Levné soustruhy - průběžná aktualizace

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
DwPetr

5. 1. 2019, 1:10

Ten soustruh z odkazu mi připomíná soustruhy třídy SN 321, otázka by byla na co by vyšli stroje třídy SV18/SU50, který se starý pohybujou kolem 50tis. kus.

Malý MN a možná ty menší jako SN, TUD, nebo TDM nebo jak se jmenujou ti malí Maďaři, si dokážu představit, že je může nahradit tento číňan, otázka je, jestli ty malý soustruhy budou tak vylágrovaný jako průmyslový velký TOSky, a je teda lepší chodit do novejch.

Nakonec peníze jsou vždy až na prvním místě, takže boom novejch strojů a vyhazování starejch neočekávám.

Čína mi nevadí.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Grad

5. 1. 2019, 1:41

No, nevím...
- buď to levnou kočku v pytli i se spoustou činských blech a poťouchlosti
https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 79841.html
- nebo jistotu se zárukou a servisem ale s příplatkem
https://eshop.vyrobnistroje.cz/category ... truhy-/125

Osobně bych volil již prošlapanou cestu viz. viewtopic.php?f=107&t=12985
Nebo bude z toho i nabídka Robokope? :wink:
aleshonsa

5. 1. 2019, 2:05

elbarto píše: 5. 1. 2019, 11:05 A když ty krámy poškrábu pilníkem což dnes neuveřitelně "letí" bude to extra prodejní trhák.
Prosím tě kdes na tuhle kravinu přišel??? Neříkej mi, že sám věříš tomu, že někdo rozebere stroj, poškrábe ho pilníkem, aby to vypadalo jako zaškrabané, a zase složí zpět.
Nehledě že lež má krátké nohy. Stačí si udělat pár měření atd. a hned je vše jasné.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

5. 1. 2019, 2:20

MN80 je soustruh na jemnou mechaniku. Nemá cenu to srovnávat s normálním dospělým soustruhem. To je jako srovnávat osobák kombík a náklaďák.

U nás třeba nějaké v dílnách byly. Jestli ještě jsou nevím. Čas od času proběhne email s nabídkou interního převodu MN80 mezi odděleními. Oni jsou bohužel dílny v nějakém postupném útlumu. Už toho hodně v dřívější době rozprodali.
No jak by taky nebyly v útlumu, když třeba výroba duralové desky nějakých řekneme 200x200 mm s maticí děr řekněme po 50x50 s vyřazenými závity pro upnutí optiky měla být interně účtována jako práce za 40 000,-. To už je pak levnější to zadat jinam. Jednou jsem se třeba bavil s frézařem a říkal, že by potřeboval přebrousit svěrák. Tak říkám a nahoře Vám to nepřebrousí (je tam celá brusírna s magnetkou, kameníčkem, atd.). Tak jenom řekl, no jo, to je prostě neprůchozí, já i nástroje dávám brousit nějaké firmě.

Bývalý kolega mi jednou vyprávěl, jak ho měl dokonce přímo v kanceláři a sám si dělal věci, co potřeboval k práci. Jednou i něco soustružil ze skla.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
DwPetr

5. 1. 2019, 2:28

No jo, když vede firmu idiot, tak je to těžký. Bejt to moje firma, tak by ten, kvůli komu je to neprůchozí, skončil nezaměstnanej😉
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
fmodel
Kontaktovat uživatele:

5. 1. 2019, 2:50

DwPetr píše: 5. 1. 2019, 2:28 No jo, když vede firmu idiot, tak je to těžký. Bejt to moje firma, tak by ten, kvůli komu je to neprůchozí, skončil nezaměstnanej😉
Jenže oni nejsou firma ,oni jsou placený z našich daní :wink:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

5. 1. 2019, 2:53

fmodel píše: 5. 1. 2019, 10:44
elbarto píše: 5. 1. 2019, 10:34 Možná už konečně nastane doba, kdy si zkratka koupíme nový stroj. Za dvoutunový stroj v použitelné přesnosti by podobný kup byl totální pecka.
To neklapne protože vždycky bude většina která bude chtít zachraňovat staré olítané nepoužitelné vraky protože mu čína nesmí do baráku ( s vyjímkou číny s německou značkou protože to nepoznají) .
Alternativou k nové Číně není starý bazarový stroj, ale aktuální západní produkce nebo starý stroj po GO.
Důvod, proč třeba já kupuju staré stroje, je prostě že nejsem ochoten dát za slovy jeden stroj třeba těch 130 000,-. Za ty peníze mam celou základní dílny (soustruh, frézka, vrtačka) a ještě mi zbyde na příslušenství a nástroje. Oni to všechno právě nejsou olítané nepoužitelné vraky, na plno z nich se dá normálně dělat a taky tu na nich plno lidí dělá. Co jsem byl u různých strojařů, co dělají na kšeft, když jsem od nich něco kupoval, tak u nikoho jsem neviděl stroj s rokem výroby mladší než 30 let.

Celkově jde o to jak těch 130 000,- je reálných řekněme nějak opakovatelně. Jak se bude třeba řešit, když přijde šunt? Už vidím, jak se Číňan přetrhne řešit nějakou reklamaci. Přijde mi to jako loterie - někomu přijde perfektní stroj a jinému za stejné peníze krám horší než vylítaná TOSka z fabriky.

Jinak jako člověk, co dělá profesionálně strojařinu, bys měl být zrovna ten, co by měl být proti tomu cokoliv strojírenského kupovat z Číny. Kam myslíš, že to povede - proč když si budou všichni kupovat stroje z Číny, tak proč by tam rovnou i nezadali práci, co děláš ty?
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

5. 1. 2019, 3:03

fmodel píše: 5. 1. 2019, 2:50
DwPetr píše: 5. 1. 2019, 2:28 No jo, když vede firmu idiot, tak je to těžký. Bejt to moje firma, tak by ten, kvůli komu je to neprůchozí, skončil nezaměstnanej😉
Jenže oni nejsou firma ,oni jsou placený z našich daní :wink:
Právě protože jsme placeni z daní, tak nějací chytráci vymysleli, že je vše potřeba děsně hlídat. Tak třeba nákup HDD do serveru, co má dodavatel skladem, trval měsíc. Když jsem se ptal, jestli by šlo koupit server z amerického eBay (protože potřebuju server, co utáhne Tesla K80 a kam jen přehodím DDR3 paměti a procesory na starou patici LGA2011 z jednoho Supermicro a ten tam seženu i nový nepoužitý za pár korun v porovnání s tady), tak jsem na to nedostal rozumnou odpověď (přesněji žádnou - jedna vyhýbavá odpověď byla, že nemůžeme kupovat nic, kde nedostaneme fakturu, což je samozřejmě blbost, na eBay je vždy faktura, nemluvě o celní proceduře).

Jinak ono je otázka, jestli to není záměr ty dílny položit. Ale nevím, neznám, nebudu spekulovat a nikoho osočovat ....
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
fmodel
Kontaktovat uživatele:

5. 1. 2019, 3:17

aleshonsa píše: 5. 1. 2019, 2:53

Jinak jako člověk, co dělá profesionálně strojařinu, bys měl být zrovna ten, co by měl být proti tomu cokoliv strojírenského kupovat z Číny. Kam myslíš, že to povede - proč když si budou všichni kupovat stroje z Číny, tak proč by tam rovnou i nezadali práci, co děláš ty?
Zákazníkovi je jedno na čem to děláš a kdo to dělá ,prostě je mu to u řiti pokud to splní zadání .
Ano choděj mi nabídky na obrábění z číny a kamarád tam odzkoušel pár drobností na 5osu a na soustruh s poháněnejma nástrojema ,výsledek super cena i kvalita a protože to vezlo letadlo tak to měl za 14dní .Tak že začnem studovat humanitní směr a necháme se živit nejlíp státem :D
Teda já ne protože těch věcí na veterány co je potřeba udělat je ještě na několik životů :wink:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
DwPetr

5. 1. 2019, 4:00

Chápu ten boj OSVČ x stát, ale věřím, že bys pod státem dělat rozhodně nechtěl. Je sice hezký že tam tečou peníze z bezednýho měšce, ale když vidíš jak je to celý nesmysl, vyhazování a nemůžeš to ovlivnit, byť by to bylo 100x smysluplnější, levnější, funkčnější, tak bys za chvilku stejně utekl zase ke svýmu, kde máš na věci vliv.
aleshonsa

5. 1. 2019, 4:16

DwPetr píše: 5. 1. 2019, 4:00 Chápu ten boj OSVČ x stát, ale věřím, že bys pod státem dělat rozhodně nechtěl. Je sice hezký že tam tečou peníze z bezednýho měšce, ale když vidíš jak je to celý nesmysl, vyhazování a nemůžeš to ovlivnit, byť by to bylo 100x smysluplnější, levnější, funkčnější, tak bys za chvilku stejně utekl zase ke svýmu, kde máš na věci vliv.
On ani tak bezedný není. Ty peníze jsou nějak předem vyčleněné a už se pak moc vymýšlet nedá. Jedno jestli na investice nebo na platy. Třeba jak jsem nedávno viděl, tak politici si za dobu co tam jsem, zvedli platy na skoro dvojnásobek. Já mam tarifní základ pořád stejný, akorát se ze začátku podařilo zvednout část z grantových příplatků, ale to má taky strop. Akorát loni v květnu zvedli stravenky z 60,- na 80,- .....
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
DwPetr

5. 1. 2019, 4:22

Myslel jsem to ve vztahu k tomu, jak se tam plejtvá, jak kdyby to bylo z bezednýho měšce.
elbarto

5. 1. 2019, 8:40

Těšil jsem se, že se rozvine téma na konkretní odkaz, který zde nahodil Robocop. Místo toho je to Alešovo tradiční akademické teoretizování o nesmrtelnosti chrousta. V ponděli napíšu na uvedenou webovku konkrétni poptávku. Trošku mě děsí ta váha, 2 tuny už jsou dopravně a cenově dost. Nejsem zastáncem China fake stroju, ale tohle vypadá skutečně kulturně. A v základu jsou neuveřitelné věci jako rychloupínání kleštin, DRO, posuv plynule, Camlock, ted vidím na videu odskok suportu pro závitováni, atd. Snad jen škoda, že nemá zadni kryci plechy.

https://www.youtube.com/watch?v=J9bdAlJ5Nx4
DwPetr

5. 1. 2019, 8:50

Krycí plechy jsou to nejmenší, ty si uděláš, a když je uděláš pěkně a necháš stříknout, tak nikdo ani nepozná, že to není originál.

Pokud je to z toho videa to, co má stát 130 tis v takový konfiguraci jak je na videu, tak je to pěkná cena, jeslti je to včetně dopravy, tak je to dost slušný. A nebo pokud se to dá dostat do 15 tis k baráku. (10-15 mě stály obě těžký mašiny) I ta váha 2t je sympatická.

Když to spočítám že jsem dal 35k za 16K20, dopravu jsem měl teda na půl 6k, 2k jeřáb, čeká mě rozborka, čištění, ložiska, možná tam bude něco vylámanýho, takže zase čas, barva, odměřování, něco stály sklíčidla, řekněme že nemám lunety.. k těm 80k to v celku vyleze, nebude to nový, byť lože poškozený nijak nejsou.. takhle přidat 50k a po vybalení z krabice to může dělat.. je to zajimavý.
Naposledy upravil(a) DwPetr dne 5. 1. 2019, 9:02, celkem upraveno 1 x.
Dawe

5. 1. 2019, 8:55

aleshonsa píše: 5. 1. 2019, 3:03
Právě protože jsme placeni z daní, tak nějací chytráci vymysleli, že je vše potřeba děsně hlídat. Tak třeba nákup HDD do serveru, co má dodavatel skladem, trval měsíc. Když jsem se ptal, jestli by šlo koupit server z amerického eBay (protože potřebuju server, co utáhne Tesla K80 a kam jen přehodím DDR3 paměti a procesory na starou patici LGA2011 z jednoho Supermicro a ten tam seženu i nový nepoužitý za pár korun v porovnání s tady), tak jsem na to nedostal rozumnou odpověď (přesněji žádnou - jedna vyhýbavá odpověď byla, že nemůžeme kupovat nic, kde nedostaneme fakturu, což je samozřejmě blbost, na eBay je vždy faktura, nemluvě o celní proceduře).
Ono to muze mit daleko prostsi duvod nez "desne hlidani" ci interni pravidla. Samozrejme ten nakup z eBay lze do ucetnictvi (ucetne i danove korektne) provest. Ale pokud nejste firma, ktera rutinne obchoduje celosvetove, tak se tomu budou branit ucetni. Zkratka si nejsou jiste jak tu operaci zuctovat, neznaji to. To je cele. Napr. moje firma bezne prodava i nakupuje z Ciny, USA, Koreje, Japonska, EU,... ucetni to zna a tak s zadnym podobnym nakupem neni problem. Uctuje a administruje s prehledem i opravdove speky, jako docasny dovoz z Asie na pozarucni servis apod.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“