Levné soustruhy - průběžná aktualizace

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
aleshonsa

6. 1. 2019, 10:26

atlan píše: 6. 1. 2019, 10:09 Stale o tom istom. Cinan to vyrobi tak kvalitne ako objednavatel pozaduje a zaplati.
Chces flexu za 10E nieje problem aj tak bude vyzerat. Chces za. 100E nieje problem, nedame tam kolesa z blata zaistene klinkom, a medzeru pracovnik nastavi na optimalnu. Rotor nebude osideni... Atd na vsetko sa da dohodnut, a hlavne to treba aj skontrolovat.

Ze niemto je lenivy a kasle na svoje peniaze. Ked nepride to co som si objednal, otvaram spor za 2 min mam hotovo a pockam co bude. Vecsinov v prospech mna.
A tie 2 min. Mi stoja aj za 1E ked mi vratia.
Otevřu spor, ...., hmmm, .... Tak já ti dám trochu jiný příklad. Kdysi když jsem Číňanům věřil, tak jsem od nich koupil LED žárovku. Přímo v popisu na eBay prodejce uváděl záruční dobu teď už nevím jestli 12M nebo dokonce 24M. Žárovka, přišla a svítila. Po nějaké době chcípla. Jenomže co čert nechtěl tak už to bylo po lhůtě (i když hodně těsně, tak už prostě po ní) kdy lze u eBay otevřít spor. Ani nemůžu říct, že se mi prodejce vysmál, protože on se mnou totiž už vůbec nekomunikoval.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
novic

6. 1. 2019, 10:27

no indikatori som objednaval cez leto
samozrejme ze aj ja objednavam len cez overenych dodavatelov ( tak sa tvaria na stranke a v komentoch mal pozitivne hodnotenia aj fotky nebol to klamar len sa niekde stala chyba )
Keby mam objednavat znova tak uz len ebay tam je zaruka, ale uz aj bazos sa zacina plnit naradim z ciny tak napriklad indikator ktory som objednaval stal v cine 8 eu - (najlacnejsi od uzivatela daniu, priemerne tak 10 az 15 eu) tu to chalan predava za 22 eu, pokial ich ma skladom tak by som sa kaslal na 14 euro a ked nebude fungovat aspon vies komu to mas ojebat o hlavu :lol:
Cina vie zarucene vyrobit kvalitne veci a vela ich aj robi ale vzdy dostanes len tolko kolko si zaplatis.
Osobne uz neviem co by som si tam kupil mozno ze casom keby pracujem na niecom kde ide elektronika.
Nestravil som vela casu na tych strankach ako aliexpres, bandgood ale ked som si nieco hladal alebo porovnaval tak z pravidla su tam tie veci drahsie a menej kvalitne ako ich dokazem zohnat inym sposobom ( konkretne som zhanal otocny hrot mk4, supito,morse redukcie).
Inac aj ked som objednaval na kovonastroje.cz tak to google zachytil, potom mi v reklamach vyskakovalo naradie ktore som objednaval. Az taku prirazku tam nemali aby som na to mesiac az dva cakal.
Tym nechcem povedat ze to nieje vyhodne a nefunguje ale nieje to pre mna.
Sam som zvedavy ci to elbarto objedna a co mu pride. Verim ze to k ciastke bude adekvatne ale ci sa za to da poskladat slusna masina to uz neviem.

Edit : spor som otvoril chceli fotky poslal som fotky, chceli dalsie info udaje a fotky tak som im napisal co sa stalo, dalsie fotky som neposlal a zase chceli dalsie fotky vysral som sa na to. Ten cas co som venoval tej objednavke som mohol ist do garaze vymenit dva oleje na autach a mal by som ich od sometu ale som sa ulakomil :lol:
Naposledy upravil(a) novic dne 6. 1. 2019, 10:32, celkem upraveno 1 x.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
aleshonsa

6. 1. 2019, 10:31

Dawe píše: 5. 1. 2019, 8:55
aleshonsa píše: 5. 1. 2019, 3:03
Právě protože jsme placeni z daní, tak nějací chytráci vymysleli, že je vše potřeba děsně hlídat. Tak třeba nákup HDD do serveru, co má dodavatel skladem, trval měsíc. Když jsem se ptal, jestli by šlo koupit server z amerického eBay (protože potřebuju server, co utáhne Tesla K80 a kam jen přehodím DDR3 paměti a procesory na starou patici LGA2011 z jednoho Supermicro a ten tam seženu i nový nepoužitý za pár korun v porovnání s tady), tak jsem na to nedostal rozumnou odpověď (přesněji žádnou - jedna vyhýbavá odpověď byla, že nemůžeme kupovat nic, kde nedostaneme fakturu, což je samozřejmě blbost, na eBay je vždy faktura, nemluvě o celní proceduře).
Ono to muze mit daleko prostsi duvod nez "desne hlidani" ci interni pravidla. Samozrejme ten nakup z eBay lze do ucetnictvi (ucetne i danove korektne) provest. Ale pokud nejste firma, ktera rutinne obchoduje celosvetove, tak se tomu budou branit ucetni. Zkratka si nejsou jiste jak tu operaci zuctovat, neznaji to. To je cele. Napr. moje firma bezne prodava i nakupuje z Ciny, USA, Koreje, Japonska, EU,... ucetni to zna a tak s zadnym podobnym nakupem neni problem. Uctuje a administruje s prehledem i opravdove speky, jako docasny dovoz z Asie na pozarucni servis apod.
Jinak teď mi došlo, že mi nejspíše nakupujeme i z ciziny.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2019, 10:44

Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
aleshonsa

6. 1. 2019, 10:56

Ona jedna věc jsou garance v rámci realizace nákupu. Tj. že místo 2t soustruhu nepřijde třeba těch 2t gumových medvídků. Druhá věc je záruka na soustruh jako takový. Asi nikdo ho nebude kupovat s výhledem služby pár měsíců, ale spíš minimálně několik let. Takže aby se pak nestalo, že po roce provozu bude ve stejném stavu jako tady jak píše fmodel vylítaný nepoužitelný šrot.
Tj. jednak jakou bude mít takový stroj životnost, jestli Číňan vůbec dává nějakou záruku řádu let a jak se k případnému plnění takové záruky postaví. Mam obavy, že typicky čínsky, tj. bude dělat, že neslyší.
Jako sorry Barte, ale tohle není akademické teoretizování o nesmrtelnosti chrousta, ale poměrně důležitá věc.

Jak už jsem psal. Když něco vypadá až moc dobře, až nereálně dobře, tak je to proto, že je právě proto, že je to ve skutečnosti nereálné.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
brutal

6. 1. 2019, 11:00

Ta Taiwanska kopie Hardinge stojí tuším kolem 34tis kanadských dolarů.
novic

6. 1. 2019, 11:00

zverodoktor píše: 6. 1. 2019, 8:50 Ak sa Elbarto dostane k cenám tých kópii Hardingov z Číny a podelí sa s nimi, nebudú to ceny ako pri Robokopovom odkaze na to načančanejšie Bernardoza 130 000 (čo nieje úplne zlá cena v pomere k stroju, ale od týchto mašiniek z obrázkov to má predsa len ešte ďaleko.)
Az myslis Bernardo ako znacku Bernardo ktoru ponuka aj eshop Boukal, tak poviem k tomu tolko ze som sa rozhodoval medzi stolnou vrtackou a v hre bolo aj Bernardo, ktora bola z tych drahsich znaciek. Pretoze vela a rad citam o masinkach ktore by mali mat miesto v dielni :mrgreen: som sa docital tolko ze tie masiny vyzeraju naozaj pekne ale asi az tak nie kazda funguje, nasiel som asi 2 az 3 videa kde riesili hadzanie vretena.
Nakoniec som kupil stolovu vrtacku od Einhellu co je tiez srot ale nestala tolko co Bernardo.V tedy som bol plny eufeorie z novych veci ( ved su predsa nove ) a nahal som plavat jednu VS16 za 500 eu. Ked som objednaval einehella tak ma sused presviedcal nech si idem do levic po vs13 za 350 eur vsetko vybavil este mi chlap nahodil na nu kabel aby som veril ze funguje no ja som hrdo odmietol, vsak ja budem mat novu masinu :lol:
Starsi pan pri Partizanskom ( Daniš ) ma od nich mensi sustruh musel davat nanovo vyrobit noniusi lebo nesedel krok s otockou.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
DwPetr

6. 1. 2019, 11:30

Problémy jsem měl i v Česku, s tím že přišlo něco jiného a pak přestali komunikovat.

Z činy poměr úspěšných obchodů mám 98% dvakrát byla chyba, jednou jsem nedomohl, a druhej problém (posláno znovu) se řeší. Když si spočítám co všechno mě stálo to co jsem už natahal, a potom ty věci do dílny porovnám s tím stejným zbožím na kovonástrojich, což jsou akorát překupníci, tak jsem hrubě v plusu. A za tu cenu mě osobně risk nevadí.

Pokud má někdo lepší pocit bezpečí, pokud tu stejnou Čínu koupi přes německýho překupníka 4x dráž, jeho věc, pokud je spokojenější.

Pokud Robokop ten soustruh dovezl za kilo 30, v takový konfiguraci, ví že běhá, reálně ho viděl, dokonce je schopnej zařídit i prohlídku ve firmě kde ten stroj pracuje, tak nechápu ty pochybnosti o tom jestli je to tak, nebo onak.

Argumentovat starejma strojema a vybavením je lichý, protože ne každej má takový kontakty a možnosti, a tak pořízení skoro nový mašiny z 60tejch let je dílo náhody a štěstí. 3x po sobě to nikdo nezopakuje.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
aleshonsa

6. 1. 2019, 11:41

DwPetr píše: 6. 1. 2019, 11:30 Pokud má někdo lepší pocit bezpečí, pokud tu stejnou Čínu koupi přes německýho překupníka 4x dráž, jeho věc, pokud je spokojenější.
Alternativa vůči dovozu z Číny není Čína od překupníka, ale stroj západní produkce.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2019, 11:42

jo za ten stroj se klidne zarucim
je to pecka
byt v jiny situaci koupim si ho pro sebe bez vahani
jednoho cloveka k nemu klido vemu na okouknuti (ale prosim zadne procesi)

byla tam jen jedna pripominka za posledniho pul roku a to ze se zasekava univerzalka
no byli v ni spony (tosky jsou mozna vyrabeny s vetsi vuli takze snesou vic bordelu)
takze si priobjednali tosku
dle meho nazoru ale ten problem pretrva, zasadni prusvih byl v te hadice s ofukovackou :lol:
to zanese bordel hluboko do jakekoli univerzalky
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
DwPetr

6. 1. 2019, 11:45

aleshonsa píše: 6. 1. 2019, 11:41
DwPetr píše: 6. 1. 2019, 11:30 Pokud má někdo lepší pocit bezpečí, pokud tu stejnou Čínu koupi přes německýho překupníka 4x dráž, jeho věc, pokud je spokojenější.
Alternativa vůči dovozu z Číny není Čína od překupníka, ale stroj západní produkce.
No jo, a to je která?
Naposledy upravil(a) DwPetr dne 6. 1. 2019, 11:49, celkem upraveno 1 x.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
DwPetr

6. 1. 2019, 11:49

robokop píše: 6. 1. 2019, 11:42
byla tam jen jedna pripominka za posledniho pul roku a to ze se zasekava univerzalka
Zasekává se i komunistická toska, a je to výhradně věc obsluhy/údržby.
robokop píše: 6. 1. 2019, 11:42
zasadni prusvih byl v te hadice s ofukovackou :lol:
Ofukovačka je rozsudek smrti u každý klasický mašiny, i západní. V kombinaci s dobrákem co ji obsluhuje to popraví každej běžně nezakrytovanej stroj.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2019, 11:51

DwPetr píše: 6. 1. 2019, 11:45
No jo, a to je kterej?
No to je jednoduchý ,ten kterej stojí 5-10x víc a tím pádem se nikdy nezaplatí, zvlášť v době kdy naprogramovat moderní CNC se kolikrát vyplatí už na 1 kus .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

6. 1. 2019, 12:02

No jo, a to je která?
Kdo ještě dělá v současné době soustruhy nevím. Nezjišťoval jsem, protože to nepotřebuju. Kdyby ses ptal na frézky tak TOS Olomouc a třeba EMCO, vrtačky Heltos.

No jinak stolní frézky a vrtačky dělá v Německu Wabeco.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

6. 1. 2019, 12:03

fmodel píše: 6. 1. 2019, 11:51
No jo, a to je kterej?
No to je jednoduchý ,ten kterej stojí 5-10x víc a tím pádem se nikdy nezaplatí, zvlášť v době kdy naprogramovat moderní CNC se kolikrát vyplatí už na 1 kus .
A za kolik koupíš CNC????
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“