SV 18 vibrace při soustružení
ahoj, pořídil sem si domů sv 18 R . mám ho v garáži podbetonovaný na dlažbě spolu s antivibrační gumou aby se hluk a vibrace nepřenášely do domu. vyrovnaný vodováhou a přitažený k betonovým patkám . Při čelním soustružení nebo při upichování stroj vibruje a nevím proč . Původně sem myslel že to je tou dlažbou proto sem dodatečně dal antivibrační gumu a pořád stejné . Pak mě napadlo že bude povolený suport tak sem všechny suporty pročistil promazal a vymezil vůli tak ať jsou spíše tužší a žádný vysledek . při podélném soustružení má stroj tendenci za vibrovat ale nedojde k ní. Stroj je jinak přesný ať už při soustružení letmo či s podepřením koně či lunety . otáčky a posuv jsou standartní stejné používám v práci a vše je ok takže v tom problém nehledejte ani v nástojích . mám plátkové pramety a waltery . Moc věcí tedy už nezbývá a proto píši tady zda nemá někdo další nápad co by s tím mohlo být . předem díky za názory
první změř vůli vřetena jak radiální, tak axiální to je fofr už byl někdo rychlejší.
možností je víc co to může dělat.
Stav plochého řemene i klínových..klínové jsou různě protažené a vibrují...plochý bývá nerovnoměrně opotřebený i vyloupaný, Další můžou být ohlý trapézový šroub a častějc bývá ohlá tyč náhonu suportové převodovky od nesprávné manipulace
/někdo dá úvazek přez tyče je to dost časté bohužel..
na levé straně je pod mašinou 5 stavěcích šroubů občas někdo zapomene utáhnout ten prostřední pod převodovkou, pak se to celé rozkmitá
možností je víc co to může dělat.
Stav plochého řemene i klínových..klínové jsou různě protažené a vibrují...plochý bývá nerovnoměrně opotřebený i vyloupaný, Další můžou být ohlý trapézový šroub a častějc bývá ohlá tyč náhonu suportové převodovky od nesprávné manipulace
/někdo dá úvazek přez tyče je to dost časté bohužel..
na levé straně je pod mašinou 5 stavěcích šroubů občas někdo zapomene utáhnout ten prostřední pod převodovkou, pak se to celé rozkmitá
Naposledy upravil(a) kenybz dne 6. 11. 2018, 10:14, celkem upraveno 1 x.
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Jak dobře upichuje ?
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;