Pozitivní materiál prodává třeba GMe, např.
https://www.gme.cz/fotocuprextit-fr4-16 ... ednovrstvy
Nebo se dá stříknout sprejem Positiv 20 taky třeba z GMe.
Ten negativní proces má výhodu v tom, že se většinou netisknou tak velké černé plochy, což zrovna laserovkám celkem dělá problémy. A navíc nemá tendenci k zužování cest a tedy následnému podleptání, ale naopak spoje rozšiřuje (takže zase spíš vyrobí zkraty

).
Nebo máš vychytanou nějakou laserovku, která dělá černou fakt černou? Já občas dokonce potupně dělám 2 předlohy přes sebe, protože ani po nafetování toluenem to není ono. A čím novější laserovka, tím míň toneru dává, šetřit se musí všude. To už je jako nějaké Euro 6 u aut.
Občas se pochlapím a nechám si to vyjet na osvitovce, což je pak super. Ale většinou to dopadne tak, že poté, co to tam odešlu, mě napadne nějaké vylepšení nebo změna.
No ale ten Tvůj laser je fajn cesta. Umíš selektivně sundat barvu z mědi, takže to musí být celkem příjemná a rychlá práce, ne?
Pokud pak ještě máš nějaký systém zaměřování na frézce, abys to mohl dodatečně vyvrtat, tak potom úplná paráda.
Já jsem třeba zaměřování vyleptaných tišťáků vzdal a dělám to naopak, že napřed vrtám a pak leptám. Přece jen to položení předlohy udělám přesněji. Chtělo by to na CNC kameru. Už to dlouho plánuju, ale nejsou lidi.