Na všem hledej něco pozitivního. Začneš pilovat v garáži a najednou jsi před hospodoupavel-gravos píše: ↑28. 10. 2018, 7:46 Me by vadilo, kdyby mi stul se sverakem ujizdel, ja bych tam kolecka nedaval.
Ale pan je sikovny, to je videt.

Na všem hledej něco pozitivního. Začneš pilovat v garáži a najednou jsi před hospodoupavel-gravos píše: ↑28. 10. 2018, 7:46 Me by vadilo, kdyby mi stul se sverakem ujizdel, ja bych tam kolecka nedaval.
Ale pan je sikovny, to je videt.
když jsem línej si dát reverzní hlavu, nastavovat, sundávat svěrák, je to malý, udržím to a chci to hned tak třeba takhlemilan.83 píše: ↑27. 10. 2018, 7:49 To jeho řezání závitů bylo zajímavé. Takhle jsem to nikdy nedělal. Buď závitník do hlavičky, najet koníkem proti díře, chytí se na první závit a pak už koník jede jen za závitníkem. Zpětným chodem vytočit. Větší závitníky, které neupnu do hlavičky, dávám do vratidla, přes lože hodím kousek prkna, o které se opírá vratidlo, zabrzdím koníka, závitník opřu pevným hrotem, pustím soustruh a hrotem závitník opírám, aby jel v ose. Koník odbrzdím, hodím zpětný chod a závitník mi ho odsune. A stále jede v ose. Jak závity řežete vy? Děláte to někdo jednodušeji? PS: jsem jen samouk, tak mně nekamenujte
Jinak je pravda, že pán je fachman s velkým F![]()
já menší závity řežu na stojanové vrtačce. Tady v tom případě bych hodil nožovku do svěráku a pak už jen stačí reverzovattumlik píše: ↑28. 10. 2018, 1:54
když jsem línej si dát reverzní hlavu, nastavovat, sundávat svěrák, je to malý, udržím to a chci to hned tak třeba takhle
https://www.youtube.com/watch?v=ypV2xeHJvTk
Však admin sliboval, že o tom udělá pojednání posvěcené od zkušených a znalých odborníků z oboru.