumí, totiž kolečka aktuálně nekupují. Důvodů je celá řada. V prvé řadě, většina seriových dílců s vroubkováním, co děláme (taky serie desítek tisíc ks) má takové rozměry a tvar (typicky šířku rádlování), že se komunální kolečka nedají koupit - respektive, si to můžeš zkusit. Třeba pro vnitřní rádlování v díře průměr 5mm, š. rádlování 0.6mm, rozteč 0.2. Nebo rozteč 0.1, nebo taky třeba 0.22 (když si to někdo vymyslí).
A nebo rozteč 0.3, šířka 2mm, ale na válcovačce (takové malé PeeWee na stůl).
Takže takový kolečka brousíme sami, já v tom žádnou vědu nevidím.
Co se týče větších roztečí (nad 0.5 včetně) tak tam to je jiné - používáme ty od toho původního výrobce z rakouska, co už dávno není a další nepotřebujem, protože jsem skoupil dokud to šlo, co bylo k dispozici. No a když by bylo třeba nový, tak mám originál blank polotovary a na ty si nabrousím co potřebuju.
Běžný rádlování pokud možno zásadně neberem - s tím si mohou ničit mašiny (s mojí radostí) ti ostatní.
Co se týče kvality původního Quicka a toho co je koupitelné nyní - tvrdost, geometrie (tvar - ten je naprosto klíčový) , tendence k vyštipování hran....to rozhodně není v pozici, že bych měl potřebu našim diskuzním odborníkům radit nebo cokoli vysvětlovat.
pro ilustraci - rozteč 0.3, navlečeno na vrtáku Guhring 1.20 (aby mi to nepadalo)
válcovací rádlovací kladky - na rozteč 0.3, š.1.80, vnější průměr 26mm.
sirka pro ilustraci, vzadu pak válcovací kladka pro M0.5 x 0.125
no a vlastní rádlování na kladce, rozteč 0.30