Chybná dedukce - nevymýtil, jen přenesl jinam.Kapitalistický systém za pozoruhodně krátké období (bavíme se o 200-250 letech) ve své podstatě vymýtil hladomory, epidemie, negramotnost, války, bezpráví a bídu

Moderátor: sysel
Chybná dedukce - nevymýtil, jen přenesl jinam.Kapitalistický systém za pozoruhodně krátké období (bavíme se o 200-250 letech) ve své podstatě vymýtil hladomory, epidemie, negramotnost, války, bezpráví a bídu
Vymýtil - ale jen někde. Tam kde nefungoval nic vymýtit nemohlok1in píše:Chybná dedukce - nevymýtil, jen přenesl jinam.Kapitalistický systém za pozoruhodně krátké období (bavíme se o 200-250 letech) ve své podstatě vymýtil hladomory, epidemie, negramotnost, války, bezpráví a bíduAle jinak je to popsáno dobře...
Otazkou, zda muze fungovat uplne vsude (najednou), bychom se uz prenesli do velmi filozoficke debaty. Ale stejne by me zajimala odpoved.prochaska píše:Vymýtil - ale jen někde. Tam kde nefungoval nic vymýtit nemohlok1in píše:Chybná dedukce - nevymýtil, jen přenesl jinam.Kapitalistický systém za pozoruhodně krátké období (bavíme se o 200-250 letech) ve své podstatě vymýtil hladomory, epidemie, negramotnost, války, bezpráví a bíduAle jinak je to popsáno dobře...
na to je strašně jednoduchá odpověďprcek píše: Otazkou, zda muze fungovat uplne vsude (najednou), bychom se uz prenesli do velmi filozoficke debaty. Ale stejne by me zajimala odpoved.
Já to taky nechápu, ale to je proto, že jsem nikdy závislost na nikotinu neměl.lapa píše:přede mnou si na první pohled ne příliš sociálně dobře postavená mladá žena (uznávam, pohled může mást) s kočárkem vedle sebe kupuje cigára za cenu leckdy těsně pod 1 kKč
Priznavam, ze neznam. Ale me mdle poznatky o statistice pravi, ze korelaci lze rozumne odhadovat jen v rozsahu provedeneho mereni. Takze ano, z mne znamych systemu k tomu ma nejvetsi predpoklady, ale jestli by to slo, nebo ne je vec stale nejista. (navic mam trochu vyhrady k tomu, ze odstranil bidu a bezpravi ...)testone píše: na to je strašně jednoduchá odpověď
ukaž jiný systém, který dosáhl srovnatelných nebo lepších výsledků
Chlapci, zajděte si na Novinky.cz do kterékoliv diskuse a zjistíte, že systém před 1989 byl nejlepší, druhý nejlepší je na Rusi a možná TOP je v KLDR!prcek píše:Priznavam, ze neznam. Ale me mdle poznatky o statistice pravi, ze korelaci lze rozumne odhadovat jen v rozsahu provedeneho mereni. Takze ano, z mne znamych systemu k tomu ma nejvetsi predpoklady, ale jestli by to slo, nebo ne je vec stale nejista. (navic mam trochu vyhrady k tomu, ze odstranil bidu a bezpravi ...)testone píše: na to je strašně jednoduchá odpověď
ukaž jiný systém, který dosáhl srovnatelných nebo lepších výsledků
Proč by nemohl - míněno filosoficky?prcek píše:Otazkou, zda muze fungovat uplne vsude (najednou), bychom se uz prenesli do velmi filozoficke debaty. Ale stejne by me zajimala odpoved.