aleshonsa píše: ↑6. 9. 2018, 4:32
TO Wurm7:
Postup, že si nejprve jedu stroj omrknout a pak teprve po dohodě o koupi je další extra akce odvoz, je naprosto normální..... .....A to jsem měl taky štěstí, že jsem vše koupil normálně bez nějakých takových problémů.
Děkuji moc za reakci a popsané zkušenosti. Tak nějak se začínám myslím etablovat

Vidím, že zkušenosti i u ostatních kolegů zde jsou různé a velmi rozlišné, ať už stran kupujícího či prodávajího. Asi v podstatě co případ, to originál
Ještě bych to doplnil jedním poznatkem, který jsem zapomněl v návalu emocí

popsat hned v tom úvodním příspěvku, no a to by byla taková malá tečka za tímto mým příběhem
Ten poznatek jsem pojmenoval alá "
Zaručeně prodaný stroj" nebo také "
Cenový šlágr a neopakovatelná nabídka a cena".
A o co se jedná? Zavoláte na stroj, o který máte skutečně zájem a chte ho koupit. Již do telefonu slyšíte asi následující:
"Přijeďte hned, mě tady stojí za vratama dalších XY (někdy i XZY) kupců, kteří už to jedou kupovat!"
Vyrazíte na stroj, vcelku OK, spokojenost ale nechcete to uspěchat.
Moje finální rozhodnutí "Děkuji Vám za čas, ale nerozhodl jsem se ke koupi."
Prodávající (v tomto případě překupník - už je umím myslím poznat):
"No to vůbec nevadí, už sem jede další pán co to bere a zítra jedou ještě další 3, 4 5..." (že by stroj uměl naklonovat?....)
Další den telefonát:
"Tak kdy si pro to přijede? Já Vám to nemohu tady rezervovat."
Odpovídám: "Určitě mi to nerezervujte, říkal jsem, že stroj nekupuji."
Prodavač: "Nó, to nevadí, mám vagón dalších zájemců". Nebo "A za kolik byste si to jako představoval peněz abyste to koupil?"
Zkrátím to. Když jsem se o tento stroj zajímal prvně, je tomu tak víc jak 3 týdny, byl už už úplně prodán.
No a na webu je dodnes

Nebojím se dělat rukama a používat hlavu.