Vcera som co to pomeral a bol som prijemne prekvapeny..
Niesom odbornik na stroje, moj popis bude popis lajka, vsetko je len v rovine hobby, nedisponujem specialnym meracim zariadenim....
Robil som pred tym s Promou 300 a vsetky tieto merania som robieval aj pri "tuningu" s daleko horsimi hodnotami..
Pouzil som kontrolny 300mm trn s MK3 kuzelom a stovkove hodiny a mikrometer
Meral som suosost vretena voci loze:
Vodorovna subeznost od priruby do vzdialenosti 250mm vychazala od 0,01 do 0,02mm, meral som vzdy po otocenim vretena o 90°
Bocne vychylenie vretena voci loze tak isto na 250mm vychadzalo v najhorsej polohe 0,03mm, meranie tak isto v 4 polohách vzdy pootocenim vretena o 90°
Dalej som skusal ako je tuhy sustruh, tak ze som zatlacil na koniec trnu (nie celou mojou vahou,

) - je to taka ciganska skuska - porovnaval som to s promou.. vo vzdialenosti 250mm od priruby som nameral asi 0,1mm, na prome nebol problem aj ked bol sustruh v najlepsej kondicii namerat 0,3mm.
Suosost vretena voci koniku, (hodinky aj ziletka) aj v zasunutej polohe aj v strednej a vo vysunotej polohe pinoly boli na 1+*
Co sa tyka sustruzenia, urobil som si taky moj jednoduchy test, sustruzil som vzdy 50mm z 20mm gulatiny, a meral som na 3 miestach (zaciatok, stred, koniec) mikrormetrom. rozdiel sa pohyboval do 0,015mm.
Skusal som Mosadz, moj najbeznnejsi material, dural, nerez...
Mozno co mi trosku prekaza je vacsia hlucnost automatického posuvu suportu v zabere.. ale do chcem este konzultovat v Paulimote.
Takze aj napriek mojim obavam, po tom co si clovek tu a inde precita o cinskych vyrobkoch mozem povedat, ze toto bola velmi dobra kupa v tejto cenovej a velkostnej kategorii sustruhov.