Prodám soustruh Proma přestavěný na CNC. Cena 10 000Kč, funkční možno vyzkoušet, k vyzvednutí v Pravčicích okres Kroměříž. Na soustruh byly co nejjednodušeji pověšeny dvoufázové krokové motory 8,5Nm (řemenice místo ručních kliček), součástí jsou zdroje, drivery, oddělovací karta a starší PC pro řízení (Linux, EMC). K tomu navíc veškeré demontované díly - lze přestavět zpět na manuálně ovládaný soustruh. Tři sklíčidla - původní 160 tříčelisťovka, 200 čtyř a dokoupené Bison 160. Dále pak dvě původní lunety, lícní deska, několik sad měkkých čelistí pro Bisona. Na soustruhu je namontován rychlovýměnný nástrojový držák Bison, takže přiložíme i veškeré držáky které mám. Navíc jako bonus přidám nějaké ty Morse redukce, vrtačkové sklíčidla, válcové redukce, kleštinové držáky pro kleštiny ER16 a ER20, taky pár ER kleštin, otočné a pevné hroty a pár vrtáků a nožů s konvolutem VBD. Jak by pravil Horst Fuchs: "A to stále ještě není vše, kdo odpoví do nevidim obdrží jako zvláštní bonus rovněž zcela zdarma ještě dvouosý suport pro plazmový hořák (nepodepřené tyče 12mm, ozubené řemeny, rozjezd cca 600×1000mm, rám z jeklů 40×80mm) včetně zdroje, driveru a staršího PC (taky Linux EMC). Bez plazmového agregátu, ten si nechám.
Soustruh má malou tuhost a výkon. Vyráběl jsem na něm i ocelové díly - největší průměr co jsem zkoušel bylo cca 200mm, šlo to ale hodně blbě, do oceli je to spíš na menší průměry. Mnohem vhodnější je na plasty a dřevo. Děťata mají sadu kuželek, baseballové pálky - na takové blbiny je to skvělý, pomineme-li poměrně značnou hlučnost stroje - jednak převodovka vřetena při vyšších otáčkách, ale také rezonance 2f motorů v určitých rychlostech.
Prodávám pouze vše dohromady - žádné dělení. Potřebuji si uklidit doma i v duši