Garáž
Moderátor: sysel
Viz přiložená tabulka.
A musí tam být 5x ? Co je v tom "domku" na elektriku?
Řekl bych, že stačí 4x a rozdělení na soustavu TN-S by se udělalo až v dílně. A to znamená nezapomenout na zemnič u rozvaděče v dílně.
A musí tam být 5x ? Co je v tom "domku" na elektriku?
Řekl bych, že stačí 4x a rozdělení na soustavu TN-S by se udělalo až v dílně. A to znamená nezapomenout na zemnič u rozvaděče v dílně.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
privod bych udelal podle maximalniho rezervovaneho prikonu, ktery mi eon ci jiny povoli, ono proudu neni nikdy dost a co je vzemi se blbe meni
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Děkuji za tabulku. Dobře takže natáhnout 4x a uzemnit až u rozvaděče v dílně.
Dobře zavolám do ČEZu. Já vím, že architekt říkal, že standartně je 3x32A přípojka (snad to nazývám správně

Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Věčný tazatel
a hlavne bacha, odkud budes tahat, pokud z domovniho rozvadece tak musis jit 5x, pac za boodem rozpojeni na PE a N uz je nesmis spojit!
Právě já bych chtěl udělat, že jeden kabel půjde do domu a druhý do dílny. V tom případě natáhnu z budky(rozvod-přípojka z ulice, podobné jako na fotce) a uzemním to až v dílně, kde udělám rozvaděč s jističi(to stejné v domě) , jinak jsem koukal na obchody s kabely a už není takový rozdíl mezi 4x6 a 4x10, takže bych nejspíš natáhl 4x10mm2.
Věčný tazatel
Věčný tazatel
ze budky musis jit na elektromerovy rozvadec v dilne, coz si neudelas sam, pokud v te boude neni elekromer, pak by to slo, jinak to musi udelat poverena osba a musi na to byt projekt, jsou to takove drobnosti, ktere dokazou pekne zacvicit s rozpoctem, tak si to nejdriv poradne zjisti, at pak necucis
To vím, že musíme udělat projekt, ono se musí udělat i v dílně kvůli kolaudaci. To jsem četl, že zapojení u budky dělá ČEZ. Poradím se s architektem. Díky za odpovědi kvůli tloušťce přívodního kabelu.
Věčný tazatel
Věčný tazatel