Potřebuju do jedné vysokootáčkové minivrtačky ložiska cenově snesitelná, zvolil jsem tedy typ 61800 a něco kvalitnějšího ... tedy SKF. Za cenu okolo dvou až tří stovek pochopitelně nečekám zázrak, ale že dostanu ložiska jejichž nominální rozměr je o dvě stovky menší jsem fakt nečekal. Bohužel to navíc není náhoda resp. vadný kus, protože ten problém byl u všech dodaných kusů a tak jsem je po konzultaci v centrále SKF vrátil prodejci (nebyl totiž na seznamu autorizovaných a bylo naznačeno, že jsem možná koupil plagiáty). Ložiska jsem vyreklamoval a vrátil s tím, že jsem si tento týden tytéž objednal u jiného tentokrát již oficiálního distributora. Dnes přišly a výsledkem je ten samej šmejd... Jen dodám, že v technické dokumentaci SKF by měla být u tohoto rozměru (ložisko 19mm průměr) tolerance nějakých 8 mikronů a nikoliv 20 mikronů !!!!!!!!!!!
Ložiska vracím dodavateli, stálo mně to cca 200 korun za zpětný poštovný a minimálně dvě hodiny času.

Máte někdo doporučení na obdobná lepší ložiska s cenou za kus řekněme do pětikila?
Před časem jsem do něčeho osazoval shodný typ ložiska od NSK Japan, byl tam stejnej problém, taky o dvě setiny menší vnější průměr a cca o stovku menší díra. Takže NSK jsem už vyloučil před časem .....