Levné soustruhy - průběžná aktualizace
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
-
Na Mn 80 jsem musel v práci občas něco vyrábět a také mi úplně k srdci nepřirostl, je prostě moc maličký. Ale pro nějakého modeláře do bytu je to krásný strojek, který na rozdíl od čínských, s časem zatím neztrácí hodnotu, spíše naopak. CNC centra odsoudila k záhubě větší konvenční stroje, ale tihle prcci jsou stále v kurzu. Takže když ho dnes někdo aspoň trochu rozumně koupí, má v něm ty peníze uloženy lépe než v bance.
jj souhlas kilo zeleza 4 kc ve srotu..soustružník píše: ↑4. 1. 2019, 5:31 Na Mn 80 jsem musel v práci občas něco vyrábět a také mi úplně k srdci nepřirostl, je prostě moc maličký. Ale pro nějakého modeláře do bytu je to krásný strojek, který na rozdíl od čínských, s časem zatím neztrácí hodnotu, spíše naopak. CNC centra odsoudila k záhubě větší konvenční stroje, ale tihle prcci jsou stále v kurzu. Takže když ho dnes někdo aspoň trochu rozumně koupí, má v něm ty peníze uloženy lépe než v bance.

a neztraci hodnotu na rozdil od cinskych -ehmm tak pokud si koupis cinu v takto malem provedeni jako je mn80..za tu cenu co se bězně prodavaji .tak si myslim ze to bude trochu jiny stroj (tim nemyslim ty stavebnice co sem vozi).a kazdy stroj straci na ceně..nez se dostane do časoveho obdobi kdy se ze stroje stava STAROZITNOST

Otázka dne zní? Už jste se někdo setkal s podařenou, plně funkční, z výroby seřízenou čínou? S takovou, se kterou si nemusíte celý den hrát, než ji dostanete do použitelného stavu? A ruku na srdce - výbavu, jako má MN80, nemá žádná čína. Druhá věc je, že za cenu jedné MN80 koupím ty číny dvě nebo tři, jen bez vybavení.
předválečný soustruh Volman, protahovačka HMS 850, Gude MIG 192/6K, frézka F1J2
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Klestiny lunety kuzelovy pravitko ruzne licni desky ma spousta cinanu jen to sem zapominaj prekupnici vozit
Pakovyho konika jsem treba ale nevidel
Cinu kterou nemusis serizovat a je hned funkcni uz jsem taky parkrat potkal
Ale neni to z nejlevnejsich.
Ty nejlevnejsi to jsou vpodstate zmetky neprosly kontrolou ktery zdejsi prekupnici radi nakupujou a predhazujou nam jako zbozi
Ty nejlevnejsi to jsou vpodstate zmetky neprosly kontrolou ktery zdejsi prekupnici radi nakupujou a predhazujou nam jako zbozi
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
je tedy realne neco poridit pri jednom kuse za 3000€ ? je to cena, za kterou se nekomu vyplati to za ty penize preprodat tady, treba pri 5 kusech nedockavejm zajemcum MN80 ?
to je to co dela tu cenu MN80, tedy pokud je v 1a stavu.
zajemmce o MN80 ma jistotu, ze pokud prijede na inzerat, omeri co se da, neceka ho zadne
prekvapeni. takhle jistou cinu asi tezko pohledat jinak by tu byly inzeraty "prodam oblibeny a bohate vybaveny soustruh XYZ" ..
tomik.
to je to co dela tu cenu MN80, tedy pokud je v 1a stavu.
zajemmce o MN80 ma jistotu, ze pokud prijede na inzerat, omeri co se da, neceka ho zadne
prekvapeni. takhle jistou cinu asi tezko pohledat jinak by tu byly inzeraty "prodam oblibeny a bohate vybaveny soustruh XYZ" ..
tomik.
robokop píše: ↑5. 1. 2019, 7:53 Klestiny lunety kuzelovy pravitko ruzne licni desky ma spousta cinanu jen to sem zapominaj prekupnici vozit
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
myslim ze ano
privezl jsem masinu jedine co nemela bylo kuzelove pravitko ktere mi prislo zbytecne objednavat
pruchod vretenem 50mm
250 univerzalka
loze delka asi metr mezi hroty
odmerovani
kaleny loze
camlock
vetsina posuvu na prevodovce, netreba prehazovat kola dokud nedelas fakt exotiku
cca 2 tuny
geometrie perfektni
cena cca 130 s dopravou
normalni masina na seriozni praci (dost casto si ji kupujou amici do firem)
jiste bude i nejaky mensi typ
kdysi jsem potkal nejaky kopie svicaru vypadalo to dost libove
https://www.cyclematic.com/toolroom-lathe-CTL-618e.htm

privezl jsem masinu jedine co nemela bylo kuzelove pravitko ktere mi prislo zbytecne objednavat
pruchod vretenem 50mm
250 univerzalka
loze delka asi metr mezi hroty
odmerovani
kaleny loze
camlock
vetsina posuvu na prevodovce, netreba prehazovat kola dokud nedelas fakt exotiku
cca 2 tuny
geometrie perfektni
cena cca 130 s dopravou
normalni masina na seriozni praci (dost casto si ji kupujou amici do firem)
jiste bude i nejaky mensi typ
kdysi jsem potkal nejaky kopie svicaru vypadalo to dost libove
https://www.cyclematic.com/toolroom-lathe-CTL-618e.htm

Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
-
Ja mám túto kombináciu a keď že 90% toho čo robím sú menšie veci (aparatúry pre medicínsky výskum), nemenil by som. MN80 využívam pomerne často: ľahko sa prehadzujú hlavy, sú klieštiny, je tichá (SU32 je traktor), je dobre vidieť na malý obrobok bez toho, aby som sa musel nakláňať. Ale to platí pre farebné kovy a plasty, železo už taká radosť nieje. Často niečo predhrubujem na SU a na MN to dostane finiš. Ale keby som mal mať iba jeden stroj s týchto, bude to SU32.josef109 píše: ↑4. 1. 2019, 9:26 Já zase dělám vše na SU 32. Z 90% jsou to věci do délky 150mm. Drtivou většinu žužlám kolem čelistí univerzálky a cítím jak trpí lože. Podotýkám, že jsem na MNce nikdy nedělal, ale v poměru k velikosti obrobků by mi přišla vhodnější. Hlavně je k tomu spousta dalšího harampádí díky kterému je možné obrobit prakticky cokoliv. Myslím, že do garáže na modelařinu naprosto ideální. Samozřejmě že bych chtěl mít pořád za zády tu SU 32![]()
Robokop
Robo to o čom píšeš, že si kúpil za 130 s príslušenstvom za je z tej firmy čo si dal obrázky, alebo tie obrázky su k čínskej "kopii svycaru"?
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Spočítám li si pořizovací ceny hajter co si taháme domů, další rakety za předražené příslušenství od překupníku po které najezdíme stovky km po celém česku a ve finalé za stovky hodin na uvedení do použitelného stavu, přijde mi uvedená cena pecka. Odměrko, Cam, průchod 50mm. Možná už konečně nastane doba, kdy si zkratka koupíme nový stroj. Za dvoutunový stroj v použitelné přesnosti by podobný kup byl totální pecka.
Edit: možná nakonec i naplníme kontejner a potěšíme speditéra, že nepovleče jediný kus.
Edit: možná nakonec i naplníme kontejner a potěšíme speditéra, že nepovleče jediný kus.
To neklapne protože vždycky bude většina která bude chtít zachraňovat staré olítané nepoužitelné vraky protože mu čína nesmí do baráku ( s vyjímkou číny s německou značkou protože to nepoznají) .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pokud budou podrobnosti, elbarto si veme jeden, tak ja si taky jeden dopreju za tech 130kkc
at mame nejakej realnej zaklad pro tlachani
tomik.
p.s. jsem jeste ovlivnen vanocni besidkou ..

at mame nejakej realnej zaklad pro tlachani

tomik.
p.s. jsem jeste ovlivnen vanocni besidkou ..
... což je dobře, protože pokud to vyjde, potom musím staré hajtry někomu udat. Naštěstí v CZ platí pravidlo: "čím větší šrot, tím větší zájem". A když ty krámy poškrábu pilníkem což dnes neuveřitelně "letí" bude to extra prodejní trhák.
Pokud tady Robo napíše, stroj mám, funguje super, beru to jako relevatní informaci, které nemám důvod nevěřit.